Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Quina: Hjälp & vanliga frågor och svar

Vad har Quina för spelformat?

Nu kan du spela på Brasiliens populära lotteri Quina – direkt hos Lottoland. När du spelar hos Lottoland köper du inte lotter till den officiella dragningen. I stället spelar du på resultatet av dragningen hos Lottoland. Dragningarna visar också samma resultat. I Quina gäller det att matcha 5 nummer. Lyckas du matcha 2 eller fler, vinner du ett pris.

Hur fyller jag i en lott?

För att fylla i en Quina-lott måste du markera minst 5 nummer mellan 1-80 i spelfältet, alternativt klicka på "SlumpRad" för att slumpmässigt generera fram en rad. Välj sedan vilken dragning du vill delta i. Avsluta genom att klicka på "Skicka in" längst ner till höger.

Hur vinner jag jackpotten?

Du vinner jackpotten om du lyckas matcha samma 5 nummer som i den officiella Quina-dragningen.

Kan jag vinna samma priser genom att spela hos Lottoland?

Lottoland matchar det officiella lotteriets priser och utbetalningar. Skillnaden är att Lottoland själva håller i försäljningen och utbetalningen av vinsterna.

Hur mycket kostar det att spela?

En enkelrad kostar 10 kr

Hur mycket kan jag vinna?

Minsta garanterade prissumman i Quina lotto är 500.000 BRL, vilket motsvarar ungefär, 1,3 miljoner kr i varje dragning. En rekordhög jackpott på R$143 miljoner (ca. 400 miljoner kr) vanns på Quinas specialdragning i slutet på juni 2016. Jackpotten saknar dock tak och kan bli hur stor som helst

Vilken tid äger dragningarna rum?

Dragningarna äger rum varje dag från måndag till lördag (exklusive nationella helgdagar) klockan 00.00 CET.

Vad är mina vinstchanser i Quina?

Oddsen för att vinna jackpotten i Quina är 1 på 24 040 016. För en fullständig överblick över odds och priser för respektive vinstnivå, inklusive uppskattad vinstutdelning se tabellen nedan:

Vinsttabell
Vinstfördelning Vinstnivå Odds
 35% 1. Jackpott — Delas bland samtliga spelare med 5 rätt.  1:24,040,016
 19%  2. Delas bland samtliga spelare med 4 rätt.   1:64,106
 20%  3. Delas bland samtliga spelare med 3 rätt.  1:866
 11%  4. Delas bland samtliga spelare med 2 rätt.   1:36

Vad händer om jag vinner?

Att spela Quina online hos Lottoland är både snabbt och enkelt – och du behöver aldrig oroa dig över att hämta ditt pris. Du kommer att meddelas via mejl av oss när du vunnit något. Vinsten kommer att betalas in till ditt spelarkonto så snart ditt konto verifierats. Du kan därefter hämta ut din vinst till ditt bankkonto.

Behöver jag betala skatt på mina vinster om jag vinner på Quina?

Nej, spel på turspel i Sverige som organiseras inom EU/EES-området är skattefria. Eftersom Lottoland har en officiell spellicens utfärdad i Gibraltar är alltså vinsterna i Quina befriade från skatt när du spelar från Sverige.

Hur kan jag vara säker på att jag får mina pengar?

Lottoland har en officiell europeisk spellicens utfärdad i Gibraltar, i likhet med några av världens största spelbolag. Lottoland garanterar samtliga vinstutbetalningar. Detta är givetvis ett krav för att Lottoland ska få inneha en spellicens.