Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Lotto-boss

43 bra och 6 dåliga bollar ligger utspridda på spelplanen. Samla ihop bra bollar för att dubbla dina pengar. Ju fler bra bollar, desto mer pengar! Se till att undvika de dåliga bollarna… Och kom ihåg att du kan kassera ut när som helst.

Lotto-boss


Du startar enkelt spelet genom att börja välja bollar. Du kan klicka på bollarna individuellt, eller svepa över flera bollar samtidigt. Bakom de Bra bollarna döljer sig en pengasymbol. När du har valt 6 stycken Bra bollar aktiveras ‘Kassera ut’-knappen och du kan då välja att kassera ut med dubbelchans eller fortsätta spelet. Från och med detta skede kan du välja att kassera ut efter varje ny Bra boll du hittar. På spelplanen döljer sig också 6 ‘svarta’ bollar. Hittar du en av dessa så avslutas spelomgången och alla innevarande vinster förloras.


  • Innan du börjar måste du bestämma din insats. Ju högre insats, desto mer pengar kan du vinna.
  • Jackpotten visar den maximala vinstsumman för din insats.
  • Spelplanen innehåller 49 bollar – 43 ‘bra’ och 6 dåliga.
  • När du klickar på en boll bestämmer slumpgeneratorn om bollen är en Bra eller Dålig boll.
  • Bollen börjar sedan att rotera – om bollen är bra så visas en pengasymbol.
  • Om bollen är dålig så visas en svart boll. Samtidigt visas då också alla 6 bollar som var ‘dåliga’, på panelen uppe till höger.
  • När en spelare har valt minst 6 Bra bollar så kommer ‘kassera ut’-knappen att tändas. Spelaren kan då välja att kassera ut genom att klicka på den, eller fortsätta spela genom att välja fler bollar.
  • Därefter kan spelaren välja att kassera ut eller att fortsätta efter varje ny boll.
  • För att vinna jackpotten måste spelaren välja samtliga bra bollar i rad med sina första val.

Vinsttak

Ibland når jackpotten ett vinsttak på en viss summa. Denna summa visas då som 'Jackpot'. Om en spelare hittar alla diamanter som behövs för en jackpot, så delar spelet automatiskt ut vinsten. Detta påverkar inte RTP:n, förutom att ge spelaren en liten positiv fördel i fortsatt spel.


Normal utdelning

Boss - Lotto är ett spel baserat på chans där utfallet INTE är förutbestämt. Detta betyder att spelarens val är meningsfulla inom kontexten av att slumptalsgeneratorn kalkylerar oddsen för att välja en Bra eller Dålig boll.


Spelaren väljer själv huruvida denne vill kassera ut eller inte efter 6 gjorda val.


Den teoretiska RTP:n är dock kalkylerad på premissen att det är lika trovärdigt att en spelare kasserar ut som att den väljen en ny boll.


RTP: 91%


Avbrutet spel

Vi vet att dåliga internetanslutningar eller andra oförutsägbara händelser kan avbryta spelandet. Vi strävar efter att göra detta så rättvist som möjligt för dig. Till exempel, om ditt batteri tar slut mitt i ett spel eller om din dagliga speltid är nådd, så kan du fortsätta spelet där du lämnade det när du kommer tillbaka. Vi ber dig dock att avsluta spelet du startat inom 24 timmar. Gör du inte det så betraktas ditt spel som övergivet och du förlorar då din insats.


Demoversion

Operatörens Demospel är provversioner av de riktiga spelen. De spelas med exakt samma regler och slumptalsgenerator. Demo-spelen tillåter dig att spela med ''låtsaspengar'' som inte har något riktigt värde.


Spelsystem och Tekniskt fel

Operatören vidhåller sin rätt att behålla eventuella vinster och insatser om en spelare på något sätt manipulerar spelen på ett bedrägligt sätt, eller om spelets system självt lider av ett tekniskt fel. Definitionen av ett sådant tekniskt fel innefattar ett fel i de utskrivna oddsen/tabellerna, eller om spelet inte fungerar i enlighet med de utskrivna reglerna.