Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

07 juli 2016

Allt du behöver veta om USA:s jättelotteri!

Hur du spelar MegaMillions online

Är vi på väg mot ytterligare en rekordjackpott? Det börjar onekligen se ut som det, denna gången på legendariska MegaMillions. Nyligen nådde jackpotten hissnande en halv miljard dollar, vilket i svenska kronor omräknat är lite drygt 4,3 miljarder kronor. Det skulle väl vara en hyfsat start på helgen?

Hur du spelar MegaMillions online

Ingen spelare lyckades vinna jackpotten förra fredagen och nu med en ökad lottförsäljning borta i USA med anledning av deras fjärde juli firande så har jackpotten vuxit till detta enorma belopp. Det är bara den sjunde jackpotten någonsin som överstigit en halv miljard dollar, det är även den sjunde största jackpotten någonsin. 

Vad är MegaMillions för någonting?

MegaMillions är ett rekordbrytande amerikanskt lotteri som omfattar en majoritet av alla amerikanska delstater. Tills helt nyligen så var MegaMillions jackpott världsrekord hållaren. Men MegaMillions blev nerknuffade från tronen på ett spektakulärt sätt i januari i år då världens största jackpott delades ut på det statliga lotteriet, PowerBall, lite drygt 13 miljarder kronor fick 3 lyckliga vinnare då dela på.

Kan jag spela MegaMillions utanför USA?

Både ja, och nej. Juridiskt måste man vara bosatt i USA för att kunna köpa en lott. Men här hos lottoland behöver du inte korsa Atlanten för att köpa din lott. Som en fullt licenserad lotterispels operatör kan du spela om exakt samma belopp som de amerikanska spelarna med garanterade utbetalningar från oss, till dig! 

Spela MegaMillions online

Du kan spela MegaMillions online i Sverige genom att lämna in dina rader här hos lottoland. Alla vinster betalas ut direkt. Vår betalningsgaranti stöds av av de stora multinationella försäkringsbolagen, som även arbetar med de största finansiella institutionerna. Detta betyder att hur mycket du än vinner, så kommer du givetvis att få betalt. I allmänhet går detta även mycket snabbare än när det officiella lotteriet ska hantera en utbetalning. 

Hur spelar jag MegaMillions?

Det är enkelt att spela MegaMillions; om du är bekant med antingen svenskt lotto eller EuroJackpot så kommer du inte ha några problem alls att lära dig hur man spelar detta fantastiska amerikanska lotteri. 

Spela MegaMillions i 5 enkla steg:

  1. Välj 5 nummer mellan 1-75 (eller tryck SlumpRad +1 för en slumpmässig vald rad)
  2. Välj nu ett MegaBall nummer mellan 1-15
  3. Granska ditt val med möjligheten till ytterligare spelalternativ (tillval)
  4. Klicka sedan på knappen Skicka in när du är färdig
  5. Gå vidare till kassan för att lämna in dina rader

Emma

Här skriver jag om lottonyheter, vinnare och annat lottospelare kan tänkas vara intresserade av. Kommentera gärna under artiklarna om du har några frågor.