Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

20 februari 2015

En guide för lottovinnare

De 5 bästa städerna för utomlandsflytten

När du vunnit på lotto finns det inte många gränser kvar för vad som är möjligt. Det gäller både bildligt och bokstavligt talat. Du har större frihet än någonsin att välja vad du vill göra och var någonstans du vill göra det. Vi har samlat ihop några tips för dig som planerar utvandra. Här kommer vi lista några ständer och länder som förvånar, men även några svenskfavoriter. Vilken stad tror du hamnar på förstaplatsen? Glöm inte att spela EuroJackpot hos Lottoland – hos oss kostar det bara 20 kr.

De 5 bästa städerna för utomlandsflytten

 

5. Bland alptoppar och sjöar

De 5 bästa städerna för utomlandsflytten

Det ligger någon glamouröst över det bergsinmurade landet Schweiz. Vi vet att här finns det pengar – landet är ett av världens rikaste. Men Schweiz är inte bara ett land där rika personer kan gömma sin förmögenhet för skattmasen där hemma, det är även ett av världens tryggaste och vackraste länder.

Vi föreslår Lausanne som ett utmärkt ställe att slå sig ner. Här är stressen mindre än Zürich och du kan tillbringa din lottopension omgiven av en fantastisk sjö och svindlande alptoppar. Här finns även utmärkta skolor för dina barn, samt gott om fritidsaktiviteter. Gillar du vandring, fiske, eller skidåkning? Då har du kommit rätt.

4. Vad är hemligheten med Hong Kong?

De 5 bästa städerna för utomlandsflytten

Är du en citymänniska som inte kan få nog av nya intryck? På Hong Kongs gator möts du av det nya milleniets storstadsmiljö: Här finns människor från jordens alla hörn i en av världens modernaste metropoler. Medan New York och London ofta bjuder på vad man förväntat sig, kommer Hong Kong attackera dina fem sinnen med helt främmande och ljuvliga intryck. Det här är en utmärkt stad att slå sig ner i om du vill leva storstadslivet till max.

3. Var någonstans ligger Sydamerikas San Francisco?

De 5 bästa städerna för utomlandsflytten

Den chilenska hamnstaden Valparaiso bjuder på en explosion av färger. Han kan du vandra längs Stilla havets kust bland färgglada hus. Färgerna är en påminnelse om stadens kreativa energi. Evert Taube är inte den enda musikern som låtit sig inspireras av atmosfären. Vad är det som gör att staden påminner om San Francisco? Ja, det är inte bara de vackra trävillorna byggda runt sekelskiftet, utan även stadens många branter och sluttningar – staden är belägen på 42 stycken kullar. Här finns det med andra ord tillräckligt för att hålla både kropp och själ i god form. Vi är inte de enda som älskar Valparaiso. Att staden ligger på Unescos världsarvslista borde vara bevis nog på dess skönhet.

2. Landet som slår Thailand 

De 5 bästa städerna för utomlandsflytten

Visst finns det mycket bra med Thailand. Men för dig som fastnat och tröttnat på samma öar, tröttnat på samma hotellkomplex, tröttnat på samma kokosmjölkrika curry rekommenderar vi Vietnam. Landet är långt ifrån oupptäckt vad gäller turism. Men vi slår ändå ett slag för Hanoi, landets huvudstad. Här finns bland världens bästa street food, ett fantastiskt stadsliv och möjligheter till soliga utflykter. Här får du också valuta för pengarna – du behöver inte vinna en jackpot för att ha råd med att tillbringa några år här.

Vietnams mat karakteriseras av fräscha, färska och ofta råa ingredienser. Färska örter och kryddor såsom dill eller koriander samsas ofta tillsammans med med ingefära, mynta, chili och lime. Maten serveras ofta tillsammans med soppa eller glasnudlar.

De flesta grönsaker äts färska och köttet kokas bara en kort stund. Det här skapar ett kök som är bland världens nyttigaste.

1.Det nya och gamla Japan

De 5 bästa städerna för utomlandsflytten

Det finns två sätt att se på Japan: antingen som det futuristiska, eller som det ålderdomligt traditionella. I Kyoto möts de båda. Staden är i sig en poetisk upplevelse, en film i rörelse som pendlar mellan svartvit elegans och science fiction.

Många som flyttar på utomlands är ute efter en av två saker: bekvämlighet eller äventyr. När du om våren vandrar i Kyotos körsbärsträdgårdar för att sedan ge dig ut i ett myllrande nattliv vet du att du hittat den perfekta balansen.

Japan låter dig förundras, att upptäcka något främmande – varje dag. 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!