Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Mark Six: Hjälp & vanliga frågor och svar

Vad har Mark Six för spelformat?

Nu kan du spela på Hongkongs populära lotteri Mark Six – direkt hos Lottoland. När du spelar hos Lottoland köper du inte lotter till den officiella dragningen. I stället spelar du på resultatet av dragningen hos Lottoland. Dragningarna visar också samma resultat. I Mark Six gäller det att matcha 6 nummer. Lyckas du matcha 3 eller fler, vinner du ett pris.

Hur fyller jag i en lott?

För att fylla i en Mark Six-lott måste du markera minst 6 nummer mellan 1-49 i spelfältet, alternativt klicka på "SlumpRad +1" för att slumpmässigt generera fram en rad. Avsluta genom att klicka på "Skicka in" längst ner till höger.

Hur vinner jag jackpotten?

Du vinner jackpotten om du lyckas matcha samma 6 nummer som i den officiella Mark Six-dragningen.

Kan jag vinna samma priser genom att spela hos Lottoland?

Lottoland matchar det officiella lotteriets priser och utbetalningar. Skillnaden är att Lottoland själva håller i försäljningen och utbetalningen av vinsterna.

Hur mycket kostar det att spela?

En enkelrad kostar 17 kr.

Hur mycket kan jag vinna?

Minsta garanterade prissumman i Mark Six är HK$8 miljoner, vilket motsvarar ungefär 9,5 miljoner SEK.

Vilken tid äger dragningarna rum?

Dragningarna äger rum varje dag tisdag, torsdag samt lördag klockan 03.30 CET.

Vad är mina vinstchanser i Mark Six?

Oddsen för att vinna jackpotten i Mark Six är 1 på 13 983 186. För en fullständig överblick över odds och priser för respektive vinstnivå, inklusive uppskattad vinstutdelning se tabellen nedan:


Antal rätt Odds Uppskattad utdelning
 6 rätt  1:13,983,186  30,7 miljoner kr
 5 rätt +  bonusnummer  1:2,330,636  2,2 miljoner kr
 5 rätt  1:55,491  650 000 kr
 4 rätt + bonusnummer  1:22,196  11 600 kr
 4 rätt  1:1,082  760 kr
 3 rätt + bonusnummer  1:812  370 kr
 3 rätt  1:60  425 kr

Vad händer om jag vinner?

Att spela Mark Six online hos Lottoland är både snabbt och enkelt – och du behöver aldrig oroa dig över att hämta ditt pris. Du kommer att meddelas via mejl av oss när du vunnit något. Vinsten kommer att betalas in till ditt spelarkonto så snart ditt konto verifierats. Du kan därefter hämta ut din vinst till ditt bankkonto.

Behöver jag betala skatt på mina vinster om jag vinner på Mark Six?

Nej, spel på turspel i Sverige som organiseras inom EU/EES-området är skattefria. Eftersom Lottoland har en officiell spellicens utfärdad i Gibraltar är alltså vinsterna i Mark Six befriade från skatt när du spelar från Sverige.

Hur kan jag vara säker på att jag får mina pengar?

Lottoland har en officiell europeisk spellicens utfärdad i Gibraltar, i likhet med några av världens största spelbolag. Lottoland garanterar samtliga vinstutbetalningar. Detta är givetvis ett krav för att Lottoland ska få inneha en spellicens.