Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

15 oktober 2014

Vinn 1,4 miljarder kr på fredag!

Zlatan vs. EuroMillions

Trots att Zlatan drar in mer deg än någonsin så kan du slå storstjärnan på fingrarna genom att vinna jackpotten på 1,4 miljarder i EuroMillions – Europas största lotteri. Kom ihåg att som ny spelare hos Lottoland får du en Pengarna-Tillbaka-Garanti på ditt första lottköp. 

Zlatan vs. EuroMillions

Så mycket tjänar Zlatan Ibrahimovic

Enligt uppgifter från Forbes Magazine tjänade Zlatan Ibrahimovic ungefär 245 miljoner kronor under 2013. I de beräkningarna ingår inte bara hans lön från PSG utan även inkomster från diverse reklamavtal – som till exempel storstjärnans reklamfilm tillsammans med Volvo och Nike.

Reklamfilmen för Volvo ska ha gett honom ungefär 9 miljoner kronor – inte illa för en spoken word-version av nationalsången. 

 

Vilka fotbollsspelare tjänar mest årligen?

  1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – 528 miljoner kronor
  2. Lionel Messi (Barcelona) – 468 miljoner kronor
  3. Zlatan Ibrahimovic (PSG) – 245 miljoner kronor
  4. Neymar (Barcelona) – 202 miljoner kronor
  5. Radamel Falcao (AS Monaco) – 187 miljoner kronor
  6. Gareth Bale (Real Madrid) – 173 miljoner kronor
  7. Wayne Rooney (Manchester United) – 158 miljoner kronor
  8. Sergio Aguero (Manchester City) – 151 miljoner kronor
  9. Yaya Toure (Manchester City) – 150 miljoner kronor
  10. Fernando Torres (Chelsea) – 144 miljoner kronor 

 

Fotbollsspelare och reklamavtal

Fotbollsspelarnas inkomster kommer naturligtvis inte endast från deras klubbkontrakt. De kommer även från diverse sponsoravtal. Ronaldo har lånat ut sitt namn till varumärken som Nike, Samsung, Tag Heur, Fly Emirates och Herbalife. 

Den fyrfaldige Ballon d’Or-vinnaren Lionel Messi har även knutit avtal med Herbalife och Samsung. Argentinaren har dessutom samarbetat med Adidas, Pepsi och Turkish Airlines. Men allt har inte varit guld och gröna skogar för Barcas stjärna. Han blev nyligen tvingad att betala ca 47 miljoner kronor till den spanska skattemyndigheten efter Messi och hans pappa anklagats för skattesmitning i samband med just intäkter från reklamavtal.

Underbarnet Neymar tjänar mer på reklamavtal än på sitt klubbkontrakt. Han var bland annat ansiktet utåt för VM i Brasilien, men har även ett lukrativt avtal med bland annat schampojätten L’Oreal. 

 

Tjäna mer än fotbollstjärnorna 

Så vad ska en vanlig tjomme ta sig till? Om du spelar på EuroMillions hos Lottoland den här veckan har du chans att vinna en jackpot på 1,4 miljarder kronor. Dragningen är på fredag så passa på att skicka in dina turnummer nu. Något annat kan vi inte acceptera! 

Vill du ha fler nyheter och rabatterbjudanden från Lottoland? 

Följ @LottolandSE