Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

01 september 2014

Spela på lotto med en strategi!

Lottostrategi – lönar det sig?

Vinstchanserna på lotto är fasta och därför finns det inte en matematiker i världen som kan hitta sätt att öka chansen att ta hem jackpotten, inte ens självaste Derren Brown! Däremot kan du maximera vinstsumman när du väl vinner. Det är här det strategiska elementet i lotto kommer in. Läs vidare och ta reda på hur! 

Lottostrategi – lönar det sig?

Se till att ta hem rubbet (och lite till) när du vinner!

Är du bekant med det "ondskefulla" lottonumret 19? Spelare väljer ofta nummer som har någon slags betydelse för dem och nummer 19 väljs väldigt ofta eftersom nästan alla som spelar på lotto är födda på 19-hundratalet. Om bara några år, 2018, bör vi nog se en ökning på spelfrekvensen av numret 20, eftersom det då börjar trilla in myndiga lottospelare födda på detta århundrade. 

Varför är detta en dålig sak? Jo, eftersom ju fler som har samma nummer när en jackpot delas ut, desto fler personer måste dela på vinsten. Du vill därför välja nummer som du förhoppningsvis är ensam om. 

Eftersom spelare ofta väljer datum, så som födelsedagar, som är viktiga för dem är 1-31 frekvent valda nummer. Till exempel kan en spelare född 11/06/1968 ofta välja numren 6, 11 och 19. Om man förutsätter att fler har samma mentalitet, kommer den här spelaren komma att konkurrera med andra födda 1968, i juli månad eller på den 11:e dagen på en månad. Andra spelare väljer olika mönster, eller primtal, men precis som med exemplet med födelsedatumet, finns det onekligen andra som tänker i samma tankemönster.

Det är då alltså mer sannolikt att om du väljer dina nummer på samma sätt som många andra spelare, att du får lov att dela din vinst med dessa spelare. Kan du hitta ett mönster eller en nummerkombination som få andra väljer? Många letar konstant efter nummerkombinationer eller mönster som de hoppas att få andra väljer. Vissa undviker siffran 19 eller väljer bara nummer över 31 eftersom många väljer datum och andra klickar på "HuxFlux"-knappen för att slumpa fram ett gäng nummer. 

Hur gör du för att öka chansen att vinna så mycket som möjligt? Har du en strategi, eller har du blivit motiverad att skapa en nu efter att ha läst den här artikeln? Hur som helst - lycka till och glöm inte att om du inte vill dela din vinst med andra spelare kan du använda vår NummerSköld, så garanterar vi att hela vinsten blir din ifall du vinner!