Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

26 oktober 2016

PowerBall 2016: årets största vinnare

Hur ser vinsterna ut hittills i år, och vilka har vunnit?

Amerikanska jättelotteriet PowerBall bjuder allt som oftast helt ofattbara jackpots, ofta i mångmiljardklassen. I den här artikeln tänkte vi kika lite på hur vinsterna har fördelats hittills i år, vilka som har vunnit och framförallt hur du kan vara med och delta i jakten på miljarderna här hos oss på Lottoland! 

Hur ser vinsterna ut hittills i år, och vilka har vunnit?

PowerBall året började med en riktig smällkaramell då världens hittills högsta lottovinst vanns i januari av tre får man förmoda överlyckliga vinnare, eller vad sägs om nära 13 miljarder kronor. Det får väl anses vara en skaplig lottovinst, och även om den fick delas bland tre vinnare så blir det ju en rejäl slant vardera. Vinnarna som kom från delstaterna Florida, Tennesse och Kalifornien behöver nog knappast oroa sig för räkningarna framöver. Den aktuella dragningen skapade masshysteri i USA och Lottoland som lanserades i Australien vid tidpunkten fick på bara ett par dagar drygt en halv miljon nya kunder i landet. 

Hur har vinsterna fördelats hittills under 2016?

Förutom ovan nämnda rekordvinst så har flertalet andra vinster i miljardklassen betalats ut under 2016. Här nedan finner du en tabell med några av årets största vinnare, hittills ska sägas för vi har nog inte sett den sista miljardvinsten för året. Med på listan finns en jättevinst på hela 2,9 miljarder kronor som vanns av en hittills okänd person, som ännu inte gett sig till känna. Den vinnande raden lämnades in i staden Raymond i delstaten New Hampshire den 30 juli 2016. Vi får verkligen hoppas att vinnaren inte slarvat bort sin lottobiljett. 

Namn

Summa

Datum

Delstat

Lisa och John Robinson

Ca 4,4 miljarder kr

13 januari 2016

Tennessee

Maureen Smith

Ca 4,4 miljarder kr

13 januari 2016

Florida

Marvin och Mae Acosta

Ca 4,4 miljarder kr

13 januari 2016

Kalifornien

Familjen Smith

Ca 3,6 miljarder kr

7 maj 2016

New Jersey

Okänd vinnare

Ca 2,9 miljarder kr

30 juli 2016

New Hampshire

James Stocklas

Ca 2,4 miljarder kr

2 mars 2016

Florida

 

Hur kan jag spela PowerBall från Sverige?

Det är väldigt enkelt att spela PowerBall från Sverige, du behöver inte korsa Atlanten för att lämna in dina rader. Du gör det enkelt via oss här på Lottoland, och du behöver inte heller oroa dig för att tappa bort din biljett då dina rader lagrats på ditt spelkonto och eventuella vinster betalas ut direkt till ditt spelkonto så snart dragningen har genomförts. Det är enkelt, smidigt och givetvis säkert att lämna in dina PowerBall rader här hos Lottoland. 

Just nu: PowerBall specialjackpot!

Just nu kan du spela om en specialjackpot på PowerBall här hos Lottoland, hela 2,4 miljarder kronor ligger jackpotten på. Det får väl anses vara ett ganska hyggligt tillskott i kassan? En rad kostar endast 30 kronor. Kanske blir det du som plockar hem denna jättevinst och därmed med marginal blir Sveriges största lottovinnare. Lycka till!

Emma

Här skriver jag om lottonyheter, vinnare och annat lottospelare kan tänkas vara intresserade av. Kommentera gärna under artiklarna om du har några frågor.