Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

SuperEnalotto: Hjälp & vanliga frågor

SuperEnalotto – en överblick

Jackpotten i Italiens lotto bara växer och växer. Här finns inget tak, inga gränser, för hur stor jackpotten kan bli. Rekordet i SuperEnalotto ligger på över 1,7 miljarder kronor, en pott som delades ut i oktober 2010. Det är en jackpot som kan mäta sig med de allra största lotterierna i Europa och är långt högre än rekordet i svenska LOTTO med Drömvinsten. Dragningarna i Italiens lotto äger rum kl. 20.00 varje tisdag, torsdag och lördag.

När är dragningen i Italiens lotto, SuperEnalotto?

Varje vecka har tre dragningar och de sker kl. 20.00 varje tisdag, torsdag och lördag.

Hur spelar jag på SuperEnalotto?

Välj 6 nummer mellan 1 till 90 genom att klicka på numren i spelfälten. Du kan även klicka på SlumpRad +1 för att snabbt slumpa fram ett nummer.

Hur mycket kostar det att spela på SuperEnalotto?

Det kostar 30 kr per rad att spela.

Hur mycket kan jag vinna på SuperEnalotto?

Jackpottrekordet i Italiens lotto ligger på otroliga 177 miljoner euro, en vinst som delades ut under 2010. Jackpotten kan växa sig hur stor som helst. Den kan dessutom växa relativt fort eftersom varje vecka har tre dragningar.

Hur vinner jag jackpotten?

För att vinna en jackpot måste du pricka samtliga 6 nummer. Det finns också ett stort pris i vinstnivå 2, där vinster på över 4 miljoner kronor inte hör till ovanligheterna. Här gäller det att matcha 5 + 1 rätt.

Vad är vinstchanserna i SuperEnaLotto?

Jackpottchansen i SuperEnaLotto är 1 på 622,6 miljoner. Det betyder att jackpotten ofta rullar över och kan då växa till sig ordentligt. Här finns det med andra ord stora vinster att hämta ut. Även vinstnivå 2 bjuder på riktigt stora vinster.

Här nedanför hittar du en tabell med vinstnivåer och vinstchanser. Vinstutbetalningarna är en uppskattning baserade på en jackpottsumma på 88 miljoner kronor. Vinsterna ändras givetvis beroende på hur stor jackpotten är samt hur många vinnare det blir i varje vinstnivå.

Vinstnivå

Vinstchans

Genomsnittlig utdelning

6 rätt

1 på 622,614,630

88,3 miljoner kr

5 + 1 rätt

1 på 103,779,105

2,2 miljoner kr

5 rätt

1 på 1,250,230

71 771 kr

4 rätt

1 på 11,907

1 051 kr

3 rätt

1 på 327

74 kr

Hur ökar jag mina vinstchanser på SuperEnaLotto?

Det är givetvis svårt att vinna jackpotten i SuperEnaLotto. Det är det inget snack om. Men om någon vann jackpotten varje vecka skulle den å andra sidan inte växa sig så pass stor som den ofta gör. Nyckeln till att vinna är, som med alla andra lotterier, att fortsätta försöka. Fler rader betyder högre vinstchanser. Du kan också koncentrera din insats till ett antal nummer genom att spela ett systemspel. Fortsätt bara välja nummer i spelfälten och ditt systemspel kommer aktiveras.

Vad gör jag om jag vinner?

Om ditt konto hos Lottoland redan har verifierats behöver du bara gå till din kontomeny och göra en utbetalning till ditt bankkonto. Om ditt Lottoland-konto ännu inte har verifierats behöver du endast bifoga en fotokopia på giltig ID-handling.

Hur vet jag om jag vunnit?

Alla vinnare får ett e-postmeddelande där det står hur mycket de vunnit. Alla spelare som vinner över 150 000 kr blir även uppringda av Lottoland.

Hur lång tid har jag på mig att hämta ut min vinst?

Du har 12 veckor på dig att hämta ut din vinst.

Är mina vinster skattefria?

Vinster på alla turspel och lotterier hos Lottoland är skattefria.

Hur kan jag vara säker på att jag får mina pengar?

Lottoland har en officiell europeisk spellicens utfärdad i Gibraltar, i likhet med några av världens största spelbolag. Lottoland garanterar samtliga vinstutbetalningar. Detta är givetvis ett krav för att Lottoland ska få inneha en spellicens.

Vad är en prenumeration?

Prenumerationsfunktionen låter dig skapa en löpande prenumeration på en eller flera rader på valfritt lotteri. Du kan givetvis även prenumerera på SuperEnalotto. Klicka i rutan där det står ”Pren.” (Prenumeration) för att skapa en prenumeration när du skickar in din rad. Du kan när som helst avbryta din prenumeration.

Varför ska jag spela SuperEnaLotto?

Om du drömmer stora jackpottar så är det här rätt lotto för dig. Även vinstnivå 2 i detta lotto är riktigt stor. Dragningar sker tre gånger i veckan, vilket betyder att du har massor av chanser att pricka rätt rad.