Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

UK Lotto – frågor och svar

UK National Lottery – ett lotteri med traditioner

Storbritanniens ”National Lottery” är ett lotteri som i sin nuvarande form har en historia som går tillbaka till 1994. Tusentals spelare har redan blivit mångmiljonärer. Nu kan du spela på UK Lotto hos Lottoland. Här kan du läsa några av de vanliga frågor vi får om lotteriet.

Hur vinner man på UK Lotto?

För att vinna jackpotten i UK Lotto måste du pricka 6 rätt på dina valda nummer mellan 1 till 59. Det här är ett något annorlunda format än Sveriges LOTTO, där det gäller att pricka 7 rätt mellan nummer 1 till 35.

I UK Lotto finns det även en bonusboll. Den gäller endast för vinstnivå 2, där det gäller att få 5+1 rätt, det vill säga 5 rätt på de vanliga numren och 1 rätt på den enda bonusbollen som dras.

Hur stor är chansen att vinna jackpotten i UK Lotto?

Oddsen att vinna jackpotten i Storbritannien (Englands) lotteri och UK Lotto är på 1:45057474

Var kan jag spela UK Lotto?

Du och andra spelare som bor i Sverige kan spela på UK Lotto hos Lottoland. Vinner du betalas dina vinster ut av Lottoland och du kan enkelt göra ett uttag till ditt bankkonto.

Finns det någon maximal jackpot på UK National Lottery?

Det finns ingen maxjackpot i UK National Lottery, men jackpotten kan bara ”rulla över”, det vill säga växa, i fyra dragningar. När jackpotten växt fyra dragningar i rad blir det automatiskt en vinnare. Om ingen spelare prickar alla rätt kommer jackpotten delas mellan spelare i vinstnivå 2. För att vinna i vinstnivå 2 måste spelare pricka 5+1 rätt. Övergripande odds att vinna ett pris är 1:9.3.

Vilka är vinstnivåerna i UK National Lottery?

Vinstnivå

Genomsnittlig vinst

Odds

1 (6 rätt)

Jackpot

1:45057474

2 (5 + 1 rätt)

632000 kr

1:7509579

3 (5 rätt)

12640 kr

1:144415

4 (4 rätt)

1264 kr

1:2180

5 (3 rätt)

316 kr

1:97

En ny miljonutlottning

Förutom den ordinare dragningen lockar UK Lotto med en extra utlottning som garanterar hela 12 500 000 miljoner kronor – alltså dubbla chanser att bli miljonär!

Vad kostar det att spela UK Lotto?

För att spela en lottorad på UK Lotto väljer du 6 nummer mellan 1 till 59. Varje rad kostar 30 kr. Hos Lottoland kan du vinner en högre jackpot genom att välja att spela med specialfunktionen DubbelJackpot

När är dragningen i UK Lotto?

I UK National Lottery finns det två dragningar att spela på varje vecka. Dragningarna äger rum på onsdagar och lördagar. Lördagsdragningen sänds live i BBC1 på brittisk TV. Dragningstiderna varierar något beroende på TV-tablån.

Onsdagsdragningen sänds inte längre i TV, men resultaten hittar du på internet, där de vanligtvis uppdateras runt kl. 23.35 svensk tid.

När är spelstopp i UK National Lottery?

Spelstopp sker omkring kl. 20.30 samma dag som dragningen. Hos Lottoland kan du spela på UK Lotto fram till precis innan dragningen. Du kan spela SlumpRader fram till samma tid dragningen görs.

Du kan endast välja dina egna nummer fram till kl. 20.30 svensk tid. Efter det kan du endast spela SlumpRader.

Kan jag prenumerera på UK Lotto?

För att aktivera en Prenumeration på UK Lotto behöver du bara bocka för ”Prenumeration” eller ”Pren.” i spelfältet. Därefter väljer du hur ofta du vill betala i rullmenyn under rubriken ”Du betalar varje:”.

Vad innebär funktionen ”Delta” i spelfältet?

Under rubriken ”Delta” i spelfältet kan du välja vid vilken jackpotstorlek dina rader ska skickas in. För att välja jackpotstorlek kryssar du för rutan invid texten ”När jackpot är”. Efter det väljer du vilken summa som ska gälla i rullmenyn till höger.

Vad är JackpotJakt?

En JackpotJakt är en typ av prenumeration som automatiskt förnyas fram till dess att någon vunnit den aktuella jackpotten. Det här är en prenumeration för dig som endast vill spela fram till jackpotten är vunnen. Det här är en prenumeration för dig som jagar en särskild jackpot.