Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Sommarlotteriet-hjälp

Överblick

El Gordo de Verano är sommarens motsvarighet till det omåttligt populära spanska jullotteriet, El Gordo. Det spanska sommarlotteriet bjuder på fantastiska chanser till vinst, med 70% av intäkterna placerade åter i den svindlande potten på ca. 1,3 miljarder kr. Dragningen sker en gång per år. I år infaller dragningen lördagen 2 juli.

Vad är skillnaden mellan El Gordo de Verano och El Gordo

Spaniens världsberömda jullotteri El Gordo, också känt som El Gordo de Navidad, äger rum varje år i december månad. El Gordo de Verano är sommarversionen av den dragningen.

När är dragningen?

Dragningen äger rum första lördagen i juli varje år. Årets dragning infaller lördagen den 2 juli. Dragningen för den första vinstgruppen sker normalt kl. 13.00 (CET), med dragningar för de lägre vinstgrupperna i efterföljande ordning en efter en. Eftersom vinstgrupperna är så många kan detta dra ut på tiden.

Hur deltar jag?

Du kan välja att köpa en fullständig lott, som berättigar dig till hela vinstsumman om din femsiffriga lottorad skulle dras. Alternativt kan du också köpa en andel av en lott till en bråkdel av priset. Så, skulle dina nummer dras, och du köpt en andel på 1/10 så vinner du 1/10 av vinstsumman för den vinstgruppen. Det är också möjligt att köpa 1/100-andelslott för vilken du erhåller motsvarande del ur den prispotten.

Hur mycket kostar det att spela?

En fullständig lott kostar 2 499,99 kr. En 1/10-andel kostar 349,99 kr och en 1/100-andel kostar 49,99 kr.

Vad betyder egentligen “El Gordo”?

Det ligger över 1,3 miljarder kronor i prispotten, vilket, även om massivt, är småpengar jämfört med prispotten för jullotteriet. Sommarlotteriet kan i stället ståta med fantastiska vinstchanser på över 35%, vilket är högre än andra lotterier där ute!

Vad är chanserna att vinna?

Som tidigare nämnt i FAQ, erbjuder det spanska sommarlotteriet vinstutdelning på över 1 av 3 lotter, omkring 35%. Detta är avsevärt högre än för majoriteten av andra lotterier.

Hur mycket kan jag vinna?

Den totala summan du kan vinna beror på huruvida du har köpt en fullständig lott eller en andelslott. Det beror också på inom vilken vinstkategori dina nummer dras. Samma lott kan också reproduceras flera gånger, till exempel 05664 s1 05664 s2 05664 s3 hela vägen upp till 10 eller fler. Så, till exempel, om det skulle finnas tio versioner av den vinnande lotten skulle det innebära tio stycken vinnare av en jackpott på 20 miljoner kr.

Varför ska jag spela på det spanska sommarlotteriet?

Precis som med det spanska jullotteriet, bjuder det spanska sommarlotteriet på ypperliga vinstchanser. Dragningen är väldigt populär i hemlandet Spanien, med ropet efter lotter nära kokpunkten i upprinnelsen inför dragningen. Hur mycket eller hur lite du vill delta är upp till dig. Du kan köpa en fullständig lott till ett högre pris och således öka dina vinstchanser, eller så kan du köpa en andelslott för ett mycket billigare pris och fortfarande bibehålla en hög 1 av 3-chans att vinna ett pris. På Lottoland kan du och andra svenskar spela på spanska sommarlotteriet från Sverige. Vinner du kommer pengarna in på ditt spelkonto som vanligt.