Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

MegaMillions: Hjälp & vanliga frågor och svar

MegaMillions – rekordjackpottarnas hem

MegaMillions är ett lotteri spritt över flera stater i USA, som regelbundet skapar enorma jackpottar.

Precis som många andra lotterier har MegaMillions genomgått en del ändringar genom åren. Det har tidigare varit känt som "The Big Game" och sedan "The Big Game MegaMillions" men slutligen landade namnet på det nuvarande "MegaMillions".

Den garanterade jackpotten börjar på 15 miljoner dollar och när den vinns betalas vinsten ut i delutbetalningar under loppet av 30 år, där varje utbetalning ökar med 5% per år.

MegaMillions är mest känt för sin rekordstora jackpotvinst som med sina 656 miljoner dollar tog världen med storm den 30 mars 2012. De tre lyckliga vinnarna kom från de amerikanska staterna Illinois, Kansas och Maryland. Som om detta inte var nog så har Lottoland introducerat DubbelJackpot-tillvalet som ger dig chansen att dubbla jackpotten om du vinner den.

Den största enskilda vinnaren någonsin i MegaMillions kom i dragningen den 25 mars 2011 där en spelare inkasserade 319 miljoner dollar.

Kan jag delta i MegaMillions-dragningen?

Endast de som är skrivna i USA kan delta i det officiella MegaMillions-lotteriet, men hos Lottoland kan du som svensk ändå delta genom att spela på resultatet i MegaMillions. Självklart betalas din vinst ut precis som om du vunnit det riktiga lotteriet.

Vad har MegaMillions för spelformat?

MegaMillions ändrade nyligen formatet på sina dragningar den 22 oktober 2013 och består nu av 5 av totalt 75 bollar samt 1 "guldboll" i intervallet 1-15. Ytterligare en boll kommer även att dras, i intervallet 1-5, och denna kallas Megaplier. Megaplier är ett bonustillval som man kan köpa för att potentiellt dubbla sina vinster det antal gånger som bollen visar.

Vad kan jag potentiellt vinna med MegaMillions?

MegaMillions-jackpotten har inga begräsningar i maxstorlek eller hur många gånger den kan föras över till kommande dragningar, om ingen jackpotvinst delas ut - den kan alltså bli hur stor som helst! Formatändringen innebär också att vinstchansen att ta hem jackpotten nu är 1 på 258m890m850, till skillnad från tidigare då vinstchansen var 1 på 175 711 535.

Den andra vinstnivån på 1 miljon dollar ges ut till den som lyckas pricka in 5 rätta huvudnummer - men om du även valt att spela med Megaplier och lyckats få nummer 5 på denna, kommer du istället hämta hem en vinst på 5 miljoner dollar.

Vilka är vinstnivåerna för MegaMillions?

MegaMillions är ett 5 av 75 plus 1 av 15-lotteri. Ju fler nummer du lyckas pricka in desto högre vinstnivå hamnar du i.

Du vinner jackpotten (vinstnivå 1) genom att få alla rätt, alltså både på huvudnumren och ditt Megaball-nummer.

Prispotten för lotteriet delas in i 9 vinstnivåer.

Vinstnivåer Snittvinst per person
1 (5 huvudnummer+ Megaball) $49,530,000.00*
2 (5 huvudnummer) $1,000,000.00
3 (4 huvudnummer + Megaball) $5,000.00
4 (4 huvudnummer) $500.00
5 (3 huvudnummer+ Megaball) $50.00
6 (3 huvudnummer) $5.00
7 (2 huvudnummer + Megaball) $5.00
8 (1 huvudnummer + Megaball) $2.00
9 (Megaball) $1.00
* snittjackpot sedan den 6:e september 1996

Hur mycket kostar MegaMillions att spela?

En rad består av 5 huvudnummer i ett intervall på 1-75 plus 1 Megaball i intervallet 1-15 och kostar 30 kr. Det finns även ett bonustillval som heter MegaPlier som kostar 10 kr extra per rad, men som uppgraderar alla vinster utom jackpotten. MegaPlier-tillvalet är en extraboll som dras med nummerintervallet 1-5 och numret som dras är lika med hur många gånger din vinst kommer att dubblas. 5 betyder alltså att du får 5 gånger den ursprungliga vinsten.

Hos Lottoland kan du även dubbla din jackpottvinst med vårt exklusiva DubbelJackpot-tillval. NummerSköld-tillvalet finns också tillgängligt från 12,50 kr, så att du kan skydda dina nummer och slippa dela ett enda öre av jackpotten med någon annan Lottoland-spelare.

Hur fyller jag i en MegaMillions-lott?

MegaMillions-lotten innehåller 6 fält för dig att fylla i. En enskild rad behöver minst 5 nummer mellan 1 och 75 plus en Megaball mellan 1 och 15. Varje fält kommer visa hur många nummer som krävs för att fylla en hel rad.

Hos Lottoland kan du även välja att spela med mer än 5 nummer och då få dina val automatiskt kombinerade för att få med alla möjliga rader i dragningen. Detta kallas för ""systemspel"" på Lottoland.

Detta är ett väldigt behändigt sätt att spela för den inbitne lottospelaren eller för som spelar bolagsspel med vänner - på så vis kan alla få välja sina egna nummer. Du kan också lägga till MegaPlier-tillvalet för att uppgradera alla vinstnivåer förutom jackpotten.

Vad är MegaPlier?

MegaPlier är ett bonustillval som uppgraderar dina vinster på alla vinstnivåer utom för jackpotten. MegaPlier-numret kan vara allt från 1 till 5 och det som avgör hur stor din vinst blir. Om du till exempel vann ett vinst i vinstnivån 2 och får MegaPlier-numret 5, vinner du 5 miljoner dollar istället för 1 miljon dollar.

När dras vinstnumren för MegaMillions?

MegaMillions-dragningarna sker varje tisdag och fredag i USA och eftersom det är en viss tidsskillnad innebär detta onsdag och lördag morgon (klockan 5, svensk tid) för oss.

Hur får jag mina MegaMillions-vinster?

Att spela MegaMillions online hos Lottoland är både snabbt och enkelt - och du behöver aldrig oroa dig över att hämta ditt pris. Du kommer att meddelas via mejl av oss när du vunnit något. Vinsten kommer att betalas in till ditt spelarkonto så att du kan välja själv hur mycket du vill spela mer lotto för och hur mycket du vill hämta ut till ditt bankkonto.

Hur skiljer sig MegaMillions från PowerBall-lotteriet?

Båda lottodragningarna är väldigt lika varandra eftersom du väljer 5 nummer plus ett tilläggsnummer. För MegaMillions väljs 5 nummer mellan 1 och 75 plus 1 mellan 1 och 15 medan man i PowerBall väljer 5 nummer mellan 1 och 59 plus ett mellan 1 och 35.

Vinstchansen för att ta hem jackpotten är för:
PowerBall: 1 på 175 223 509
MegaMillions: 1 på 258 890 850

En sak som skiljer de två lotterierna är hur stor den garanterade jackpotten är. MegaMillions garanterar 15 miljoner dollar medan PowerBall har aningen högre garanterad jackpot på 40 miljoner dollar. Båda lotterierna har bonustillval, så som Megaplier och Power Play, som uppgraderar vinsten på alla vinstnivåer förutom för jackpotten.

MegaMillions toppar rekordlistan med världsrekord på 656 miljoner dollar för största jackpot någonsin, vunnen den 30 mars 2012. Däremot är PowerBalls jackpottar inte långt efter med en största vunna jackpot på 590,5 miljoner dollar, utbetalad den 18 maj 2013. MegaMillions-jackpotten betalas ut i delutbetalningar över 30 år med en ökning i utbetalningssumma på 5% årligen. Precis som MegaMillions har PowerBall en liknande utbetalningsstruktur.