Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

OZ Lotto Lördag: Hjälp & vanliga frågor och svar

OZ Lotto Lördag är omåttligt populärt nere i Australien. Nu behöver du inte resa till världens ände för att spela. Lär dig allt om OZ Lotto Lördag här och skicka in din rad hos Lottoland och vinn i Sverige.

Vem kan spela OZ Lotto Lördag hos Lottoland?

Du måste vara 18 år gammal för att spela på OZ Lotto Lördag hos Lottoland.

När är dragningen?

Det är dragningen på förmiddagen varje lördag runt kl. 11.30 svensk tid.

Hur mycket kostar det att spela?

Det kostar bara 16 kr per rad att spela.

Hur spelar jag på OZ Lotto Lördag?

OZ Lotto Lördag är ett vanligt 6/45-lotto, fast med tilläggsnummer. Välj först 6 nummer mellan 1 till 45. I varje lördagsdragning dras 6 vanliga nummer och 2 tilläggsnummer. Pricka 6 rätt för att vinna jackpotten. Tilläggsnumren används i en del lägre vinstnivåer.

Hur skickar jag in mina rader på OZ Lotto Lördag?

Du skickar in dina rader på samma sätt som för Lottolands övriga lotterier. Välj dina nummer i spelfälten eller tryck på SlumpRad +1.

Trycka på Skicka in när du är färdig. Om du vill välja fler alternativ kan du välja i alternativen för Antal spelveckor samt när och hur du vill Delta. Du kan också spela flera veckor i följd med en Prenumeration.

Hur spelar jag med systemspel på OZ Lotto Lördag?

Ett Systemspel ökar dina chanser att vinna. För att aktivera ett Systemspel behöver du bara kryssa för fler nummer än de 6 vanliga numren. Du kommer då att spela fler radkombinationer i ett spelfält.

Hur stora är vinsterna?

Du kan vinna allt från några kronor upp till en jackpot på minst 24 miljoner kronor.

Hur höga är vinstchanserna?

En av fördelarna med OZ Lotto Lördag är att lotteriet har bra vinstchanser i flera av sina vinstnivåer. Se tabellen nedanför för mer information.

Vinstnivå Vinstodds
Nivå 1 1 : 8 145 060
Nivå 2 1 : 678 755
Nivå 3 1 : 36 689
Nivå 4 1 : 733
Nivå 5 1 : 297
Nivå 6 1 : 144
Totalt 1 : 85

Hur ser vinstnivåerna ut?

OZ Lotto Lördag bjuder på 6 olika vinstnivåer, inklusive jackpotnivån. Här nedanför kan du se hur många rätt du behöver för att vinna.

Vinstnivå Antal rätt Vinstfördelning (%)
Nivå 1 6 rätt 28%
Nivå 2 5 + 1 eller 2 rätt 3,8%
Nivå 3 5 rätt 8,2%
Nivå 4 4 rätt 12,4%
Nivå 5 3 + 1 or 2 rätt 20,8%
Nivå 6 1 eller 2 rätt + 2 rätt 26,8%

Vad är en Superdraw/Superdragning?

Superdragningar är särskilda specialdragningar som hålls några gånger om året. I dessa höjs jackpotten till minst 120 miljoner kronor.

Vad är en Megadraw/Megadragning?

Den årliga Megadragningen i OZ Lotto är något lottospelare håller koll på. Den faller normalt in runt julafton och jackpotten höjs då till ungefär 200 miljoner kronor.

Hur betalas mina vinster ut?

Vinster betalas enkelt ut till ditt bankkonto efter att de satts in på ditt konto hos Lottoland. Du behöver inte åka någonstans för att hämta ut din vinst. Du kan vinna från Sverige.

Måste jag skatta på mina vinster?

Nej, eftersom vinster på turspel inom Sverige är skattefria.