Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

04 februari 2015

Exklusiv intervju!

7 sekunder för sent – missade 87 miljoner

– Jag måste skratta för att inte gråta, säger Joel Ifergan. Läs vår intervju med mannen som missade spelstopp, 87 miljoner kronor OCH hur du kan undvika samma öde när du spelar hos Lottoland 

7 sekunder för sent – missade 87 miljoner

Det här är Joel Ifergan, en kanadensisk man som skapat rubriker världen över de senaste dagarna. Anledningen? För sju år sen missade han en dragnings spelstopp med 7 sekunder. Det kostade honom 87 miljoner kronor.

Sen dess har Joel varit inblandad i en 7 år lång rättslig process med Quebecs lotteri för att försöka få sitt fall prövat. Han anser sig ha rätt till pengar. Hur kommer det sig?

Jo, när Joel lämnade in sin lott den där ödesdigra dagen för sju år sen gjorde han det minuter innan spelstopp.

Vad han dock inte visste var att själva terminalerna som skickar in spelares nummer har en viss fördröjning. Särskilt den gamla maskinen som användes vid spelombudet där han skickade in sin lott.

Detta gjorde att Joel istället kom med i nästa dragning. Tragedin ligger i att hans nummer vann i den tidigare dragningen, den han missade med 7 sekunder.

Nyligen avslog högsta domstolen i Kanada Joels begäran om att få sitt fall prövat. Rubriker i världspressen blossade återigen upp. Lottospelare blev tagna och upprörda av hans öde.

Vi fick oss en pratstund över telefon med Joel, som var lika delar upprörd och besviken.

– Jag måste skratta för att inte gråta, inleder han vårt samtal med.

Det står klart att Joel inte är en av de vinnare som skulle slösa pengarna på dyra bilar och andra prylar. Istället säger han att vad som bekymrar honom med att inte få jackpotten är att han inte kan hjälpa nära och kära.

– Vinsten skulle inte förändrat mitt liv drastiskt, fortsätter han. Jag skulle ha hjälpt familjemedlemmar och gett 10% till välgörenhet, något jag alltid lovat mig själv att göra om jag vann.

Idag är Joel skyldig ungefär 6,5 miljoner i rättsliga kostnader. Allt på grund av en missad dragning.

Han historia är en påminnelse om de risker du tar när du köper en fysisk lott hos ett spelombud.

När du spelar hos Lottoland kan du använda våra SistaMinuten-lotter. Det finns ingen som helst

 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!