Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

26 augusti 2015

Handfasta tips!

Hur väljer man bästa lottoraden?

I den här guiden skippar vi löst snack, flumstrategier och annat båg. Vi ger dig helt enkelt de få tips som rent matematiskt hjälper dig öka chansen att vinna mer på lotto. Läs vidare för att ta reda på hur du kan vinna mer. 

Hur väljer man bästa lottoraden?

I den här guiden kommer du lära dig:

  • Vilka strategier som inte fungerar
  • Vilka strategier som fungerar när du väljer din lottorad  

 

Glöm dessa lottostrategier

Först och främst kan vi ta en snabb genomgång av strategierna du kan glömma. Flera lottosidor på internet försöker pracka på dig strategier som det inte finns några som helst belägg för att de fungerar.

Heta och kalla nummer

I varje lottodragning har alla möjliga nummer lika stor chans att dyka upp. Det spelar till exempel ingen roll om numret 5 har dykt upp 5 dragningar i rad. Numret har fortfarande lika hög eller låg chans att dyka upp i nästa dragning. Sannolikheten för att varje nummer ska dras är alltså konstant. Skönt, va? Det här betyder ju nämligen att du inte behöver föra statistik över vilka nummer som dykt upp i tidigare dragningar.

Nummermönster och födelsedagar

Medan varje nummer har lika stor chans att dras, varierar dock varje nummers popularitet bland spelare. Många väljer att spela på viktiga datum, nummer som därför begränsas till månader (1-12) och dagar (1-31). Varför bör du undvika detta? Jo, om du spelar med nummer av den här typen ökar chansen att du får dela din vinst med någon annan spelare, i den händelse att du vinner.

 

Hur du väljer bättre nummer

Slumprader

Att spela med framslumpade nummer minskar chansen att du valt samma nummer som någon annan. Det betyder alltså att om du skulle pricka alla rätt och vinna, minskar chansen att du behöver dela din vinst. Alltså: i stället för att spela på födelsedagar eller datum bör du välja att spela med framslumpade nummer.

Varför det är svårt att välja egna nummer

Människans hjärna är van vid att tänka i mönster. Din hjärna är tränad för att söka samband. Det gör den även när du väljer nummer, hur gärna du än vill välja helt slumpvalda nummer. Därför är det ofta enklare att trycka på SlumpRad i spelfältet och på så sätt lämna ditt nummerval åt slumpen. 

Välj rätt lotteri 

Alla lotterier i Lottolands sortiment har olika vinstchanser, vinstnivåer, dragningsdagar och priser. Om du har svårt att välja får du gärna spana in den här guiden. Hos Lottoland kan du spelar på världens största lotterier och vinna världens största jackpottar – i Sverige. Lycka till! 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!