Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

15 oktober 2015

Läs vår undersökning!

Ett lyckligt liv – 10 svar från stor undersökning

Pengar, lycka, berömmelse eller vänner – vad är egentligen hemligheten till att leva ett lyckligt liv? Vi frågade några av våra spelare. Fortsätt läs och ta reda på de överraskande svaren. 

Ett lyckligt liv – 10 svar från stor undersökning

Att leva i nuet.  Nära och kära. Rikedom. Sportbilar. Hälsan. Svaren på vad hemligheten till ett lyckligt liv är många. Hos Lottoland vet vi givetvis att inte alla livets bekymmer kan lösas med pengar. Samtidigt som vi delar ut en herrans massa vinster, gillar vi också det lilla goda i livet. Det som verkligen gör skillnad. Men vad är dessa små ting och företeelser som skapar lycka. För att ta reda på svaret tillfrågade tusentals spelare i en stor undersökning. 

Vad gör dig lycklig? 

För att få svar på frågan ”Vad gör dig lycklig?” tillfrågade vi 2 198 vuxna personer. I gruppen ingick lika många män som kvinnor. Den första delen av undersökningen var relativt enkel: vi gav dem en lista med 10 olika "mål i livet" och bad dem betygsätta hur viktiga de var på en skala från 1 till 10, där 10 är minst viktigt och 1 viktigast. 

 

Svaret på undersökningen

När vi sammanställt alla svar fick vi fram en resultatlista med följande svar i rangordning. 

1.      God hälsa

2.      Ekonomisk trygghet

3.      En årlig utomlandssemester

4.      Hitta kärleken

5.      Bli förälder

6.      Ett rikt socialt liv

7.      Mer fritid

8.      Ett stimulerande jobb

9.      Att äga en bostad

10.    Pengar på banken 

 

Vad skulle du ge upp för 10 miljoner?

Nu blir det hela intressantare. Vi frågade vad undersökningsdeltagarna skulle ge upp och sluta med i ett helt år för 10 miljoner kr. Många av dem skruvade på sig, men till slut löd svaren som följer.

Följande skulle flest personer ge upp i ett år

  • Jag skulle sluta använda min mobiltelefon i ett år: 76 %
  • Jag skulle sluta dricka alkohol i ett år: 62 %
  • Jag skulle sluta titta på TV i ett år: 37 %
  • Jag skulle sluta träffa familj och vänner i ett år: 28 %
  • Jag skulle sluta med att ha sex i ett år: 23 %

Vi kan givetvis endast spekulera hur det skulle se ut i praktiken. Vad skulle de verkligen ge upp när det kommer till kritan? Det är också intressant att…kärlekslivet…även här spelar en viktig roll. 

 

Sammanfattningen – vad gör en lycklig? 

God hälsa, ekonomisk trygghet och ett bra kärleksliv är kontentan när vi undersökta vad som är nyckeln till ett lyckligt liv. Håller du med?

Givetvis är svaren här grovhuggna och inte tagna från levande livet – det vill säga i praktiken. Kommentera gärna och tillför fler glädjeämnen och nyanser till vår undersökning. Vi här på Lottoland är alltid på jakt efter sådant som gör livet värt att leva. 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!