Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Mega-Sena Frågor & svar

Vad är Mega Sena?

Mega- Sena vuxit och är Brasiliens ledande lotteri. Största anledningen till framgången är dess imponerande jackpottar. Medan det må verka lite i jämförelse med jackpottar som EuroMillions, är oddsen att vinna på Mega-Sena desto bättre. Du har dubbelt så stor chans att vinna på Mega-Sena än på EuroMillions.

Hur mycket kostar det att spela på Mega-Sena?

Mega-Sena kostar bara 15 kr att per spel, precis hälften så mycket som en EuroMillions-spel. Du kan också spela på tilläggsnummer, som beskrivet i tabellen nedan.

Hur spelar man Mega-Sena?

Att spela Mega-Sena är väldigt enkelt – du väljer bara sex nummer mellan 01-60. Du kan också välja att lägga till fler nummer, maximalt 15 stycken. Detta kostar mer, men ökar också dina chanser att vinna.

Totalt finns det tre vinstnivåer. Matcha fyra nummer rätt för att vinna den lägsta prisnivån. Matcha fem nummer för att vinna i den andra prisnivån, och matcha samtliga sex nummer för att vinna jackpotten.

Hur går jag tillväga för att spela?

För att spela måste du välja minst sex nummer mellan 01-60 i spelfältet. Du kan välja nummer på egen hand, eller låta slumpgeneratorn fram nummer åt dig. Om du väljer fler än 6 nummer kommer ett systemspel automatiskt att genereras. Ju fler nummer du väljer, desto fler chanser att vinna.

Vad är oddsen att vinna på Mega-Sena

Jackpot

6 rätt

1 på 50,063,860

Nivå 2

5 rätt

1 på 154,518

Nivå 3

4 rätt

1 på 2,332

Hur mycket kan man vinna på Mega-Sena?

Mega-Sena har en så kallad progressiv jackpott, vilket betyder att om ingen vinner jackpotten, rullar den över till nästa dragning. Till skillnad från Europeiska lotterier har Mega-Sena inget tak för hur stor jackpotten kan bli.

När är dragningarna för Mega-Sena?

Dragningarna äger rum varje torsdag och söndag kl. 01.00 svensk tid. Dragningarna är öppna för allmänheten och sker antingen i en tv-studio eller via Caminhão da Sorte (turlastbilen). Vid varje dragning åker turlastbilen till en av de 27 delstaternas huvudstäder i Brasilien. Folk får sedan möjligheten att aktivt delta i dragningarna genom att sätta igång lottotrumman samt redovisa numren för att det skall bli så rättvist och transparent som möjligt. Varje dragning sänds även live i nationell tv.

Varför ska jag spela Mega-Sena hos Lottoland?

Lottoland är det enda stället där du kan ta del av allt det roliga Brasiliens största lotteri har att erbjuda, utan allt det tråkiga som också förknippas med Mega-Sena – såsom långa köer med folk som ängsligt väntar på att få köpa sina lotter. Spela Mega-Sena från bekvämligheten av ditt hem eller på språng med din smartphone. Ta del av våra eklusiva erbjudanden och säkerställ att du aldrig går miste om nästa stora dragning.

Vad skiljer Mega-Sena från andra lotterier?

Mega-Sena har mycket större jackpottar än exempelvis LOTTO samt högre sannolikhet att vinna än EuroMillions. Årliga dragningar såsom Mega da Virada skänker också lite festivitet och spänning, något tyvärr många andra lotterier saknar.