Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

15 oktober 2015

Enorm uppmärksamhet!

Manoj Bhargava – miljardär i välgörenhetsprojekt

Amerikansk-indiske affärsmannen och miljardären Manoj Bhargava skapar rubriker. Han har ett problem: han har ungefär 4 miljarder dollar till övers. Läs varför världen med spänning följer hans planer på att spendera förmögenheten.

Manoj Bhargava – miljardär i välgörenhetsprojekt

Manoj Bhargava skapade sin förmögenhet genom att sälja energidrycken ”5-hour Energy Drink”. Men vägen dit var inte rak. Affärsmannen flyttade från Indien till USA som tonåring, fick stipendium till Princeton, ett världsledande universitet, men hoppade av efter bara ett år.

Sedan följde år som hinduisk munk i Indien. Ett kringflackande liv bland tempel.

Efter att ha återvänt till USA, övertagit och sedan sålt familjeföretaget med god vinst, började Manoj Bhargava bygga upp en enorm förmögenhet. Framgångarna exploderade när han lanserade en i USA väldigt populär energidryck.  

 

Välgörenhet och uppfinningar ska hjälpa fattiga

Affärsmannen har som sagt en förmögenhet. Nu har han satt penna till papper och skrivit under Microsoft-grundaren och miljardären Bill Gates ”The Giving Pledge”, ett initiativ till att få förmögna affärsmän och kvinnor att skänka delar av sin förmögenhet till välgörenhet.

Manoj Bhargava kommer enligt uppgift använda 99 procent av sin förmögenhet till välgörande ändamål. Men hans planer är långt ambitiösare än att enbart skänka bort pengarna. I klippet nedanför får du se prov på hur hans tänkta uppfinningar ska förbättra världen. 

 

Uppfinningarna som kan förändra allt

Manoj Bhargava vill hjälpa genom smarta uppfinningar. Han vill finna lösningar på några av världens stora problem och förhindra katastrofer.

– Vi är nästan 7,3 miljarder människor på jorden idag och vi står inför stora utmaningar, skriver miljardären i en krönika i Huffington Post.

– Miljarder människor saknar god tillgång till dricksvatten, elektricitet och mat. Det här är något alla vet. Vi behöver inte mer kännedom.  Vi behöver lösningar, förklarar han.

Med sitt välgörenhetsprojekt och center för uppfinningar, ”Stage 2”, skapar han nu uppfinningar som kan erbjuda lösningar på just dessa problem.

Uppfinningen ”Rain Maker” är en maskin som avsaltar dricksvatten.  ”Free Electric” är i mångt och mycket en slags cykel som kan ge ett dygns elektricitet till ett hem från endast en timmes cyklande. Manoj Bhargava satsar nu på att dessa och många andra uppfinningar ska göra skillnad. 

Vi på Lottoland gillar goda nyheter och håller tummarna för dessa projekt. 

 

Källor:

http://www.huffingtonpost.com/manoj-bhargava/great-invention-is-the-new-philanthropy_b_8264244.html

http://news.nationalgeographic.com/energy/2015/10/151006-energy-drink-billionaire-wants-to-power-homes-with-bikes/

http://metro.co.uk/2015/10/07/energy-drinks-billionaire-says-hes-going-to-give-away-99-of-his-fortune-5426544/

 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!