Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

31 december 2014

De bästa artiklarna

Nyår: Årets höjdpunkter från 2014

Året närmar sig ett slut, men vilket år det varit! Låt oss ta en närmare titt på de lottovinnare som skapade störst rubriker under 2014.   

Nyår: Årets höjdpunkter från 2014

 

Lurad hemlös man blir tårögd efter oväntad vinst

En hemlös man och en skojare på Youtube möttes i ett av årets mest virala filmklipp. Youtube-filmaren Rahat gör vanligtvis filmklipp där han skrämmer eller lurar sina offer. Men den här gången tog han ett annat grepp, något som resulterade i ett filmklipp som fick känslorna att svalla. 

Rahat beslöt sig för att spela den hemlöse Eric ett spratt. Det kanske låter cyniskt, men resultat var precis motsatsen.

I filmklippet ser vi Rahat ge Eric en lott inuti affären de befinner sig i. Vad Eric inte vet är att Rahat tidigare har gett 1000 dollar till affärsbiträdet. vilket garanterar Eric en "vinst" på lotten. 

Även om upplägget var manipulativt så var Erics reaktion ärlig och generös. I klippet får vi se en tårögd Eric, som nyss fått höra att han vunnit 1000 dollar, erbjuda att dela sin vinst med Rahat, en reaktion som fått miljontals tittare att beröras av den hemlöse mannens öde. 

Men berättelsen slutar inte här. Många av de som sett filmen beslöt sig för att samla ihop pengar för att hjälpa Eric. Totalt samlade de ihop 44 000 dollar under 17 dagar och donerade till Eric. Det gjorde att han kunde köpa sig ett nytt hus. 

 

Paret som gjorde det omöjliga

New Years Eve: The highlights of 2014

I mars tidigare i år så blev Calvin och Zatera Spencer kallade det "tursammaste paret i världen" när de gjorde det omöjliga genom att vinna på lotto på ett spektakulärt sätt. Men storvinnare på lotto är inget nytt. Så vad gjorde paret Spencer som ingen annan gjorde? 

Paret skapade rubriker eftersom de inte nöjde sig med en vinst. Mirakelparet plockade hem helt ofattbara tre vinster på bara en månad! Calvin och Zatera vann två vinster i 1 miljon dollar och en vinst på 50 000 dollar. 

Efter vinsten så gav paret sannolikheten en sista örfil och berättade för världspressen att de har mer kvar att ge:

– Vi är inte färdiga än, sa de. 

Håll utkik efter det här paret under 2015. 

 

Från fabriksjobb till lyxliv

New Years Eve: The highlights of 2014

Matt Myles skapade uppmärksamhet på sociala medier i år när han gick från fabriksarbetare till superfestare efter att ha vunnit på EuroMillions.

Den brittiske 27-åringen vann ca 10 miljoner kronor och slösade inte mycket tid på att sitta hemma och fira. Det tog bara tre dagar för den unge mannen att lämna sin hemstad och åka på en jorden runt-resa i ett helt år. Myles reste bland annat till Asien och VM i Brasilien. 

Den smått hedonistiske vinnare sparade inte på krutet. Han tog med sig sin bror på äventyret. Sen han plockade up sin vinstlott har Matt nu återvänt hem – efter att ha betalat notan på ca 800 000 kr, vilket hans resa kostade. 

Det stack nog en del i ögonen på sparsamheten förespråkare när bilder på Matts äventyr började sprida sig i sociala medier. Den unge vinnaren krossade ett gammalt talesätt, när han sammanfattade sitt nya liv genom att säga: 

– De säger att pengar inte kan köpa lycka, men jag har aldrig varit lyckligare. 

 

Skumma spelombud

Det här året var inte utan skandaler. Under december 2014 så publicerades en nyhetsartikel som gjorde lottospelare förbannade och fick konspirationsteoretiker att säga "vad var det vi sa". 

Anledningen till skandalen var en undersökning en amerikansk lokaltidning gjorde där det avslöjades att hälften av de som vunnit mest på lotto i New Jersey var spelombud, eller familjemedlemmar till spelombud. 

New Jerseys polis och lotteri undersöker nu om de här skumma vinnarna har brutit mot lagen. Hos Lottoland gillar vi inte att höra om folk som förstör lottospelens rykte. Men efter ett år med nyheter om bortglömda lotter,  ej uthämtade vinster och nu, skumma spelombud, så vill vi bara påpeka att du kan undvika de flesta av ovanstående risker genom att spela lotto online. 

 

Mirakelmannen som vann på mer än ett sätt

New Years Eve: The highlights of 2014

En vinnare kan inte njuta av vinsten utan sin hälsa, något den här mannen vet mer väl än andra. Sampson Jones Jr. blev världskändis när han vann över 5 miljoner kronor på lotto. 

Men vad som gjorde hans vinst extraordinär var att det här inte var första gången han överkom alla odds. Den amerikanske 67-åringen har nämligen överlevt tre stycken duster med cancer och har med andra ord riktigt tur. 

Men den gamle militärveteranen hade inte fått nog. Samma dag som han 1 miljon dollar plockade han hem ytterligare 50 000 dollar i en annan dragning. Snacka om flax. 

 

Ungrare på samhällets botten vinner

New Years Eve: The highlights of 2014

László Andraschek hade inte mycket kvar att förlora när han bestämde sig för att spendera sina sista slantar på en lott. Vid tillfället levde den ungerske mannen på samhällets botten och var nära att återigen bli hemlös. 

Men det skulle snart komma att förändras. 

Andraschek blev ett av sitt lands största lottvinnare när han plockade hem en jackpot värd mer än 17 miljoner kronor. 

55-åringens öde gick vid vinsttillfället obemärkt förbi. Men den tidigare utblottade mannen blev en rikskändis när det avslöjades att han vinst skulle gå till att bland annat bygga ett härbärge för hemlösa och tillnyktrade alkoholister.

Trebarnspappan spenderade även en del av sin nyvunna förmögenhet till att köpa bilar och hus till familjemedlemmar han förlorat kontakten med. 

Andraschek’s öde var bara en av många lyckliga lottonyheter som 2014 bjöd på. Det var ett år där massor av spelare gick från att ha knappt någonting till att ha mer än vad de kunnat drömma om. 

 

Vad händer under 2015?

Det här året kan du se fram emot fler lottonyheter, vinnare, kampanjer, tävlingar och välgörenhetsprojekt. Lottoland kommer hålla dig uppdaterad om allting som rör lotto. Kom ihåg att läsa Lottomagasinet regelbundet samt att gilla oss på Facebook – så att du kan ta del av alla kampanjer vi kommer hålla där. Vi här på Lottoland vill passa på att önska er ett gott nytt år! 

Skapa nytt konto nu och spela på världens största lotterier

177 368 spelare har redan
vunnit över 150 miljoner kr
hos Lottoland

Man
Född
+1