Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Frankrikes Lotto: Hjälp & vanliga frågor och svar

Frankrikes Lotto är ett lotto med anor. Det har funnits i en eller annan form sedan 1505. Men det blev inte erkänt som landets officiella lotto tills 1976. Lotteriet bjuder på Frankrikes populäraste dragningar och vinsterna växer snabbt. Varje vecka är det tre dragningar i Frankrikes Lotto och jackpotten växer med ungefär 9 miljoner kronor för varje dragning där det inte blir någon jackpotvinnare.

När är dragningen?

Dragningen i Frankrikes Lotto sker varje måndag, onsdag, och lördag kl. 20.07 svensk tid.

Hur spelar jag?

För att spela väljer du 5 nummer mellan 1 och 49 och ett tilläggsnummer mellan 1 och 10. Du väljer själv hur många rader du vill spela.

Hur mycket kostar det att spela?

En rad på Frankrikes Lotto kostar 30 kr.

Hur mycket kan jag vinna?

Frankrikes Lotto har en jackpot som börjar på ungefär 17 till 18 miljoner kronor. Men den kan därefter klättra fort. Tre dragningar i veckan betyder att vinstpotten kan växa rejält om ingen vinner. Jackpotten i Frankrikes Lotto har ett tak på 36 miljoner euro.

Hur vinner jag jackpotten?

För att vinna den högsta vinsten i detta lotteri behöver du pricka 5 rätt på de vanliga numren och 1 rätt på tilläggsnumren.

Vad är vinstchanserna på Frankrikes Lotto?

Chansen att vinna jackpotten är 1 på 19 068 840 – en relativt hög vinstchans jämfört med flera andra lotterier.

Här följer en tabell över samtliga vinstnivåer och dess vinstchanser. Snittvinsterna är just ett genomsnitt och vinsterna varierar från dragning till dragning.

Vinstnivå Vinstchans Snittvinst
5 rätt + Bonusnummer 1 på 19 068 840 Jackpott
5 rätt 1 på 2 118 760 945 000 kr
4 rätt + Bonusnummer 1 på 88 677 9450 kr
4 rätt 1 på 9 631 4726 kr
3 rätt + Bonusnummer 1 på 2016 494 kr
3 rätt 1 på 224 186 kr
2 rätt + Bonusnummer 1 på 144 93 kr
2 rätt 1 på 16 43 kr
0 rätt + Bonusnummer 1 på 18 21 kr

Vad händer om jag vinner?

Om du verifierat ditt konto – det vill säga skickat in en fotokopia på pass eller ID-kort – kan du betala ut din vinst direkt till ditt bankkonto. Om du ännu inte verifierat ditt konto måste du göra det innan dina vinster kan betalas ut. Att verifiera ett konto tar mellan en till tre arbetsdagar.

Hur vet jag om jag vunnit?

Alla spelare hos Lottoland mottar e-postmeddelanden med vinstinformation och resultat. Alla spelare som vinner över 150 000 kr mottar dessutom ett telefonsamtal.

Hur lång tid har jag på mig att hämta ut min vinst?

Du har 12 veckor på dig att hämta ut din vinst.

Är vinster på Frankrikes Lotto skattefria?

Samtliga vinster på turspel i Sverige är skattefria. Du kommer inte behöva betala vinstskatt.

Hur kan jag vara säker på att jag får min vinst?

Lottoland innehar en officiell spellicens utfärdad i Gibraltar, i likhet med några av världens största spelbolag. Utbetalning av samtliga vinster är ett absolut krav för att få inneha en spellicens.

Varför ska jag spela på Frankrikes Lotto?

Vinstchanserna är goda i detta lotto och du har även tre chanser i veckan att vinna på dragningarna. Jackpotten i Frankrikes Lotto växer dessutom snabbt.