Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

09 mars 2015

Vann 100 miljoner euro!

Superdragningen gick till Portugal!

Förra fredagen stod allt på spel. Det var dags för den 17:e Superdragningen i EuroMillions att äga rum. Lottospelare över hela Europa knep sina tummar tills de tappade färgen. Men vem vann? Vi kan avslöja att det blev en portugis som ropade hem supervinsten den här gången. Läs allt om vinsten här tillsammans med lite annan vinststatistik. 

Superdragningen gick till Portugal!

EuroMillions Superdraw – 6 mars 2015 

Superdragningen - eller Superdraw som den kallas på engelska - ägde rum den 6 mars. Spelare hade chans att vinna hela 100 miljoner euro, en summa som givetvis skulle innebära svenskt jackpotrekord. Men det blev inte en svensk spelare som vann den här gången. I stället blev det en portugis. Numren som dök upp i dragningen var:  23, 30, 47, 49, 50 och Stjärnnumren 2 och 7.

100 000 000 miljoner euro till Portugal!

Vi vet inte mycket om vinnaren, som så ofta är fallet när någon vunnit en ofattbart stor vinst. Men vi vet att vinnaren köpte sin lott utanför Felgueiras, strax utanför Porto, Portugals näst största stad. Totalt skickade spelaren in 5 rader, varav en prickade alla rätt i dragnignen, vilket alltså gav en vinst på ungefär 914 miljoner kronor. 

Portugalczyk wygrał Losowanie Specjalne EuroMillions!

Enligt statistik från det portugisiska spelbolaget anordnades festligheter i Felgueiras efter vinsten. Men spelaren har ännu inte hämtat ut sin vinst, enligt uppgift. Många portugiser låter det ofta gå några dagar innan de hämtar ut sin vinst. Det är inte något vi rekommenderar. När det kommer till sådana här summor så betyder varje dag där vinsten inte hämtats ut en förlust på flera tusen i ränta som i annat fall mottagits. 

Mer information om dragningen 

Det här är andra gången en portugis vinner Superdragningen. Räknar man på totalt antal vunna jackpotvinster ligger dock landet bättre till. Av alla jackpottar som vunnits i EuroMillions kommer Portugal på sjundeplats. I tabellen nedanför kan du se exakt vilka länder som vunnit flest av det totalt antal jackpotvinster som delats ut i lotteriets historia. 

Som du kan se nedanför är Frankrike det land som vunnit flest gånger på lotteriet EuroMillions. Spanien tar sig in på en andraplats och det lottotokiga Portugal tar sig in på en tredjeplats. 

Ta en titt på tabellen och se var de andra länderna har placerat sig. Det ska tilläggas att ingen svensk har vunnit på vare sig EuroJackpot eller EuroMillions än, vilka är Europas två största lotterier. 

Portugal vann Superdragningen i EuroMillions

Blir det en svensk som vinner nästa gång?

Varje vecka hålls två dragningen i EuroMillions – på tisdgar och fredagar kl. 20.45, svensk tid. Om du vill ha chans att vinna behöver du bara skicka in din rad. Det kostar 25 kr att spela – missa inte din chans att vinna! Vi håller tummarna för Sverige. 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!

Skapa nytt konto nu och spela på världens största lotterier

177 368 spelare har redan
vunnit över 150 miljoner kr
hos Lottoland

Man
Född
+1