Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

29 augusti 2014

Vinnare, singel och redo för mingel

Efter vinsten: kvinnor föredrar singellivet

Enligt en ny amerikansk studie minskar chansen för kvinnor, med hela 40%, att gifta sig inom de tre kommande åren, efter att de vunnit en lottovinst på 170 000 kr eller mer. Det verkar som singellivet bara blir roligare när du blivit en vinnare! 

Efter vinsten: kvinnor föredrar singellivet

Ett rejält klirr i kassan kan förvandla dig till en självständig kvinna, singel och redo för mingel. En vinst kan ta fram tankar om självförverkligande och friheten att sakta ner tempot – inte minst när det kommer till att gifta sig. När pengar och fritid är obegränsade blir det svårt att se poängen med att skynda sig genom livet. 

En undersökning visade nyligen att en oväntad vinst kan göra äktenskap mindre intressant, medan den samtidigt ökar lockelsen att leva singellivet. Däremot visar det sig att det inte riktigt fungerar på samma sätt för männen, som sällan blir fåverkade av en lottovinst när det kommer till tankar om äktenskap. Dessutom visar studien att en vinst inte påverkar skilsmässor – vare sig för kvinnor eller men. Det kan man ju kalla goda nyheter för dig som redan gift sig!  

 

After the win: women happily single

 

Fenomenet att vinna på lotto kallas för "inkomstchock". Studien undersökte vilka effekter dessa chocker kan ha på valet att gifta- eller skilja sig. I studien visade det sig att en vinst mellan 170 000 och 340 000 kr inte påverkade antalet skilsmässor. Detta går emot vad de brittiska tablåerna skriver i sina otaliga artiklar om lottopar som skiljer sig. Det verkar trots allt som att äkta kärlek varar för evigt. 

After the win: women happily single

 

Man tror ofta att en förbättrad finansiell situation gör en person mer attraktiv, men å andra sidan även mer motiverad att leva singellivet - i alla fall när det gäller kvinnor. 

Studien ser ut att ha bevis för att det sistnämnda stämmer ganska bra: En inkomstchock leder till att sannolikheten för att kvinnor gifter sig de efterkommande tre åren minskar. Man kan spekulera i varför det är på det viset, men siffrorna pekar mot att frekvensen på giftermål för kvinnor som vunnit på lotto minskat med 40%! 
 
Så för dig som vill ha ett långt och härligt singelliv - spela på lotto! Prova lyckan på svenska LOTTO med drömvinsten! Vem har sagt att man inte kan ha tur i både spel och kärlek?