Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

17 april 2017

Vi har topplistan!

EuroJackpot - de 10 största vinsterna

Finland plockade i fredags hem Finlands och nordens genom tiderna största spelvinst. Lite drygt 834 miljoner kronor föll ut till en lycklig vinnare strax utanför Tammerfors, vinnaren hade dessutom endast spelat en enkelrad som hade slumpats fram av datorn hos spelombudet. Hyfsat påskägg får man man säga. Detta var för övrigt den tredje högsta vinsten på EuroJackpot genom tiderna. Finska spelare har plockat hem 3 av de 10 högsta vinsterna på lotteriet, imponerande! Men visst är det dags att även Sverige snart får kamma hem en gigantisk jackpot på ett av Europas hetaste lotterier?  

EuroJackpot - de 10 största vinsterna

 

Europas nyaste lotteri firande nyligen 5 år

EuroJackpot lanserades i mars 2012 och är idag ett av de allra populäraste lotterierna i Europa, ett lotteri som skapar mängder med nya lottomiljonärer över hela kontinenten. Vid ett par tillfällen har maxvinsten på hela 90 miljoner fallit ut, detta motsvarar alltså lite drygt 860 miljoner kronor.

Det är enkelt att förstå varför lotteriet blivit så populärt, om man jämför med exempelvis EuroMillions så har du mer än dubbelt så stor chans att vinna jackpotten på EuroJackpot jämfört med EuroMillions. Vinner du så är det inte direkt några småpengar vi pratar om, kolla vår vår grafik nedan för de hittills största vinsterna!

De största vinsterna i EuroJackpot – här har du topplistan: Notera att summorna anges i euro, i skrivande stund motsvarar en euro 9,60 kronor. 

* Senast uppdaterad 17 april, 2017

Du vet väl förövrigt att nya spelare får en gratisrad här hos Lottoland?

       

                       

                       

 

Sverige på tur för en större vinst?

Sverige har plockat hem några större vinster i 10-30 miljoner kronor klassen men vi har inte alls varit i närheten lika lyckosamma som till exempelvis våra grannländer Finland och Danmark som vid ett flertal tillfällen plockat hem belopp på flera hundra miljoner kronor. Är det inte dags för Sverige att kamma hem en större jackpotvinst på EuroJackpot?

Dragningarna sker varje fredagskväll i Helsingfors, och prickar du in 5 nummer korrekt plus 2 stjärnnummer så kommer du med största sannolikhet krossa det svenska vinstrekordet. Vi önskar dig lycka till i kommande dragningar!