Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Polens Lotto – frågor och svar

Polens populäraste lotto finns nu i Sverige

Polens Lotto är ett utmärkt lotteri för dig som vill satsa lite mindre men vinna mycket. Här finns 4 vinstnivåer. Pricka 6 rätt och kamma hem jackpotten!

Hur spelar jag på Polens Lotto?

Det hela är enkelt. För att spela på Polens Lotto väljer du 6 nummer mellan 1 till 49 i spelfältet. Du kan spela upp till 12 rader i spelfältet. Om du vill spela fler kan du givetvis skicka in flera, separata lotter.

Det här är ett lotteri som lämpar sig för dig som spelar ofta. Det är dragning i Polens Lotto varje tisdag, torsdag och lördag. Direkt efter dragningen kan du se de officiella resultaten här hos oss.

Om du har spelat på Polens Lotto hos Lottoland kommer du givetvis motta ett mail med resultat. Du kan även se dina tidigare spel i menyn ”Lotter” när du är inloggad på ditt konto.

LottoPLUS - förbättra dina vinstchanser med ett tilläggsspel

Här finns också ett tilläggsspel – precis som i Sveriges Lotto med Joker. Det polska tilläggsspelet heter lottoPLUS. Skjut till några kronor extra och lägg till ett lottoPLUS-spel till din rad.

Så här fungerar lottoPLUS: bocka för rutan i spelfältet för att lägga till ett lottoPLUS-spel till samtliga av dina förkryssade rader. Samma nummer som du använt i spelfälten kommer nu också gälla i lottoPLUS-dragningen. Det betyder att du har en chans till att vinna.

Vinsterna är fasta i lottoPLUS vilket betyder att det inte finns någon jackpot som växer. Den högsta vinsten i lottoPLUS är lika stor varje gång. Du kan vinna över 2,4 miljoner kronor om du prickar rätt.

Vad är mina chanser att vinna i Polens Lotto?

Polens Lotto erbjuder flera chanser att vinna. Vinstchanserna för de olika vinstnivåerna i Polens Lotto finner du i tabellen här nedanför.

Vinstnivå

Vinstchans

Vinstchans i procent

6 rätt

1 på 13 983 816

0,0000072

5 rätt

1 på 55 491

0,0018

4 rätt

1 på 1032

0,097

3 rätt

1 på 57

1,77

Vad är mina vinstchanser i tilläggsspelet lottoPLUS?

Eftersom tilläggsspelet lottoPLUS har samma format som Polens Lotto är också vinstchanserna samma. Skillnaden är att i lottoPLUS varierar inte vinsterna i de olika nivåerna från dragning till dragning. Du vinner med andra ord lika mycket, vecka ut och vecka in. Det finns ingen jackpot som växer om ingen vinner den. Vinsterna är alltid lika höga.

Du kan se vinsterna i lottoPLUS på vår resultatsida.

När är det dragning i Polens Lotto?

Polens Lotto har 3 dragningar varje vecka. Det är dragning kl. 21.40 varje tisdag, torsdag och lördag. Resultaten kommer in strax efter dragningen är över. Om du har spelat på en dragning meddelas du automatiskt om du vunnit eller inte. Om du inte spelat på dragningen kan du ändå se resultat och vinstsummor genom att gå till resultatsidan för Polens Lotto här hos Lottoland.

Kan jag spela på Polens Lotto från Sverige?

Ja, absolut. När du spelar hos Lottoland betalar vi också ut dina vinster. Det betyder att du enkelt och när som helst kan för över dina vinster från ditt konto hos Lottoland till ditt svenska bankkonto.

Behöver jag betala skatt på mina vinster i Polens Lotto?

Nej, spel på turspel i Sverige som organiseras inom EU/EES-området är skattefria. Eftersom Lottoland har en officiell spellicens utfärdad i Gibraltar är alltså vinsterna på Polens Lotto skattefria när du spelar från Sverige.

Kan jag prenumerera eller spela flera veckor i följd på Polens Lotto?

Ja, det går alldeles utmärkt. För att prenumerera behöver du bara kryssa för Prenumeration (”Pren.”) i spelfältet samt välja hur ofta du vill betala. Kom ihåg att en prenumeration hos Lottoland är löpande, men kan avbrytas när som helst.

Om du vill spela flera veckor i följd och betala på samma gång väljer du bara ”Antal spelveckor”, utan att kryssa för vare sig Pren. eller JackpotJakt.

Vad är JackpotJakt?

JackpotJakt är en av Lottolands specialfunktioner som ger dig möjlighet att prenumerera på Polens Lotto fram till dess att någon vinner jackpotten. Det här är ett utmärkt alternativ för dig som endast jagar riktigt stora jackpottar men inte spelar när någon precis vunnit dem.