Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Österrikes Lotto Frågor & svar

Österrikes Lotto överblick

Österrikes Lotto, 6aus45, är Österrikes populäraste lotto, och orsakerna till det är många. För endast 15 kr får du tillgång till ett lotteri med exceptionella odds som är enkelt och kul att spela.

Österrikes lotto såg dagens ljus för första gången 1986 och har sedan dess spelat en central roll i många österrikares liv med sina dragningar två dragningar i veckan, varje onsdag och söndag. Du spelar enkelt genom att välja sex nummer mellan 1 och 45.

Dragningarna på onsdagar äger rum klockan 18:48 svensk tid. Söndagens dragning äger rum klockan 19:15. Efter varje dragning redovisas resultaten på här på sidan.

Som spelare på Lottoland får du alltid resultaten skickade till dig via e-post, och alla intjänade pengar krediteras automatiskt till ditt Lottoland-konto.

Att vinna är lätt när du spelar på det österrikiska lottot. Även om du inte matchar några av de sex numren rätt, är chansen fortfarande stor att vinna genom att gissa på rätt bonusnummer. Genom att också lägga till Joker ökar du dina chanser att vinna ytterligare.

Precis under spelfältet hittar du Lottolands exklusiva Vinstmätare som visar hur stor sannolikheten är att vinna i procent för just ditt spel. Ju fler alternativ du lägger till ditt spel, såsom Joker, desto större chans är det att du vinner.

Hur ökar jag mina vinstchanser?

Det finns mycket du kan göra för att öka dina vinstchanser. Ett av de effektivaste sätten är att spela ett så kallat systemspel. När du väljer fler än sex nummer blir ditt spel automatiskt systemspel. Du kan välja till ytterligare sex nummer i ett systemspel, totalt 12 stycken. Med ett systemspel spelar du på olika kombinationer på valda nummer vilket ökar dina odds exponentiellt.

En annan metod för att öka dina vinstchanser är att spela med en prenumeration. Enkelt förklarat, ju oftare du spelar, desto mer ökar oddsen att för vinst.

Lägger du till Joker ökar du dina chanser att vinna ytterligare genom en sekundär dragning med möjligheten att vinna ännu mer pengar.

Vad är oddsen för att vinna på Österrikes lotto?

Sannolikheten att vinna på Österrikes Lotto, 6aus45, är högre än de flesta andra europeiska lotterier med en sannolikhet att vinna på lottot är 1: 8 145 060. Oddsen att vinna överhuvudtaget är endast 1 på 12, statistiskt sätt innebär det att du att sannolikt vinner något av priserna en gång för varje 12 spelade spel.

Prispotten för lotteriet delas in i 8 vinstnivåer.

Vinstnivå Antal rätt Vinstchans
Nivå 1 6 rätt 1 : 8 145 060
Nivå 2 5 + 1 rätt 1 : 1 357 510
Nivå 3 5 rätt 1 : 35 724
Nivå 4 4 + 1 rätt 1 : 14 290
Nivå 5 4 rätt 1 : 772
Nivå 6 3 + 1 rätt 1 : 579
Nivå 7 3 rätt 1 : 48
Nivå 8 0 + 1 rätt 1 : 16
Totalt Totalt 1 : 12
Användartips: Använd systemspel för att spela på fler nummer och därmed öka dina vinstchanser.

Efter huvuddragningen dras Jokern. I den här dragningen dras sex nummer, från 0-9. Varje boll stoppas sedan tillbaka i trumman vilket innebär att samma nummer kan dras flera gånger, till exempel 999999.

Hur fyller jag i en lottorad?

Att fylla i en lottorad är väldigt enkelt – även om du aldrig har spelat på lotto tidigare. Inom spelområdet finns ett antal spelfält med varje nummer du kan spela. Markera dina val genom att kryssa för respektive ruta.

Snabbval: Med “Snabbval” kan du låta slumpgeneratorn välja nummer åt dig. Fördelen med detta alternative är att det är bekvämt och sparar tid. Oavsett om du väljer nummer själv eller spelar med “Snabbval” kostar det 15 kr.

Systemspel: Spelar du på fler än sex nummer aktiveras automatiskt ett systemspel, Att spela på extra nummer kostar mer, men ökar samtidigt dina odds att vinna genom fler sifferkombinationer. Jokerspel: Joker är ett så kallat tilläggsspel med ytterligare chanser att bli rik. Sex nummer dras från en trumma, och varje nummer som dras läggs sedan tillbaka i trumman vilket teoretiskt innebär att samma nummer kan dras flera gånger på rad.

Till skillnad från ett vanligt spel kan man på Joker inte välja specifika nummer. Jokerdragningen i Österrike motsvarar nämligen serienumret på den faktiska lotten. På Lottoland slumpas dessa nummer fram med hjälp av samma numeriska struktur.

Till skillnad från en traditionell lott, kan du på Lottoland enkelt slumpa fram nya nummer om du inte skulle vara nöjd genom att klicka på uppdateringsknappen i spelfältet. Du kan slumpa fram nya nummer tills du slumpat fram en nummersekvens du är nöjd med. Du kan välja upp till tre stycken Jokerrader, varje rad kostar 13 kr extra.

Dragning: Dragningar för det österrikiska lottot äger rum varje onsdag och söndag. Ställ in om du vill delta, på onsdag, söndag eller i båda dragningarna under alternativet dragning i spelområdet. Antal spelveckor: Antal spelveckor-alternativet låter dig ställa in intervall för återkommande spel upp till ett år. Bocka för “Prenumeration” för att spela på obestämd tid. Du kan avbryta prenumeration när som helst. Så om du väljer att spela två veckor, så betalar du för två veckor. Markerar du också för prenumerationsrutan kommer du att faktureras varannan vecka och ditt spel att pågå tills du avslutar din prenumeration.

JackpotJakt: Med JackpotJakt fortsätter du att spela tills dess att någon vinner jackpotten. Delta: I sektionen Delta har du möjlighet att välja specifika datum i framtiden du vill spela och när jackpotten överstiger en viss summa. Vilket alternativ du än väljer meddelas du alltid via e-post efter varje utförd transaktion. När dragningen är genomförd skickas även ett e-postmeddelande med det rätta resultatet. Eventuella intjänade pengar krediteras automatiskt till ditt konto.