Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

LOTTO – vanliga frågor och svar

Nu kan du spela på Sveriges eget LOTTO med Drömvinsten hos Lottoland! Allt är som vanligt. Vi ger dig samma nummer, samma vinster, och samma tilläggsspel. Hos Lottoland har du givetvis möjlighet att dubbla din drömvinst med specialfunktionen DubbelJackpot.

Hur mycket kostar det att spela LOTTO?

En rad på LOTTO 1 & 2 samt ett Tilläggsspel kostar 16 kr. Om du vill spela en enkelrad, utan tilläggsspel och endast på en dragning, kostar det bara 3 kr – precis som vanligt.

Vad är LOTTO 1 och LOTTO 2?

LOTTO 1 och LOTTO 2 är två separata dragningar som dras efter varandra på onsdagar och lördagar. De flesta spelare väljer att spela på LOTTO 1 och LOTTO 2 tillsammans med ett tilläggsspel. Det ger alltså totalt 3 chanser att vinna. Eftersom denna spelform är så pass populär att Lottoland, i likhet med andra spelombud, valt att ha dessa spelformer förkryssade i spelfälten. Du kan givetvis ändra på detta om du önskar spela på LOTTO 1 men inte LOTTO 2.

Behöver jag betala skatt på mina vinster?

Nej, hos Lottoland betalar du inte skatt på turspel om du spelar från Sverige.

Vad är mina vinstchanser på LOTTO med Drömvinsten?

I vanliga LOTTO finns det förutom Drömvinsten 5 vinstnivåer:
Antal rätt Vinstchans
7 1:6 724 520
6+1 1:240 161
6 1:40 027
5 1:847
4 1:59
Totalt 1:55

Vad är ett Tilläggsspel?

Ett Tilläggsspel ger dig ytterligare en chans att vinna samt även chans att vinna Sveriges största jackpot – Drömvinsten. För att spela Tilläggsspelet väljer du bara insats – 10, 20 eller 30 kr – i spelfältet. Du får du 7 stycken slumpvalda nummer mellan 0-9 som kommer med i nästa Tilläggsspelsdragning.

För att vinna på Tilläggsspelet behöver du pricka rätt nummer, i rätt ordning. Du kan pricka allt från 2 till 7 rätt. Om du får 7 rätt på LOTTO och dessutom får minst 2 rätt på Tilläggsspelet vinner du Drömvinsten, en extra hög jackpot.

Så vinner du i Tilläggsspelet, några exempel:
  • Du spelar med Tilläggsnumren 1,2,3,4,5,6,7. Du vann inget på vanliga LOTTO, men:
  • I Tilläggsdragningen dyker följande nummer upp: 5,3,1,1,6,7. Du har prickat 2 rätt i följd från det högra ledet. Du kan matcha nummer både framifrån och bakifrån. Här har du prickat både nummer 6 och nummer 7 rätt.
  • Du har här vunnit i den lägsta vinstnivån i Tilläggspelet och tar hem 80 kr.
Ytterligare ett exempel:
  • Du väljer Tilläggsnumren 1,2,3,4,5,6,7. I den vanliga lottodragningen vann du 1000 kr.
  • Rätt rad i Tilläggsdragningen blir 1,1,3,5,4,6,2. Tyvärr har du inte vunnit på Tilläggsspelet. Du har några nummer i din rad, men de är inte i rätt ordning.
  • Men du har ändå fortfarande vunnit 1 000 kr på LOTTO.
Ett sista exempel:
  • Du väljer Tilläggsnumren 1,2,3,4,5,6,7. Du vinner 1 000 kr på LOTTO.
  • • Rätt rad i Tilläggsdragningen blir: 1,2,3,3,5,6,7. Men du har ändå fortfarande vunnit 2 stycken vinster i vinstnivå 5.

Vilka är de olika insatserna i Tilläggsspelet?

Du kan välja att satsa 10, 20 eller 30 kr när du spelar Tilläggsspel. Beroende på din insats kommer din vinst multipliceras. Om du spelar med en insats på 20 kr kommer din Tilläggsspelsvinst dubblas. Om du spelar med en insats på 30 kr kommer din Tilläggsspelsvinst tredubblas. Om du inte vill spela med Tilläggsspel väljer du bara ”Nej” i spelfältet.

Vad är Drömvinsten?

Sveriges LOTTO har en superjackpot kallad Drömvinsten. Du vinner den genom att pricka 7 rätt på LOTTO och 2 rätt på Tillägsspelet.

Chansen att vinna Drömvinsten är 1 på 337 915 578, men kom ihåg att du har ytterligare två högvinstchanser – både i LOTTO och i Tilläggspelet.

När är det dragning i LOTTO?

Spelstopp i LOTTO sker kl. 17.15 på onsdagar och kl. 18.15 på lördagar.

Vad är den lägsta jackpotten i LOTTO?

Sveriges LOTTO har ingen lägsta jackpot eftersom jackpotstorleken varierar beroende på hur många lotter som säljs. Drömvinsten å andra sidan börjar ofta på 75 miljoner kronor.

Vad är den högsta jackpotten i LOTTO?

Den högsta Drömvinsten som vunnits i Sverige låg på 237 697 528 kr.

Varför tycker ni jag ska spela på LOTTO hos Lottoland?

Hos Lottoland kan du spela LOTTO med våra specialfunktioner. Du kan dubbla din drömvinst med vår DubbelJackpot, eller undvika dela din vinst med vår NummerSköld. Dessutom får du regelbundna rabatterbjudanden när du blir medlem och spelar hos Lottoland.