Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

20 mars 2017

Just nu: vinn 2,8 miljarder!

Bli rik och lycklig – några tips på vägen

Alla drömmer vi då och då om livet som rik. Du kan prova själv. Föreställ dig att du vinner 1,6 miljarder kronor på MegaMillions eller varför inte 2,8 miljoner kronor på Powerball på de amerikanska lotto giganterna i veckan. Vad ser du framför dig? Ett liv i lyx? Tid för eftertanke och lugn? Trygghet för nära och kära? Ett hus på landet? Du kan omvandla dessa föreställningar till målsättningar. Läs vidare och gör din dröm till din verklighet.

Bli rik och lycklig – några tips på vägen

Att föreställa sig ett liv som rik behöver inte vara en fåfäng hängivelse, utan kan vara en viktig övning på vägen mot att nå både lycka och trygghet. Det handlar ofta om att ställa sig själv rätt frågor. Här kommer några handfasta tips på hur du redan nu kan jobba mot att uppnå dina livs mål – med eller utan lottojackpot. Man kommer långt med hårt jobb och givetvis skadar det inte även med en gnutta tur på vägen. Du visste väl förövrigt att nya spelare får en gratisrad hos Lottoland?

       
                       

 

Hitta motivationen 

Få personer, lottovinnare undantagna, blir rika över en natt. Att bli rik är ofta ett långsiktigt mål, en inställning till livet. Men det behöver inte att pengar är det enda du är ute efter här i livet. Börja i stället i andra änden. Vad skulle du göra om du hade obegränsat med pengar? 

Pengar för pengars skull är ofta en återvändsgränd. Börja i stället med dina drömmar och utgå från dessa när du sätter upp dina mål. Prova övningen ovan och föreställ dig ett liv som miljardär. Vad vill du förbättra från din nuvarande situation? Hur kan du redan nu jobba mot dessa mål? När du tagit reda på detta har du nog redan funnit din motivation till att skapa din egen lycka.

Bli rik och lycklig – några tips

 

Hur du kan spara pengar

För visst behövs det motivation för att bli rik, men den är också nödvändig i början på din resa. Den behövs inte minst om du blir tvungen att avsäga dig viss vardagslyx. Men de flesta impulsköp är ofta något vi sysslar med för att lindra leda, eller dämpa vår ängslan. Försök i stället tänka rationellt. Vilka är de mål du satt upp? Hur kan du minimera dina utgifter för att enklare uppnå dessa? Vad behöver du egentligen? Vi talar här inte om någon asketisk övning eller ett liv på luffen, utan helt enkelt bara en tanke om att gå igenom vad du kan spara in på. Du måste givetvis minimera dina utgifter. Här kommer några självklarheter för den som vill spara:

 

Tips för att bli rik – några exempel

Bli rik och lycklig – några tips

Hitta din dröm

Svenske Felix ”PewDiePie” Kjellberg hade en gång ett problem. Han älskade att spela datorspel, men var samtidigt medveten om en av dess nackdelar: ensamheten. För att råda bot på detta och för att kunna tjäna pengar på sitt intresse, skapade han ett Youtube-kanal där han lät tittare ta del av hans spelande. Hans konto på Youtube har nu flest prenumeranter i världen. Pengarna kom i andra hand, men Felix Kjellberg är idag värd miljoner och har varje vecka sällskap av miljontals tittare. 

Börja jobba, börja spara

Att börja jobba så tidigt som möjligt ger dig ett försprång. Att börja spara tidigt likaså. En av världens kändaste affärsmän, amerikanen Warren Buffett, köpte sin första aktie när han var 11 år. Idag rankas han som världens tredje rikaste person. Men kom också ihåg att det aldrig är för sent för att börja spara, eller jobba för den delen. 

Se till att eventuell utbildning lönar sig

Ta en titt på arbetsmarknadsprognoser för att se vilka utbildningar som lönar sig, men kom ihåg att motivationen att jobba också är viktig. Försök hitta en kompromiss mellan något du kan tänka dig att göra samtidigt som du får nog med betalat att spara.

Arbetsförmedlingens sajt är bara ett av alla ställen där du kan hitta yrkesprognoser för framtiden.

Spara in på lyx för att uppnå lyx

Behöver du märkeskläder? Förmodligen inte. Satsa på prisvärda plagg! Smartphones, är de ett måste? Behöver du bil för att ta dig till och från jobbet? Är du ung och singel kan dela lägenhet vara ett alternativ för dig som tröttnat på att bo hemma. Här hittar du 50 spartips för en bättre ekonomi.

Skaffa erfarenhet och starta eget

Med din arbetslivserfarenhet och utbildning bör du söka dig till arbetsplatser där du kan utveckla din kompetens. Jobba för de bästa, lär dig av dem, och använd sedan dessa erfarenheter till att starta eget. Få personer blir rika genom att jobba för någon annan, även om det kan ha sina klara fördelar.

Ralph Lauren, ägare till ett av världens kändaste klädmärken, jobbade en gång i tiden i en exklusiv butik för herrkläder, där han gick runt och drömde om slipsar. Väl där lärde han sig branschen. Efter att ha skaffat erfarenhet frågade han sig något som skulle sätta honom på en kurs mot sitt nuvarande klädimperium: Är världen redo för mer färgglada slipsar?

Ta del av finansiell rådgivning

Uppsök professionell finansiell rådgivning. Se hela tiden till att du investerar dina pengar så att de jobbar för dig. Men se upp för finansiella rådgivare som egentligen är en sorts försäljare, som får lön efter provision. Råd & Röns guide ”Få koll på ekonomin” kan vara en utgångspunkt. 

 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!