Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

25 september 2015

Viralt filmklipp!

Blind vinnare på lotto i socialt experiment på Youtube

Skulle du stjäla en vinstlott från en synskadad? Självklart inte. Men det visar sig att inte alla är lika välsinnade. Just nu sprids nämligen ett viralt filmklipp på nätet där ett socialt experiment visar på både godhjärtade medmänniskor, och bristande moral. Se filmklippet här nedanför! 

Blind vinnare på lotto i socialt experiment på Youtube

Ett viralt filmklipp sprids nu över internet där människors moral sätts på prov, utifrån ett klassperspektiv. I filmklippet spelar filmklippsskaparen Johal en blind person med en vinstlott. Vari ligger experimentet? Jo, han är på jakt efter någon välsinnad medmänniska som kan bekräfta att han vunnit. Här sätts alltså allmänhetens hederlighet på prov. 

Johal frågar både människor från välbärgade och fattiga områden, vilket syftar till att ge svar på frågan om vilka som är hederligast – de som har, eller de som inte har? Stickprovet är inte vetenskapligt vattentätt, men ändå underhållande. Ta en titt själv genom att spela klippet här nedanför.  

 

Resultatet: vilka gjorde det enda rätta?

Även om metodiken vetenskapligt sett är högst tveksamt är resultatet förmodligen en anledningen till att klippet nu sprids som en löpeld. Totalt medverkar fyra personer i klippet, två stycken från vardera skrå. Det slående är att det är personerna från det välbärgade området som väljer blåsa vår ”blinde” klippmakare. 

 

Bonusklipp: vad skulle du säga till chefen om du vann? 

De amerikanska lotterierna PowerBall och MegaMillions har vinster så pass stora att en vinnare aldrig behöver arbeta en dag i hela sitt liv. Jimmy Kimmel – en av USA:s populäraste programledare – frågade allmänheten vad de skulle säga till chefen om de vann på lotto.

 

Har du en favorit?

Dela gärna klipp genom i kommentarfälten om du har några favoriter. 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!