Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

28 augusti 2014

En unik studie från Lottoland

Är 13 ett otursnummer? Se de chockerande resultaten här!

Vi vet att våra förfäder erkände detta faktum redan för länge sedan, vilket vi kan hitta bevis på i den väldigt exakta designen i Stonehenge eller med de exakta kosmiska observationerna i det antika Babylon samt de gamla "Hundu Vedas"-texterna och det mystiska hebreiska siffersystemet som man hittat i Kaballah.​

Är 13 ett otursnummer? Se de chockerande resultaten här!

Sju lotterier, tusentals nummer

Varje år dras tusentals nummer  världen över i internationella lotterier som betalar ut miljarder kronor till de spelare som förutspått de rätta mönstren.

För första gången har Lottoland gjort en omfattande undersökning av lottoresultat från de olika dragningarna världen över för att avgöra om vinstnumren verkligen är slumpmässiga eller om det finns speciella mönster världen över som dras oftare än andra. Genom att samla in tiotusentals tidigare resultat från alla sju internationella 49-bollslotterier (Storbritanniens nationella lotteri; Kanadensiska Lotto 6/49; Spanska 'La Primitiva'; Sydafrikas nationella lotteri; Polska lotto; Tyska 6aus49; Greklands nationella lotteri) kan vi hitta ett möjligt svar på den frågan. Datan visar att numret som väljs flest gånger i en vinstkombination är 33 och, till er förvåning, är det faktiskt numret 13 som dras MINST av allt i en vinstkombination. Tänka sig - av alla nummer?!

best lottery numbers

De mest lyckobringande lottonumren: 33, 6, 38, 40, 49 och 7

Numret 33 är, i numereologi, känt som et "mästarnummer", precis som 11 och 22. Det är det största av positiva heltal som associeras med exceptionell framgång - till exempel så dog både Jesus och Alexander den Store vid 33 års ålder.

Kanske är detta fall är exceptionell framgång nyckeln till att förutspå vinstkombinationen för en gigantisk jackpot. Om vi kikar på biologi och fysik så har människans ryggrad 33 ryggkotor och på Newtons skala är numret 33 antalet grader som vatten kokar på.

Om vi slinker in på ämnet religion så hittar vi Jesus korsfästning som skedde när han var 33 år gammal och dessutom sägs det att Jesus också utförde - just precis - 33 mirakel. I Kaballah är 33 den numeriska representationen av "Amen" och muslimska ramband kommer i set av 33. Som ett intressant sammanträffande hittar vi även siffran 7 bland de mest lyckobringande numren på lotto - och varför det är intressant är för att det i den västerländska kulturen oftast associeras med tur.

Det mest otursbringande lottonumret... 13!!

Man blir både förvånad och inte speciellt överraskad när vi hittar siffran 13 som det nummer som varit med minst av allt bland vinstnummer i lotto. Detta eftersom siffran 13 i många kulturer världen över se som ett otursnummer och ofta förknippas med ondska.

Uturssiffran går så långt tillbaka i tiden att den är sammanbunden med självaste planeten. Våra förfäder hade inte verktygen som behövdes för att bestämma antal månader på ett år, så ett tag trodde man att en rotation runt solen tog 13 månader, inte 12. 13 är också antalet fullmånar per år vilket också har kopplingar till måndyrkan, häxkraft och satanism runtomkring i Europa. Rykten om ett 13:e stjärntecken, som symboliserar världens undergång.

Under den Zoroastriska kalendern finns 13 som också där ses som ett otursnummer och har även 13 nyårsdagar. På den 13:e dagen, som kallas Noruz, spenderar många iranska familjer utomhus för att inte bringa otur till hemmet. Väl inne på kalendrar har vi även Mayakalendern där den 13:e "Baktun" eller cykeln jagade skräck på grund av att den associerades med världens undergång. Detta datum kom den 21:a december 2012 och många som följer denna teori menar att jorden nu har nollställts och vi kan känna oss trygga i 5200 år till.

Flera olycksdrabbade händelser genom historien har stärkt människors uppfattning av siffran 13. Bland många mystiska händelser vittar vi:

o   Det sägs att det var 13 apostlar vid den sista måltiden, där den 13:e var Judas som förrådde Jesus.

o   På fredagen den 13:e oktober 1307 arresterades tempelriddarordern, torterade och avrättade av kungen av Frankrike.

o   Den 13:e augusti och 13:e november 1970 svepte rekordstora monsunregn in över Asian och orsakade miljontals dödsfall i Indien och Bangladesh.

o   På fredagen den 13:e oktober 1972 kraschade det uruguayska "Flight 571" planet in i Anderna, som la grunden till filmen "Alive" från 1993.

o   Apollo 13 var den enda icke framgångsrika expeditionen till månen, där rymdresan drabbades av många olyckshändelser efter att en tank med syre exploderat. Lyckligtvis överlevde alla astronauter.

Bland de övriga otursnumren hittade vi: 28, 5, 21, 36 och 8.

Betyder verkligen siffran 13 otur?

De moderna lottobollarna är skapta med den senaste teknologin för att se till att varje boll har exakt samma chans att bli dragna. Man använder till och med laser för att skriva in numren på bollarna så att mängden färg, ifall man skulle använt andra metoder, inte skulle ge de olika bollarna olika vikter. Men ändå visar datan från tusentals dragningar i flera länder att siffran 13 rent historiskt är den som dykt upp färre gånger än väntat. Detta kan så klart bara vara ett sammanträffande, men om du är vidskeplig kanske du bör undvika denna siffra vid din nästa dragning. Kanske är det mer än slumpen som avgör, vem vet?!