Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

26 maj 2016

Lyxyachter lottospelare drömmer om

Världens 10 dyraste båtar och yachter

Nu när sommaren börjar nalkas skulle det väl sitta fint med en liten båt? Häng med ombord och kolla in vår lista över några av världens exklusivaste lyxyachter. Dock krävs det nog att du plockar hem en ordentlig jackpot för att ha råd med någon av båtarna nedan då prislappen på samtliga av dessa skutor ligger på över en miljard kronor.  

Världens 10 dyraste båtar och yachter
Som nybliven lottomiljonär finns det kanske ett fåtal saker även du bara kan drömma om? Till exempel lyxyachter – privatägda båtar som ofta kostar en, eller flera miljarder kronor. 

Visst kan du nog köpa några av dessa båtar om du blir den lyckliga vinnaren av en stor jackpott, men för att köpa några av båtarna på vår lista behöver du nog vinna minst ett par PowerBall jackpotts, och kanske ytterligare en för att kunna underhålla jollen året om. Du visst väl förövrigt att nya spelare får en gratisrad hos Lottoland?

       
                       

 

Okej, här kommer listan över dina tänkbara båtköp i sommar.  

10. The Rising Sun – ca 1,7 miljarder kr

Rising Sun Yacht

Denna lyxyacht byggdes 2004 och ägs just nu av den amerikanska skivbolagschefen David Geffen. Med 82 rum fördelat på 5 våningar, en basket plan, vinkällare samt en biograf var båten som ny världens största privatägda motoryacht. Prislapp? Ca 1,7 miljarder kronor.

9. Seven Seas – ca 1,8 miljarder kr

SP Yacht

Skräckfilmer med hajar till trots, uppskattar filmproducenten David Spielberg havet. Han äger denna lyxyacht med plats för 12 gäster och en besättning på 26 personer. På båten finns bland annat ett spa, ett gym, en helikopterplatta och givetvis en biograf. Prislappen ligger på dryga 1,8 miljarder kronor

8. Lady Moura – ca 1,8 miljarder kr

Lady Moura

Världens nionde största privatägda yacht när den lanserades 1990 och ägs nu av den saudiarabiska affärsmannen Nasser Al-Rashid. Med en längd på 105 meter rymmer denna lyxyacht 30 gäster samt en besättning på upp till 60 personer. Här har det inte sparats på mycket, båtens namn finns givetvis utsmyckat i guld på sidan av denna lyxyacht. Prislapp för denna lilla leksak ca 1,8 miljarder kronor.

7. Al Mirqab – ca 2,1 miljarder kr

Mirqab

Nästa superyacht ägs även den av en arabisk mångmiljardär, nämligen Qatars premiärminister Hamad bin Jassim Bin Jabar Al Thani. Denna 133 meter långa superyacht har bland annat en helikopterplatta, pool samt hela 10 sovrum och 2 VIP-hytter. Det finns plats för 24 gäster och 55 besättningsmän på denna lilla jolle som 2008 blev utnämnd till världens näst vackraste yacht. Prislappen? Ca 2,1 miljarder kronor, men då ingår även flera barer samt en biograf! Det är väl som hittat.

6. Al Said – ca 2,4 miljarder kr

Al Said

Den här ekan är världens fjärde längsta yacht och mäter 155 meter. Den ägs av sultanen av Oman – Qabus bin Said. Den byggdes av tyska varvet Lürssen, som också står bakom den amerikanska entreprenörens Paul Allens Octopus samt Larry Ellisons Rising Sun. När den först byggdes under 2006 så var det världens näst längsta motoryacht. Givetvis hittar du även en konserthall på denna superkryssare bland mycket annat. Prislappen ligger på ca 2,4 miljarder kronor.

5. Serene – ca 2,4 miljarder kr

Serene Yacht

Den här yachten byggdes för den ryske vodkamiljardären Yuri Scheffler. Serene anses vara en av de mest tekniskt avancerade yachterna i världen, ombord finner du bland annat utrymme för en större ubåt, en klättringsvägg samt ett spa. Bill Gates var en av flera som imponerades av vrålåket. Under sommaren 2014 hyrde han båten för ungefär 40 miljoner i veckan. Båten fick han troligtvis även tanka själv.

4. Superyacht A – ca 2,7 miljarder kr

Super Yacht A

Denna superyacht är kanske inte störst i klassen men den är enormt dyr tack vare dess påkostade design som fransmannen Philippe Starck stått för. Det finns rum för 14 gäster och upp till 42 besättningsmän på denna okonventionella ubåtsliknande yacht som ägs av den ryska miljardären Andrey Melnichenko. Ombord hittar du bland annat två simbassänger samt en roterande säng. Prislapp? Ca 2,7 miljarder kronor.

3. Topaz – ca 3,8 miljarder kr

Topaz

Den här båten ägs av Förenade Arabemiratens vice premiärminister. Båten som är 147 meter lång har plats för 69 gäster samt upp till 79 besättningsmedlemmar. Ombord finner du bland annat en skönhetssalong, ett dansgolv, ett bibliotek samt en biograf. Vad mer kan man önska sig? Just det, du hittar även en utomhusbar på båten.

2. Azzam – ca 4,3 miljarder kr

Azzam Yacht

Även det här åket är byggt av tyska Lürssen liksom ett flertal av världens största superyachter och flera på vår lista. Azzam är den längsta privatägda yachten i världen och mäter otroliga 180 meter, Azzam är även en av de snabbaste med mäktiga 94000 hästkrafter och en toppfart på dryga 60 km/h. Den slår Topaz på fingrarna i nästan allt. Men det är kanske inte så konstigt. Ägaren är presidenten av Förenade Arabemiraten.

1. Eclipse  – 7,2 miljarder kr

Eclipse

Det är lite oklart exakt hur mycket Roman Abramovich lilla jolle egentligen kostade, men då det bland annat finns en privat ubåt, ett diskotek ombord samt en mängd högteknologiska funktioner som till exempel ett anti-missil försvarssystem så får man anta att båten nog inte var helt billig för den ryska miljardären som bland annat även äger den engelska fotbollsklubben Chelsea.

 

 

Emma

Här skriver jag om lottonyheter, vinnare och annat lottospelare kan tänkas vara intresserade av. Kommentera gärna under artiklarna om du har några frågor.