Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

04 december 2016

Allt du behöver veta!

Jullotteriet – vinn El Gordo hos Lottoland

Världens största vinster och världens bästa vinstchanser!  I den här guiden finner du allt du behöver veta för att spela på det spanska Jullotteriet, där hela 22 miljarder kronor lottas ut i dragningen den 22 december 2016.  

Jullotteriet – vinn El Gordo hos Lottoland

Troligen förknippar du julen med mammas köttbullar, julbord och Kalle Anka på tv. Det gör inte spanjorerna. I stället sitter de bänkade framför ett tre timmar långt spektakel: den direktsända dragningen av det spanska Jullotteriet, världens största lotteri.

Det här är verkligen ingen överdrift. Hela 90 procent av Spaniens befolkning är med och spelar på detta lotteri med en gigantisk prispott, och detta är ettt lotteri som har fina vinstchanser. Det är också värdens största lotteri om man ser till den enorma mängden vinster som delas ut. Hela 22 miljarder kronor ligger i potten i årets dragning. 

Nu är det dags att anamma en spansk tradition: spela på Jullotteriet och vinn ”El Gordo” hos Lottoland. Det här händer bara en gång om året. Se till att dina nummer kommer in till dragningen den 22 december 2016. 

Hur man spelar på Jullotteriet

Det är väldigt enkelt att spela på Jullotteriet här hos Lottoland. Gå helt enkelt in på lottoland.se/jullotteriet, välj dina 5 nummer och din insats. Vänta in dragningen den 22 december då miljarderna ska delas ut. Snacka om det kan bli en trevlig julafton om du skulle pricka in rätt nummer. 

Inget lotto, men ett lotteri

Idén bakom Jullotteriet är att fullkomligen ösa ut vinster över Spanien. Och jullotteriet är ett lotteri i ordets rätta bemärkelse. Här trycks lotter upp innan dragningen och hela vinstpotten lottas ut i en enda dragning. 

Varje lott har 5 nummer och varje lott trycks även i en serie på 160 stycken exemplar. Det betyder att om du spelat på numren 12345 kan det vara så att 159 andra personer kan sitta på samma nummer.

Få personer spelar med en maximerad spelkupong, något som kostar 2 499 kr. I stället väljer många att spela en andel av en lott. I Spanien är det populärt att spela en tiondels lott. Hos Lottoland kan du till och med spela en hundradelslott för 49,99 kr.

Du har förmodligen redan listat ut att hur mycket du vinner beror på hur stor andel du spelat. Har du spelat en tiondels lott vinner du även en tiondel av vinstsumman som delas ut till dina nummer och din serie.

Serienumren betyder alltså att flera andra ofta vinner samtidigt som du. Det är det som är charmen med det spanska Jullotteriet, där tidningarna ofta fylls med nyheter som hela byar som vunnit tillsammans. 

Du kan läsa mer om priser i vår sektion med frågor och svar om Jullotteriet

Vad är ”El Gordo” och hur stor är jackpotten?

Dragningen i Jullotteriet

El Gordo betyder ungefär den store eller den tjocke på spanska och är helt enkelt vad jackpotten i spanska lotterier ofta kallas. Det är även vad många väljer att kalla Jullotteriet, något som kanske inte överraska då lotteriets fullständiga namn är Sorteo Extraordinario de Navidad.

El Gordo – den högsta vinstnivån – ger en vinst på fyra miljoner euro. Med förra årets växelkurs gav det en vinst på 38 miljoner kronor.

Vad Jullotteriet inte har i jackpot tar det igen in vinstchanser. Här får du de absolut bästa jackpotchanserna i världen. Chansen att vinna storvinsten är 1 på 100 000. Har du förresten sett årets härliga reklamfilm för lotteriet? Du finner den nedan. 

 

 

Det här händer bara en gång om året

Spela på ett av världens absolut bästa lotterier. Skicka in din rad innan dragningen och håll tummarna. Kom ihåg att om du har några frågor om hur du spelar på Jullotteriet kan du alltid kontakta vår kundtjänst

 

Emma

Här skriver jag om lottonyheter, vinnare och annat lottospelare kan tänkas vara intresserade av. Kommentera gärna under artiklarna om du har några frågor.