Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Bra att veta > Ordlista

256-bit SSL

Lottoland använder 256-bit SSL-kryptering, samma höga standard som används av internetbanker.

Dragning

Vid varje dragning bestäms vinstnumren för lotterier så som EuroJackpot och EuroMillions. Dragningarna visas vanligtvis live eller inspelad och visas på internet eller tv.

EuroJackpot

EuroJackpot är ett nytt lotteri i Europa, som drog igång i mars 2012. Det använder följande format: 5 av 50 nummer och 2 av 8 tilläggsnummer.

EuroMillions

EuroMillions är ett transnationellt lotteri som drivs av de statliga lotterierna i Belgien, Frankrike, Storbritannien, Irland, Luxemburg, Österrike, Portugal, Schweiz och Spanien. Det minsta man kan vinna i jackpotten är 150 miljoner kr (€15 miljoner).

Förnyelseperiod

Förnyelseperioden specificerar hur ofta kostnaden för en prenumeration eller JackpotJakt dras från ditt spelarkonto, alternativt via annan betalningsmetod.

Högvinstlotteri

Ett högvinstlotteri (ett lotteri med hög utbetalning) är ett lotteri med tresiffriga vinstbelopp i potten. Både EuroJackpot och EuroMillions räknas som högvinstlotterier.

SlumpRad

Med SlumpRad-funktionen får du snabbt och smidigt en slumpmässig kombination nummer på din lott. Självklart kan du ändra de slumpmässiga numren innan du slutför köpet och sänder in lotten.

Insättnings-/spelgräns

Denna funktion tillåter dig att begränsa det du investerar varje månad i jakten på den stora vinsten.

Jackpot

Om ingen spelare kammar hem jackpotten genom att få in alla nummer kommer vinstsumman föras över till nästkommande dragning istället.

JackpotJakt

När man jagar en jackpot kommer en lott alltid läggas till i dragningar fram tills att jackpotten är vunnen.

Kundservice

Vår supporttjänst som finns tillgänglig för dig - dygnet runt, varje dag, hela veckan!

Nätetikett

Nätetikettsidan går in på hur man bör bete sig när man skriver och kommenterar på Lottoland. Det är en variant på "vett och etikett", anpassad för att beskriva vett och etikett på nätet.

Period

Perioden refererar till tidsperioden då lotten automatiskt läggs till i valda dragningar.

Prenumeration

Hos Lottoland kan alla lotter väljas som prenumeration, vilket innebär att du deltar automatiskt i dragningar utan att manuellt behöva köpa en ny lott varje gång. Lotter som är valda som prenumerationslotter förnyas automatiskt tills att du avslutar prenumerationen.

Sista köpet

Sista köpet avser den sista möjliga tidpunkten för att köpa en lott innan en kommande dragning.

Spelarpass

Spelarpasset hos Lottoland innehåller den absolut viktigaste informationen om ditt spelarkonto.

Spelfält

Spelfältet är den numrerade delen av en normal- eller systemspelslott, där numren är valda för den kommande dragningen.

Spärrning/Borttagning av eget konto

Med funktionen för att spärra sitt eget konto kan man välja att se till att man inte kan spela på kontot i 6 månader, alternativt ta bort kontot permanent.

Systemspelslott

En systemspelslott är en uppgradering av en vanlig lott som gör att du enkelt kan välja fler nummer för en dragning. Tack vare detta genereras fler kombinationer av nummer och dina vinstchanser ökar!

Totaliseringsprincipen

EuroJackpot och EuroMillions fungerar med en totaliseringsprincip, alltså spelares insatser som delas i förutbestämda andelar per vinst-/utbetalningsklass eller nivå.

Vanlig/Normal lott

En vanlig eller normal lott är en klassisk lott där de vanliga lottnumren skrivs ut.

Vinster

Proportionen för hur pengarna distribueras mellan de olika prisnivåerna för ett lotteri. Denna siffra beräknas för varje dragning och beror på hur mycket pengar som lagts in i den totala potten av spelare.

Vinstmätaren

Vinstmätaren visar i realtid dina chanser att vinna med dina valda nummer. När du uppdaterar eller ändrar din lott kommer vinstmätaren också att uppdateras och visa din chans att vinna.

Vinstnivåer

Prisnivåer avgörs baserat på hur många matchningar det finns mellan en lott och de dragna lottnumren. Vinstbeloppet på varje vinstnivå avgörs med en totaliseringsprincip, som sedan delas upp mellan alla spelare på den vinstnivån.