Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

14 januari 2015

Öka dina vinster!

Hur du spelar lotto med systemspel

Med ett systemspel kan du öka dina vinster på lotto. Utan något hokus-pokus. I den här artikeln kommer du få en utförlig beskrivning av exakt hur du gör för att skicka in ditt eget system. Det är inte krångligt. Det är enkelt att klicka in ett system hos Lottoland. Läs mer om hur du kan vinna mycket mer på LOTTO, EuroJackpot, EuroMillions, PowerBall och MegaMillions! 

Hur du spelar lotto med systemspel

Systemspel i korthet samt var du kan spela

I den här guiden kan du läsa allt om hur du spelar systemspel på lotto. Ett systemspel är ett sätt att lägga till fler nummer i samma radfält och på så sätt öka din insats med ett visst antal nummer. Om du vinner kommer samtliga vinnande kombinationer automatiskt räknas ut. Just därför kan du vinna mer på en och samma gång en om du bara skickar in flera enkelrader. 

Här kommer några snabblänkar till våra olika lotterier. Efter det följer en utförlig guide hur det här med systemspel egentligen går till.  

Du kan spela systemspel på följande lotterier hos Lottoland: 

Spela LOTTO med drömvinsten

Hos Lottoland kan du vinna drömvinsten, Sveriges största jackpot, även fast du spelar med ett systemspel. Du kan dock bara vinna den en gång. Glöm inte att lägga till minst 10 kr i Tilläggsspel om du vill vinna den. 

Spela EuroJackpot

Det kostar bara 25 kr per rad att spela. Det här gör naturligtvis att vi även har samma låga pris på systemspel. 

Spela EuroMillions

Kom in i matchen och vinn Europas fetaste jackpot! De lägre vinstnivåerna i det här lotteriet är inte heller något att fnysa åt. Därför kan det vara riktigt lönsamt att spela ett system på EuroMillions. 

Spela MegaMillions

Det här lotteriet har några av världens största jackpottar. Du kan spela det hos Lottoland. Du kan också lägga ett system på lotteriet. Vinner du betalas vinsten ut till ditt svenska bankkonto. Det tåls att upprepas. Du behöver alltså inte ge dig ut i den amerikanska vischan för att plocka upp din vinst. 

Spela PowerBall

Du kan även systemspela på PowerBall. Samma vinstregler gäller som för MegaMillions. Skicka in ett fullmatad systemspel och kamma hem några XXL-vinster. Om du vinner kommer vinsten betalas ut till ditt svenska bankkonto, enligt vinstplan.  

 

Vad är ett systemspel?

Ett systemspel är ett sätt att välja fler nummer i samma spelfält. De olika numren kombineras i olika radkombinationer. På så sätt vinner du mer när du väl vinner, eftersom när du väl prickar rätt har du så pass många vinnande kombinationer. Är du fortfarande osäker på hur det fungerar? Läs vidare. 

Som vi precis nämnde lägger du alltså till fler nummer till samma rad. Men det betyder att du egentligen satsar på färre nummer än om du spelat fler enkelrader. Att spela ett systemspel är alltså ett sätt att koncentrera din insats runt ett färre antal nummer. Det finns en stor fördel med detta. 

 

Fördelen med att spela ett system

Vad är fördelen? Jo, när du vinner kommer nämligen samtliga olika radkombinationer automatiskt räknas ut. Följden av detta blir att det kommer ösas vinster över dig om du vinner.  

Vad är då skillnaden mot ett vanligt enkelspel? När du spelar lotto väljer du vanligtvis de nummer och eventuella tilläggsnummer i varje radfält på det lotteri du vill spela på. Men när du väljer att spela med ett system kan du lägga till fler än de ordinarie numren. Samtliga radkombinationer räknas ut.

 

Vad händer om jag vinner? Ett exempel

För att spela en enkelrad på EuroJackpot – alltså utan systemspel – måste du välja minst 5 nummer och 2 tilläggsnummer för varje rad du vill spela. Om du däremot vill spela ett systemspel kan du lägga till ytterligare nummer i ett och samma fält. 

Du kan exempelvis välja att spela 7 nummer och 2 tilläggsnummer. På så sätt satsar du mer med en och samma rad. Du fokuserar din insats på färre nummer. 

Eftersom du spelar fler nummer och vinner kombineras numren i olika vinstkombinationer. Vinsterna delas upp över de olika nivåerna. Hur många nivåer du vinner i beror på hur många nummer du prickat rätt och hur många nummer du spelat.  

Det betyder att om du vinner i vinstnivå 2 när du spelat med 7 nummer och 2 tilläggsnummer vinner du inte bara en vinst. Eftersom systemet kan kombineras i 21 olika radkombinationer (mer om detta nedanför) skulle du förutom en vinst i nivå 2 vinna hela 10 vinster i vinstnivå 5 och 10 vinster i vinstnivå 9.

Är du inget mattegeni? Ingen fara. Lottoland kommer automatiskt att räkna ut dina vinster och vinstchanser. Läs vidare för att se hur du kan spela med ett system samt de olika radkombinationer våra system erbjuder. 

 

Hur spelar jag ett systemspel?

Hos Lottoland är det enklare än någonsin att spela ett systemspel. Vi tar det hela i några enkla steg.

Välj lotteri

Först behöver du bara välja vilket lotteri du vill spela på. Just nu erbjuder vi systemspel på alla våra vanliga lotterier. De olika systemen skiljer sig något beroende på om lotteriet har tilläggsnummer eller inte.

Välj dina vanliga nummer och tilläggsnummer

Välj dina vanliga nummer på det lotto du valt att spela på. Om du väljer EuroJackpot kryssar du först i 5 nummer och 2 Stjärnnummer. Om du vill spela på LOTTO väljer du 7 nummer etc.

Hur du spelar lotto med systemspel

När du valt dina nummer och håller muspekaren ovanför ytterligare ett nummer kommer du att kunna välja ett system genom att kryssa för fler nummer. Om du tittar på bilden ovan kan du se att frågan "Systemspel?" kommer komma upp i övre delen av spelfältet. 

Välj fler nummer för att aktivera ett systemspel

Om du klickar på ett nummer till kommer det första systemet att aktiveras. Fortsätt välja nummer eller tilläggsnummer för att aktivera de olika kombinationerna. Du kan se vilket antal radkombinationer du kan vinna med i fönstret ovanför radfältet.

Hur du spelar lotto med systemspel

Välj eventuella tilläggsspel och skicka in

Nu behöver du bara välja eventuella tilläggsspel och skicka in din lott. Du kan givetvis spela med ett system med olika extrafunktioner såsom DubbelJackpot, NummerSköld, Tilläggsspel etc.

Vill du veta mer om Lottolands specialfunktioner? Läs den här guiden

 

Populära systemspel på våra lotterier 

Hur du spelar lotto med systemspel

Svenska LOTTO – systemspel

Eftersom Sveriges eget LOTTO inte har några Stjärnnummer så får du något färre kombinationer att välja bland när du spelar ett system.

Men hos Lottoland kan du ändå braka loss och välja att spela upp till System 12. Det ger dig 792 olika möjliga vinstkombinationer.

Här är några av våra populäraste system på LOTTO:

System 08 (8 + 0 nummer)

Radkombinationer: 8

Pris: 58 kr

 

System 09 (9 + 0 nummer)

Radkombinationer:  36

Pris: 226 kr

 

System 10 (10 + 0 nummer)

Radkombinationer: 120

Pris: 730 kr

 

System 11 (11 + 0 nummer)

Radkombinationer: 330

Pris: 1990 kr

 

System 12 (12 + 0 nummer)

Radkombinationer: 792

Pris: 4 762 kr

 

Systemspel på EuroJackpot

Om du är en storspelare och gillar EuroJackpot har du hittat rätt. Hos Lottoland kan du spela ett systemspel med upp till otroliga 4752 radkombinationer. Men det kanske inte är något som passar nya spelare. Smakar det så kostar det.

Här är några av de system som är mest poppis bland EuroJackpot-spelare:

 

System 05-03 (5 + 3 nummer)

Radkombinationer: 3

Pris: 75 kr

 

System 06-02 (6 + 2 nummer)

Radkombinationer: 6

Pris: 150 kr

 

System 06-03 (6 + 3 nummer)

Radkombinationer: 18

Pris: 450 kr

 

System 07-02 (7 + 2 nummer)

Radkombinationer: 21

Pris: 525 kr

 

System 08-02 (8 + 2 nummer)

Radkombinationer: 56

Pris: 1 400 kr

 

Systemspel på EuroMillions

Att spela ett system på EuroMillions är såklart något som fungerar på samma sätt som kusinen EuroJackpot. Självklart kostar det något mer att spela på EuroMillions då kostnaden per rad är högre.

 

System 05-03 (5 + 3 nummer)

Radkombinationer: 3

Pris: 105 kr

 

System 06-02 (6 + 2 nummer)

Radkombinationer: 6

Pris: 210 kr

 

System 06-03 (6 + 3 nummer)

Radkombinationer: 18

Pris: 630 kr

 

System 07-02 (7 + 2 nummer)

Radkombinationer: 21

Pris: 735 kr

 

System 08-02 (8 + 2 nummer)

Radkombinationer: 56

Pris: 1 960 kr 

 

Systemspel på MegaMillions och PowerBall 

När du spelar med ett system på våra amerikanska nummer behöver du bara välja dina vanliga nummer. Efter det väljer om du vill spela PowerBall med funktionen PowerPlay eller MegaMillions med tilläggsspelet MegaPlier. 

Eftersom de båda lotterierna endast har tilläggsspel och inte tilläggsnummer behöver du, precis som med LOTTO, endast välja fler av de vanliga numren. 

Här är de vanligaste systemspelen på MegaMillions och PowerBall. 

 

System 06 (6 + 0 nummer)

Radkombinationer: 6

Pris: 75 kr

 

System 07 (7 + 0 nummer)

Radkombinationer: 21

Pris: 525 kr

 

System 08 (8 + 0 nummer)

Radkombinationer: 56

Pris: 1400 kr

 

System 09 (9 + 0 nummer)

Radkombinationer: 126

Pris: 3 150 kr

 

System 10 (10 + 0 nummer)

Radkombinationer: 252

Pris: 6 300 kr 

 

Fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss om du har fler frågor om hur mycket du kan vinna med de olika systemen. Du behöver bara skicka ett mail till [email protected] för att komma i kontakt med oss. 

 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!