Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

01 november 2016

Läs allt om Kenos historia

Ett spel med anrika anor!

Keno är ett klassiskt spel med anor som dateras drygt tvåtusen år tillbaka i tiden, ett väldigt populärt spel som är enkelt att lära sig, minimuminsatserna är ofta låga men du kan ändå vinna en rejäl slant om du har turen på din sida. Visste du förresten att det finns en ny, spännande form av Keno där du kan vinna hela 10 miljoner var fjärde minut! Läs vidare så ger vi dig en liten bakgrund till Keno samt förklarar denna nya form av spelet, och varför spelet på kort tid blivit så oerhört populärt här hos Lottoland

Ett spel med anrika anor!

Kenos historia

En tidig form av Keno anses ha etablerats av en kinesisk krigsgeneral vid namn Cheung Leung ungefär 200 år före vår tids räkning och det ligger en ganska intressant historia bakom Kenos ursprung. Cheung Leung fick lite problem att finansiera alla sina slag på krigsfältet och motståndet mot de invaderande barbarerna. Då invånarna inte ville betala mer i skatt så var Cheung tvungen att hitta en ny inkomstkälla och för att dra in mer pengar så etablerades ett lotteriliknande spel där slumpen avgjorde utgången. Dock vid denna tidpunkt använde man sig inte av de tal man använder sig av idag, utan av tecken från det kinesiska alfabetet. Närmare bestämt 120 olika tecken.

Spelarna kunde välja mellan ett visst antal av dessa tecken och invånarna informerades om resultaten via brevduvor och därav namnet på spelet ”den vita duvans spel”. Spelet inbringade enorma intäkter, till och med större intäkter än vad som krävdes för att finansiera alla soldater och samt krigsmateriel. Man använde överskottet av pengarna bland annat till byggandet och underhållet av ett av världens underverk, den kinesiska muren.

Keno spreds sedan under 1700-talet till USA genom kinesiska och franska invandrare. Spelets popularitet växte fort och då valde man att övergå från de kinesiska tecken man spelade på och började istället spela om nummer, 80 nummer för att vara exakt. I Sverige började vi spela Keno 1992, dragningarna ser du numera direkt i TV4 och Keno får anses vara ett av Sveriges populäraste spel.

Hur spelar man Keno?

Det är väldigt enkelt att spela Keno och kanske är det en bidragande orsak till att spelet är så populärt. Du väljer hur många nummer du vill spela på, mellan 1 till 11. Totalt dras 20 nummer av 70 samt ett så kallat Kung Keno nummer från de 20 nummer som redan dragits. Varje nivå har en egen fast vinstplan.

Det gör att du får en klar överblick över exakt ur mycket du kan vinna. Spelar du till exempel sju nummer så prickar du högsta vinsten om du får in alla sju rätt. Men du behöver inte få alla rätt för att vinna, utan du vinner även om du inte lyckas pricka alla rätt.

Du kan antingen välja dina nummer själv, eller så låter du en dator slumpa fram dina nummer. Nästa steg är att välja insats, ju mer du satsar, desto större blir din vinst! Spelar du med Kung Keno dubblas din insats, men då dubblas även dina vinster. 

Hur mycket kan jag vinna på Keno?

Hur mycket du kan vinna beror på vilken nivå du spelar på, och hur stor din insats är. Men du kan vinna upp till 30 miljoner kronor vilket är vinsttaket för spelet. Keno är ett spel med bra vinstchans, 1 på drygt 6,2. På Keno har du möjligheten att vinna ofta, eller riktigt stort. Varje dag!

Nya snabba Keno, dragning var fjärde minut!

Med Lottolands nya exklusiva KeNow har du möjligheten att bli mångmiljonär, var fjärde minut! Ja, du läste rätt. Med dragningar var fjärde minut så är det enkelt att förstå varför spelet på kort tid blivit en riktigt favorit bland våra spelare. Dragningarna pågår från klockan 06:34 på morgonen fram till 23:54 på kvällen och du hittar endast KeNow här hos Lottoland. Ett utomordentligt alternativ till Keno, och som ger dig klart fler chanser att bli miljonär. Testa nya KeNow idag!

Emma

Här skriver jag om lottonyheter, vinnare och annat lottospelare kan tänkas vara intresserade av. Kommentera gärna under artiklarna om du har några frågor.