Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

08 oktober 2014

Nyheter från EuroJackpot

Nya regler i EuroJackpot – läs på!

EuroJackpot – ett av Europas populäraste lotterier – har infört några viktiga regleländringar. Nu är det dags att läsa på inför nästa dragning så att du vet vad du spelar på. 

Nya regler i EuroJackpot – läs på!

Dragningen i EuroJackpot den 3 oktober 2014 kommer att gå till historien – om någon historiker nu skulle intressera sig för något sådant. Hur som helst. Lotteriet har infört några viktiga ändringar i sina regler som kommer att ha en påverkan på spelet. 

 

De nya reglerna i korthet

EuroJackpot har nu 10 Stjärnummer. Innan regeländringarna hade lotteriet 8. Det innebär att vi nu kan vänta oss högre jackpottar eftersom chansen att ta hem storvinsten minskat något. De vanliga numren är fortfarande 1 till 50. 

Vinsterna i vinstnivåerna 5-7 är nu upp till 10 gånger högre. En högre procentuell andel av vinstmedlen tilldelas nu i dessa kategorier. Kom ihåg att du inte behöver vinna jackpotten för att tjäna en rejäl hacka på EuroJackpot. 

– Vinstkategori 8 och 9 har bytt plats. För att vinna i kategori 8 behöver du nu 2+2 rätt. För att vinna i kategori 9 behöver du nu 3+1 rätt. Innan regeländringarna var det tvärtom.  

– Lotteriet har nu två nya medlemsländer: Tjeckien och Ungern. 

 

Om EuroJackpot 

EuroJackpot är fortfarande ett lotteri där dina chanser att vinna en extremt stor jackpott är hög. De nya reglerna kommer att ge spelare möjlighet att spela om större jackpottar. När du spelar på EuroJackpot väljer du först 5 nummer mellan 1 till 50 och sen 2 Stjärnnummer som nu alltå väljs mellan numren 1 till 10. 

Varje vecka har en dragning och den sker på fredagar. Hos Lottoland kan du spela på EuroJackpot innan spelstopp – som sker varje speldag kl. 19.00. 

EuroJackpot kan nu spelas i Sverige, Finland, Tyskland, Holland, Italien, Spanien, Danmark, Estland, Slovenien, Norge, Island, Lettland, Litauen och Kroatien. 

 

Dina vinstchanser och vinstnivåer i EuroJackpot

Så här ser vinstnivåerna ut i EuroJackpot. 

Nya regler i EuroJackpot – läs på!

 

Vad händer nu? 

Den högsta vinsten någonsin i EuroJackpot låg på 571 miljoner kronor. Kommer vi kunna se fram emot nya rekord nu när regeländringarna införts? 

Glöm inte bort att spela på nästa dragning i EuroJackpot

Missa inte de senaste lottonyheterna! Följ Lottoland på Twitter. 

Följ @LottolandSE