Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

07 juli 2016

Bilar för lottovinnare!

10 av världens dyraste bilar 2016

Visst skulle det sitta fint med ett riktig sportbil lagom till sommaren? Dock krävs det nog att du vinner på lotto för att kunna ha råd med någon av dessa supersportbilar. Spana in våra vrålåk och låt dig suktas när vi listar några av världens dyraste bilar. 

10 av världens dyraste bilar 2016

 

McLaren P1

Även om du inte är någon expert på bilar borde du inse att en 3,8 liters V8-motor med 903 hästkrafter är kapabel att uträtta underverk. Dryga 3 sekunder är allt det tar för McLaren P1 att nå 100 kilometer i timmen. Om du vill åka i 260 knyck får du vänta 16 sekunder.

Men smakar det så kostar det. Om du ska ha råd med dyrgripens prislapp på ungefär 10 miljoner kronor kan det vara en bra idé att säkra jackpotten i EuroMillions. Om du har bråttom till banken kan du vara lugn. Bilen har en toppfart på dryga 350 kilometer i timmen.

Totalt har bilen tillverkats i 375 exemplar. 

10 carros para milionários

Hennessey Venom

Den här superbilen produceras i amerikanska delstaten Texas. Där är allt större och det gäller även motorn i den här vrålåket. 

Venom GT har slagit rekord som den snabbast serieproducerade bilen. Vid ett test uppnådde farkosten en topphastighet på 435,31 kilometer i timmen.

Tyvärr är rekordet inte officiellt erkänt. Bilen har endast producerats i 29 exemplar, en bil färre än de 30 som krävs för att räknas som en serietillverkad bil i rekordböckerna. 

10 carros para milionários

Zenvo ST1

Den här danskbyggda supersportbilen som är byggd i 15 exemplar har mer än bara design att erbjuda. V8-motorn håller 1 104 hästkrafter och enligt uppgift gör den 0 till 200 på 8,9 sekunder.

Bilens rykte fick sig dock en mindre törn när den välkände programledaren av brittiska TV-programmet Top Gear skulle provåka bilen. Zenvon han satt i fattade eld, en mindre PR-katastrof för tillverkarna. 

10 carros para milionários

LaFerrari

En av Ferraris senaste sportbilar kallas LaFerrari. Bilen gjorde entré på den internationella bilsalongen i Genève 2013.

Bilen kostar minst 12 miljoner, men ändå har en svensk lyckats lägga vantarna på ett par nycklar. Per Gessle är den lyckliga ägaren till ett av de 499 exemplar som tillverkats. Vilken joyride!

10 carros para milionários 2015

Pagani Huayra

Paganis uppföljare till modellen Zonda är kanske inget du tar med familjen på fjällsemsester i. Modellen är uppkallad efter en sydamerikansk vingud och visst utstrålar den här bilen både glädje och njutning i ett vackert paket. 

Den här italienska sportbilen är utrustad med en biturbu-V12 från Mercedes AMG. Och visst går det undan. Bilen har en topphastighet på över 370 km/h och når ett till hundra på mindre än 3,5 sekunder. 

Koenigsegg CCXR Trevita

Svensktillverkade Koeningsegg har genom åren producerat en rad superbilar, men frågan är inte om detta monster är det vassaste av dem alla? Världens dyraste gatlegala bil är utsmyckad med diamanter och gör 0-100 på under 3 sekunder. Prislappen? Dryga 50 miljoner kronor. Som hittat!

10 carros para milionários

Ferrari F60 

Ferrari har krängt sina sportbilar till amerikaner i 60 år, något den italienska biltillverkaren firar med specialutgåvan F60 America.

Den här taklösa värstingen gör 0-100 på vansinniga 3,1 sekunder. Men ska du köra en nedcabbad Ferrarivärsting kostar det givetvis. Prislappen ligger på ungefär 18 miljoner kronor. Dessutom har bilen bara tillverkats i 10 exemplar så det kan bli svårt att få tag i just ditt exemplar. 

En liten varning kan utfärdas: Enligt uppgift kan Ferrar inte garantera att taksuffletten sitter kvar i hastigheter över 120 kilometer i timmen.

10 carros para milionários

Mansory Vivre: Bugatti Veyron

Vilket vidunder! Schweiziska Mansory har toktrimmat Bugatti Veyron och säger sig kunna ta bilen till hastigheter på upp till 408 km/h.

Vi har hört att en Bugatti är på modet. Men har du råd med den? Prislappen ligger på 28 miljoner kronor. Exklusive moms.

10 carros para milionários

Lykan Hypersport

Det är den libanesiska uppstickaren W Motors Company som ligger bakom den här sportbilen. Det är den första supersportbil som tillverkats i Mellanöstern.

Det tar inte mer än 2,7 sekunder för detta vansinnesåk att nå 100 kilometer i timmen.

Har den några andra utmärkande drag? Det kan du ge dig den på. Bilens LED-strålkastare är täckta med diamanter.

Smakar det så kostar det – ungefär 30 miljoner kronor får man slänga upp på kassadisken för att få ett par nycklar till detta monsteråk. 

 

10 carros para milionários

Lamborghini Veneno

Veneno är byggd i en ytterst begränsad upplaga. Modellen bygger på den populära modellen Aventador och skapades föra att fira legendariska Lamborghinis 50-årsjubileum. Motorn är även den trimmad till 750 hästkrafter.

Men att fira en biltillverkares födelsedag är inte den enda anledningen att köpa den här bilen. Om du överhuvudtaget kan göra det. Tillverkaren har endast byggt 3 exemplar. 

10 carros para milionários 2015

Har du inte råd med några av dessa bilar? Tja, varför inte skrapa fram en riktig lyxkärra på våra Drömbil skraplotter

 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!