Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

22 juli 2016

7 Lottomisstag som hindrar dig från att vinna!

Lottotips: 7 misstag att undvika

Det är inte sannerligen inte enkelt att vinna på lotto – men utan att inse det kanske du gör det ännu svårare? Det är en sak att inte vinna på lotto, men att aktivt förhindra dig själv från att vinna är en helt annan sak. Det är en ren galenskap! Trots detta begår miljontals människor samma enkla misstag varje vecka. Du står väl inte i vägen för dina egna drömmar?

Lottotips: 7 misstag att undvika

Det finns det en risk att du begår en eller kanske flera av dessa sju vanliga misstag när du lämnar in dina lottorader:

Jackpotblindhet

Att enbart fokusera på stora jackpottar är ett vanligt misstag bland många lottospelare. Generellt sett, ju högre jackpot, desto högre chans att du får dela din vinst med andra spelare. 

En högre jackpot bidrar till ett större intresse och fler spelade lotter. Även spelare som kanske inte annars spelar på lotto.

Detta leder till att även om du är lycklig nog att kamma hem en jackpot, så är det mycket troligt att du får dela jackpotten med en eller flera andra vinnare. 

 

Ignorera oddsen

Som med alla turspel handlar lotto om att besegra oddsen. Att lära sig oddsen för olika lotterispel kan göra hela skillnaden, och kan kanske leda till att du omprövar vilket lotteri som egentligen är ditt favoritlotteri?

Fokusera inte bara på jackpottoddsen (vilka kan variera vilt) utan även på de olika prisnivåerna som spelet erbjuder, och vilka oddsen är för att vinna något av priserna.

 

Tro att dina nummer är lyckonummer

Har du någonsin undrat varför så många lottovinster delas mellan flera vinnare?

Svaret är enkelt. Det är den mänskliga naturen. Du kanske tror att dina nummer är ”turnummer” eller ”speciella” men de är allt annat än så. De flesta människor, medvetet eller omedvetet tenderar att välja samma nummer.

Vi ser till exempel många människor som väljer nummer 7. Vi ser även att många människor använder sig utav omvänd psykologi och väljer nummer 13. Vanligast är dock att spelare väljer sina nummer efter olika datum (mellan 1 och 31). En stor andel av dem kommer att välja nummer 19 eller 20.

Spelare som väljer nummer på dessa sätt väljer oftta nummer flera andra spelare använt. Det betyder att chansen att dela en vinst ökar. 

 

Söker mönster

Det är ofta samma sak med olika typer av mönster – att välja nummer som baseras på numeriska eller visuella mönster (rad mönster på kupongen). Det begränsar antalet nummer du väljer, samtidigt som chansen att du får dela din vinst med andra ökar.

 

Lita på olika system

En del människor sätter sin tro på teorin, heta och kalla nummer – kort och gott att välja nummer baserat på tidigare dragningar. Felet här är att varje enskild dragning är helt unik, och ett eventuellt samband med en tidigare dragning är en ren tillfällighet.

Därför, bör du vara mycket försiktig, och till och med mycket skeptisk till de många olika lotterisystemen därute.

 

Hitta rätt rader i stjärnorna

Akta dig för astrologer, medium och andra charlataner som påstår sig känna till morgondagens rätta rader.

Trots allt: om du visste morgondagens vinnande nummer, skulle du då berätta det för någon?

 

Ge upp

Att säga ”jag kommer aldrig..” är en något av en självuppfyllande profetia, eftersom du inte ens ger dig själv en chans. Visst, du har oddsen emot dig att vinna en jackpott på lotto, men du har säkerligen haft oddsen emot dig i andra sammanhang och lyckats besegra dem. Så varför skulle du inte kunna göra det igen?

Att ge upp är kanske det värsta du kan göra, för så länge du är med och deltar så har du en chans, det spelar ingen roll hur liten chansen är, det finns en chans att just dina nummer blir dragna.

Många vinnare har spelat i åratal, med nästan en religiös hängivenhet, innan de vunnit stort. Du har troligtvis läst flera såna historier genom åren. Och vad säger vanligtvis vinnarna? Ofta något i stil med ”Jag visste att det skulle hända någon dag!”

 

Förbättra dina chanser att vinna på lotto

Så hur får du det att hända? Nu när du känner till de sju dödssynderna, vad ska du nu göra istället?

Du kommer hitta gott om råd därute om hur du kan vinna på lotto, men du kommer märka att 99% av det inte är pålitligt.

Tack och lov, har vi några verkliga, praktiska saker som kan hjälpa dig att vinna på lotto och vi har sammanställt dem i 5 olika punkter:

  1. Studera ditt spel – Att lära dig oddsen kan hjälpa dig att hitta rätt lotteri för dig – vill du gå all-in för en enorm jackpott, eller föredrar du kanske ett spel med en lägre jackpott vilken du har större chans att vinna?
  2. Använd dig av slumprader – Dina turnummer behöver inte vara så turliga. Med slumpmässigt valda nummer är chansen mindre att du måste dela din jackpott med en annan vinnare.
  3. Kolla in extraspelen – Många lotterier har extra bonusspel som till exempel Irländska lotteriets Plus 1 & 2 spel. Dessa spel kostar vanligtvis lite mer, men ökar avsevärt dina chanser att vinna, kanske inte så mycket som stor jackpott men en tillräckligt stor jackpott ändå.
  4. Spela mer än en rad – Vill du fördubbla dina chanser att vinna på lotto? Det är enkelt – spela bara ytterligare en rad! (glöm inte heller att du markant kan öka dina miljoner med Lottolands exklusiva Dubbeljackpott funktion!)
  5. Tappa inte hoppet – Ju mer du deltar desto bättre vinstchanser har du givetvis, och det är därför vi hör om lojala spelare som hållit hoppet uppe genom åren och blivit belönade med miljoner.

Bonustips: Bli medlem i ett syndikat. En undersökning som nyligen publicerades av UK National Lottery avslöjade att runt 17% av alla lottovinster i Storbritannien vanns av spelare i olika spelsyndikat. Även i andra länder hittar vi samma historier, även i Sverige.  Så är du seriös med att vinna på lotto varför inte starta ditt egna lottosyndikat? Du måste givetvis dela med dig av eventuella vinster till de andra medlemmarna i syndikatet, men tillsammans ökar ni markant chanserna att vinna stort!

Emma

Här skriver jag om lottonyheter, vinnare och annat lottospelare kan tänkas vara intresserade av. Kommentera gärna under artiklarna om du har några frågor.