Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

02 november 2016

EuroJackpot och Lotto

Lotto-vinstplan – se hur vinsterna fördelas

Givetvis vill man ju läsa på lite om de många olika lotterierna innan man väljer vilket lotteri som passar en bäst, det finns ju mängder av lotterier att välja bland här hos Lottoland. Du kan bilda dig en bra uppfattning om de olika lotterierna genom att gå in på varje separat lotteri här på vår hemsida. I denna pålitliga och lättöverskådliga guide har vi valt att fokusera på hur vinsterna fördelas mellan de olika vinstnivåerna i både EuroJackpot och Lotto med Drömvinsten. 

Lotto-vinstplan – se hur vinsterna fördelas

En vinstplan visar hur vinsterna fördelas mellan de olika vinstnivåerna i ett lotteri. Vilken vinstnivå du landar i avgörs av hur många rätt du får. Olika lotterier har olika antal vinstnivåer. De har också olika vinstfördelning, något som avgör hur mycket du vinner. Här nedanför finner du tabeller med vinstplaner på massor av populära lotterier.

I den här artikeln tar vi dock inte upp vinstchanser, något vi skrivit om flera gånger tidigare.

Så fördelas vinsterna i Lotto med Drömvinsten 

I Sveriges Lotto med Drömvinsten finns det totalt fem vinstnivåer, Drömvinsten och Tilläggsspelet exkluderade. Så här ser vinstplanen ut:

lotto med drömvinsten
Antal rätt VINSTfördelning
7 rätt 35 %
6 + 1 rätt 12 %
6 rätt 7 %
5 rätt 12 %
4 rätt 34 %

* Senaste uppdatering 30/1-2017

Vinstplan för EuroJackpot

EuroJackpot är Sveriges näst populäraste lotto. Vinstfördelningen ser här något annorlunda, något som framgår av tabellen nedanför. Märk att EuroJackpot har många fler vinstnivåer än Lotto.

EUROJACKPOT
antal rätt Vinstfördelning
5 + 2 rätt 36 %
5 + 1 rätt 8,50 %
5 rätt 3 %
4 + 2 rätt 1 %
4 + 1 rätt 0,90 %
4 rätt 0,70 %
3 + 2 rätt 0,60 %
2 + 2 rätt 3,10 %
3 + 1 rätt 3 %
3 rätt 4,30 %
1 + 2 rätt 7,80 %
2 + 1 rätt 19,10 %

* Senaste uppdatering 30/1-2017

Hur mycket kan jag vinna på EuroJackpot och Lotto?

Skillnaderna i vinstutbetalningar är milsvida mellan EuroJackpot och Lotto med Drömvinsten. Sveriges traditionella Lotto och dess jackpot, Drömvinsten, har som mest gett en vinst på 237 697 528 kr. Rekordet i EuroJackpot ligger emellertid på lite drygt 870 000 000 kr, en vinst som gick till en lyckosam tysk spelare i oktober 2016. 

Men hur ligger det till med vinstchanserna? EuroJackpot har som bekant fler spelare och givetvis fler medlemsländer än Sveriges Lotto. Jackpotchanserna är förvånansvärt nog bättre i EuroJackpot – om man enbart jämför med vinstchanserna på Drömvinsten.

Det ska dock kommas ihåg att när du spelar Lotto med Drömvinsten har du ofta fyra chanser att vinna. De flesta spelar nämligen på dragningarna LOTTO 1 & LOTTO 2, samt med ett Tilläggsspel, något som då även ger chans på Drömvinsten.

Hur ser vinstplanerna ut på Lottolands övriga lotterier?

Hos Lottoland kan du spela på 24 stycken olika lotterier, vilket är en av anledningarna till att vi växer explosionsartat och i skrivande stund har över 4 miljon spelare från hela världen. Om du vill veta mer om våra lotterier behöver du bara bläddra runt här på vår webbplats. Du kan också kika runt i artiklarna här i Lottomagasinet för att få mer information om vinstplaner och vinstchanser på de olika lotterierna. 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!