Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

11 oktober 2016

Just nu: Rekorddragning

EuroJackpot-rekord och miljarder i EuroMillions

Man kan lugnt säga att det står stora pengar på spel på Europas två lotteri giganter denna vecka, EuroMillions samt Eurojackpot. Det kan mycket väl bli tal om rekordjackpot i SEK räknat på EuroJackpot då jackpotten nu ligger på maxtaket, 90 miljoner euro vilket motsvarar lite drygt 870 miljoner kronor i svenska kronor. Även på EuroMillions står det stora pengar på spel under tisdagskvällen, då jackpotten ligger på hisnande 1,6 miljarder kronor. 

EuroJackpot-rekord och miljarder i EuroMillions

Sätter EuroJackpot ett nytt rekord i veckan?

Det tidigare rekordet på EuroJackpot i svenska kronor omräknat ligger på lite drygt 842 miljoner och gick till en lycklig vinnare i Tjeckien under fjolåret. Veckans jackpot ligger på samma maxtak, 90 miljoner euro men då kronan är värd mer gentemot euron än när den tidigare maxvinsten gick ut till Tjeckien så innebär detta att vi får se ett nytt EuroJackpot rekord i svenska kronor räknat om vi får en ensam vinnare när de rätta numren dras i Helsingfors under fredagskvällen.

Sverige väntar förövrigt på den första storvinsten på lotteriet, hittills har Sverige inte varit lika lyckosamma som våra grannländer Finland och Danmark som lyckats vinna ett flertal större vinster, den största EuroJackpot vinsten som gått till Sverige ligger på drygt 31 miljoner kronor och vanns av en spelare i Borås i april i fjol. Visst kan man tycka att det är dags för Sverige att kamma hem en riktigt rejäl jackpot nu?

EuroMillions med hisnande hög jackpot under tisdagskvällen!

Det står en hyfsad slant på spel under tisdagskvällen när de rätta raderna ska dras i EuroMillions i Paris. Då ingen lyckats vinna jackpotten de senaste veckorna ligger jackpotsumman nu på klart respektabla 1,6 miljarder kronor. EuroMillions har redan betalat ut ett flertal vinster i miljardklassen där rekordet ligger på 190 miljoner euro och som vanns 2012 av en lycklig spelare i Storbritannien, 190 miljoner euro motsvarar ca 1,8 miljarder kronor. Men glöm inte att du kan vinna fina slantar även om du inte prickar in alla rätt. 

Missa inte din chans att bli mångmiljonär!

Veckan bjuder som sagt på flera chanser att bli ekonomiskt oberoende, du missar väl inte att lämna in just dina rader? Testa lyckan på Europas gigantiska lotterier och vem vet, kanske blir det du som har lyckan på din sida och plockar hem en storvinst? Lycka till!

 

Emma

Här skriver jag om lottonyheter, vinnare och annat lottospelare kan tänkas vara intresserade av. Kommentera gärna under artiklarna om du har några frågor.