Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Bra att veta > Spelarskydd

Att spela på lotto ska förbi en rolig hobby ...

Lottoland vill bygga på nöjet av att spela lotto samt den sköna känslan av att vinna jackpottar med mångmiljonbelopp. Just därför har vi skapat ett effektivt spelarskyddsprogram, baserat på senaste forskningen inom beroende- och spelarskyddsinitiativ.

Spelgränser och transparens

Hos Lottoland kan du alltid hålla koll på dina lottköp och vinstchanser. Du kan bestämma en egen spelgräns, för att kontrollera hur mycket du spenderar varje månad på drömmen om storvinsten. Din spelhistorik ser till att du aldrig tappar bort en lott och du kan alltid enkelt hålla koll på vinstresultaten. Alla köp och insättningar finns också tillgängliga att se över. Dessutom kan man enkelt stänga av sig själv från spel hos Lottoland genom att temporärt stänga av ditt konto eller ta bort det permanent. För att hjälpa dig att hålla dig till din spelgräns har vi valt att ge ut endast ett spelarpass per spelare.

För att skydda din data och integritet ...

Hos Lottoland följer vi en väldigt enkel princip: Om vi inte lagrar data från dig så kan vi inte missbruka den. Vi samlar därför bara in den information som vi måste enligt lagen eller för att ge dig en bättre tjänst. Vi följer även praxis från de internationella bankerna och skyddar din data från otillåtet tillträde, genom att använda de allra senaste krypteringssystemen.

Med våra sociala funktioner eftersträvar vi att motverka den ökande anonymiteten på nätet. För att skydda din identitet sker din interaktion via Lottoland genom ett godtyckligt alias (ändra här) och du kan ändra ditt spelarfoto (ladda upp här). Dina meddelandeinställningar ger dig möjlighet att välja vilka typer av meddelanden som du vill få från oss.

Skydd för minderåriga

Spel med lotto är ett tidsfördriv endast för vuxna. Vi använder oss därför utav ålderskontrollsystem med flera nivåer under registreringsprocessen för att verifiera åldern på våra spelare. För vuxna som delar dator med minderåriga rekommenderar vi att installera den kostnadsfria mjukvaran Net Nanny™ eller Parental Control Bar™-filtret. Vi använder oss utav RTA-märket för att hålla vår webbsida utom räckvidd från barn under laglig ålder för gambling. Om du har frågor angående detta är du välkommen att kontakta vår ansvarige för skydd för minderåriga på [email protected].

Rådgivning och stöd

Spel på lagom nivå är nyckeln till att maximera nöjet av att spela lotto. Om man jämför med andra typer av gambling så visar inte lotto en betydande potential för att utveckla spelberoende, enligt forskarstudier. Vi tar ändå vårt ansvar på högsta allvar och gör allt vi kan för att motverka spelberoende. Vi finns tillgängiga dygnet runt, varje dag, för att svara på era frågor angående detta ämne.

För de som söker hjälp utifrån, rekommenderar vi rådgivningstjänsterna Gamble Aware och Responsible Gaming. Vi stödjer dessutom helhjärtat insatser för att skydda känsliga spelare genom GREAT-stiftelsen.

Vi hoppas att du hänger kvar och kollar in våra framtida lottoinnovationer, designade för att förbättra din spelupplevelse. På Lottoland-labbet jobbar vi dag och natt med att komma på nya storslagna idéer!