Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

03 februari 2015

Kolla kartan!

Högsta jackpot och största vinsterna i EuroJackpot

Drömvinsten släng dig i väggen! Läs vår lista med Europas högsta jackpottar på Europas största lotterier: EuroJackpot och EuroMillions. Spana också in vår karta med alla vinnare!

Högsta jackpot och största vinsterna i EuroJackpot

Hos Lottoland kan du spela på världens största lotterier och vinna världens största jackpottar. Är du redan sugen på att spela? Här kan du fylla i dina spelfält på EuroJackpot och EuroMillions

Nu tar vi en närmare titt på vinnarna och var de bor, utan att bli för närgågna. 

De 5 största jackpotvinsterna i EuroJackpot  

När man ställer svenskfavoriten EuroJackpot mot EuroMillions kan man se både fördelar och nackdelar. EuroJackpot har en högre vinstchans, men jackpotten inte lika hög. 

EuroJackpots vinnare är inte heller lika färgstarka som de i EuroMillions. De flesta är anonyma.

Sverige har hittills inte vunnit den högsta vinsten i EuroJackpot. Jag repeterar, ingen svensk har hittills vunnit. Blir du den första? Här har du en karta med de största jackpotvinsterna någonsin. 

 

EuroJackpot – 5 största vinstutdelningarna

De högsta vinsterna i EuroJackpot och EuroMillions

De högsta vinsterna i EuroJackpot och EuroMillions

Till skillnad från EuroMillions förblir vinnarna i EuroJackpot ofta anonyma. 

Den största jackpotten som någonsin betalats ut gick till en ensam vinnare i finska Esbo (Espoo). Hela 61,2 miljoner euro, eller ca 566 miljoner kronor vanns den 12 september 2014.

På andraplats har vi tyskarna. Den 5 december 2014 vann en mystisk ung herre från Rhen-Main-området. Det är nästa allt vi vet om den anonyme tysken. Jo just det, i en intervju nämndes att han skulle sluta på jobbet. Vilken chock!

Den tredje högsta jackpotvinsten i EuroJackpot gick även den till Finland. Här var det 10 stycken andelsspelare som vann, ett lottobolag från Toijala. Spelarna jobbade på ett stålverk. Totalt fick de dela på över en halv miljard kronor. 

Vinnarna arbetade på SKS Toijala Works, ett företag med 230 anställda. Hela 7 av 10 vinnare dök upp på jobbet dagen efter. Skulle du gå till jobbet dagen efter att ha vunnit 50 miljoner kronor? 

– De hade lätt att le, men det var förvirrade leenden, sa företagets VD Pasi Kannisto i en intervju dagen efter vinstutdelningen. 

De tyska vinnarna på fjärde- och femteplats har även de valt att förbli anonyma. Trist!

 

Topp 5 högsta vinster i EuroMillions

Har du någonsin undrat vilka de största vinnarna i EuroMillions är? Nu kan du sluta fundera. Vi har hela listan.

Spana in den här kartan över de högsta vinsterna.

De högsta vinsterna i EuroJackpot och EuroMillionsDe högsta vinsterna i EuroJackpot och EuroMillions

 

1. Adrian och Gillian Bayford, Storbritannien – 1 790 000 000 kr 

Det här brittiska paret håller rekordet i EuroMillions om man räknar i euro. Räknar man på växelkursen i brittiska pund är det istället Colin och Chris Weir som leder ligan.

Paret Bayford vann högsta möjliga jackpot i EuroMillions – hela 190 miljoner euro, eller ungefär 1,8 miljarder kronor.

De två valde att i sann brittisk anda hålla ett relativt lågmält firande. Adrian jobbar kvar i skivaffären han startade innan vinsten. Men till slut började näsvisa kunder som frågade om vinsten gå honom på nerverna.

 

2. Anonym vinnare från Portugal – 1 790 000 000 kr

Portugal är ett av de länder som drabbats värst av eurokrisen. Men den här lyckliga vinnaren kommer aldrig behöva oroa sig över sin ekonomi igen.

Likväl, vinnaren kanske inte är överlycklig att den portugisiska skatteverket tog 20% av vinsten. Kom ihåg att alla vinster på europeiska lotterier hos Lottoland är skattefria.

 

3. Anonyma vinnare från Belgien och Irland: 1 760 000 000 kr

EuroMillions 3:e största vinst delades mellan två anonyma vinnare. En från Limburg i Beligen och en från Dublin, Irland. Båda vann ungefär 850 miljoner kronor var.

 

4. Colin och Chris Weir, Storbritannien: 1 750 000 000 kr

Räknat i brittiska pund ses det skotska paret Colin och Cris Weir som de största vinnarna i Storbritannien. Det kommer sig av att växelkursen för euro var relativt låg 2011, när Adrian och Gillian Bayford vann.

Paret Weir är två av Storbritanniens kändaste och mest älskade vinnare. De har bland annat skapat en välgörenhetsorganisation där de delar ut stora donationer till lokala projekt.

Nyligen skapade de rubriker när de köpte ett mindre slott värt mer än 40 miljoner kronor. Det tog dem endast ett par minuter att bestämma sig för att köpa huset.

 

5. Anonym, men intressant man, Frankrike: 1 590 000 000 kr

På plats nummer 5 kommer en anonym vinnare från Frankrike. Han har ändå beskrivit sig själv som en ”självlärd och kultiverad man”. Vinnaren har inte valt att gå ut med sitt namn, men journalister har ändå fått reda på att donerat stora delar av sin vinst till franska välgörenhetsorganisationer. 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!

Skapa nytt konto nu och spela på världens största lotterier

177 368 spelare har redan
vunnit över 150 miljoner kr
hos Lottoland

Man
Född
+1
live chat software