Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

01 februari 2017

Goda råd är dyra

Om du vinner en lotto-jackpot – följ dessa 7 regler!

Att vinna på lotto är en dröm för många. Men för en del vinnare har drömmen blivit en mardröm. För att undvika tårar, skilsmässor och annat groll har vi här på Lottoland.se skrivit ihop en liten lista med goda råd till nya vinnare. Frukta ej! Följ dessa regler och håll dig på det torra när du kammat hem din jackpot på lotto. 

Om du vinner en lotto-jackpot – följ dessa 7 regler!

1 Tålamod och planering 

Försök inte ta några alltför hastiga beslut när du vunnit din jackpot. Ta tid på dig. Planera ditt nya liv i stället för att spendera allt på en gång. Tänk på vad du vill ha ut av din förmögenhet och hur du bäst kan få ut så mycket som möjligt av den. För resten av livet, inte bara några månader. Var inte rädd för att anlita ett proffs som kan hjälpa dig. 

2 Goda råd är dyra 

För varje beslut du behöver ta så finns det någon där ute som kan hjälpa dig. Du kommer stöta på en mängd saker du aldrig tidigare stött på. Se till att söka råd hos ekonomiska rådgivare och jurister. Kom ihåg – du har råd med det nu! Låt dem komma med förslag hur du bäst kan investera din vinst. 

3 Låt pengarna göra grovjobbet!

I början kan du använda en del av vinsten för att göra en  kortsiktig investering. Det gör att du kan få en inkomstkälla under den tid du spenderar på att göra mer långsiktiga investeringar som kan ge god avkastning, men över en längre tidsperiod.

4 Rykten och skvaller 

Berätta inte för någon förutom din familj och närmaste vänner om din nyvunna förmögenhet. Om du inte gör det finns det risk för att du lockar till dig bedgragare eller falska vänner. Se till att du insisterar på att de personer du avslöjar din hemlighet för också lovar att hålla tyst om det. Känn dig fri skämma bort vänner och familjemedlemmar du verkligen litar på.  

5 Det är bättre att ge än att ta 

I ditt nya liv som lottomiljonär eller miljardär har du nästintill obegränsade livsmöjligheter. Du kommer få fler chanser att hjälpa personer än någonsin tidigare. Ta dig tid och tänk igenom var någonstans du kan göra skillnad genom att hjälpa till. Återigen, det kan vara en bra idé att ta emot råd av ett proffs. 

6 Tillåt dig själv att njuta 

Du är nu i princip ekonomiskt oberoende. Passa på att njut! Du måste givetvis planera för att säkra dina tillgångar inför framtiden. Men under tiden du gör det finns det inget som hindrar dig från att låta några av dina drömmar gå i uppfyllelse. Det är din vinst och du förtjänar varje lyckligt ögonblick den för med sig. Men se till att inte göra av med allt på en gång, du vet aldrig vilka nya drömmar du vill kosta på dig längre fram i tiden. Skynda långsamt. 

7 Skriv en önskelista 

Det här kan du göra även innan du vinner en jackpot på lotto. Ta en titt på ditt liv – vad vill du ha ut av det som d helt enkelt inte har råd med just nu. Skriv ner en önskelista och sätt dina högsta önskningar överst. Så snart du kammat hem din vinst kan du börja bocka av en efter en och njuta av din jackpot – för resten av livet! 

Vad skulle du sätta på din önskelista om du vann en jackpot? Skriv till oss på Twitter, där du även kan få andra nyheter och rabatterbjudanden. 

Follow @LottolandSE