Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

13 mars 2015

Dubbelt upp för tonåring!

Överlevde sjukdomen och vann på lotto

Nick Ruth är en 19-årig lottovinnare som förtjänade sin vinst mer än någon annan. Läs den fantastiska berättelsen om en vanlig kille som besegrade cancern och sedan vann på världens största lotteri.

Överlevde sjukdomen och vann på lotto

Nick Ruth brukade vara en helt vanlig kille. Som vilken annan tonåring som helst gick han i skolan. Han drömde om att bli polis. Men 2005 förändrades allt. Nick drabbades av leukemi – blodcancer. Hans drömmar krossades och i stället för att kämpa för att nå sitt livs mål fick han kämpa för att överleva sjukdomen. 

Dubbelt upp 

Under flera år fortsatte han kämpa mot cancern och tillbringade långa perioder på sjukhus. Som tur var började hans tillstånd förbättras och så småningom kunde läkare konstatera att han tillfrisknat. Efter en lång tids kamp kunde han till slut återvända till sitt vanliga liv. 

Men nu är det slut på vanlig vardag för Nick. Ödet hade ytterligare en överraskning att bjuda på – den här gången en positiv sådan. Varje vecka sedan han fyllt 18 har Nick spelat på MegaMillions. Det var något som skulle löna sig. Den 22 september 2012 lyckades Nick pricka rätt på 5 av 6 nummer i dragningen av Mega Millions – ett amerikanskt lotto som är känt för att ha världens högsta jackpottar. 

Eftersom han prickade 5 av 6 rätt landade han i vinstnivå 2, något som gav en utdelning på 250 000 dollar, eller ungefär 2,1 miljoner kronor. Hans turnummer var 3,13, 14, 46, 55 och Megaball nummer 34. 

Pokonać białaczkę i wygrać na loterii – to więcej niż szczęście!

När journalister frågade Nick vad han skulle göra med pengarna svarade han att, som canceröverlevare, var det viktigt att för honom att ge något tillbaka. Just därför hade han beslutat sig för att donera stora delar av vinsten till cancerforskning, för att på så sätt kunna hjälpa andra sjuka. Resten av pengarna planerade han att investera så att han kunde få ut mesta möjliga av sin vinst.

Glöm inte bort att du kan spela på MegaMillions. Om du vinner kan du betala ut din vinst till ditt svenska bankkonto – precis som vanligt. 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!

Skapa nytt konto nu och spela på världens största lotterier

177 368 spelare har redan
vunnit över 150 miljoner kr
hos Lottoland

Man
Född
+1