Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

16 september 2016

Bolagsspel – jaga en jackpot med dina vänner!

Guide: Vinn mer på lotto - spela i ett bolagsspel!

Om du menar allvar med att vinna på lotto så kan du med fördel delta i ett så kallat bolagsspel. Statistik visar att 1 av 6 jackpotvinster vinns av så kallade bolagsspelare som delar på ett andelsspel. Är du på jakt efter en jackpot har du knappast råd att undvika det här tipset. I denna guide kommer du att kunna läsa allt om vad ett bolagsspel egentligen är och hur du, genom att gå in i ett andelsspel, kan öka dina chanser att vinna stort på lotto! 

Guide: Vinn mer på lotto - spela i ett bolagsspel!
 

Vad är ett bolagsspel?

Andelar. Bolag. Det kanske låter komplicerat? Sanningen är att det hela faktiskt är mycket enkelt. Ett bolagsspel på lotto är helt enkelt en grupp spelare – t.ex. kollegor, vänner eller andra bekanta – som kommit överens om att dela på lottkostnad och eventuella vinster, gärna med en som är ansvarig för bolagsspelet, som samlar ihop pengarna och betalar för lottoraderna. Det finns en enorm fördel med ett lottobolag. Läs vidare för att upptäcka hemligheten med lottobolag. 

Ny spelare? Pengarna tillbaka om du inte vinner  

Första gången du spelar hos Lottoland aktiveras din Pengarna-Tillbaka-Garanti. Om du inte vinner något betalar vi tillbaka din insats. Varför inte prova spela idag

Hos Lottoland kan alla som är över 18 år samla ihop ett gäng och spela i ett lottobolag. Vem vill du spela med? Varför inte samla ihop ett gäng jobbkompisar, lagkamrater eller släktingar? Med ett bolagsspel delar ni kostnaderna.

Fördelar med att spela tillsammans i ett lottobolag! 

Tillsammans är ni starka. Ett lottobolag delar på kostnaden för lotterna, vilket gör att ni har möjlighet att köpa fler rader, och därmed större chanser att vinna. Ni delar givetvis också på vinsten, men eftersom en jackpot på lotto ofta är ofattbart stor spelar det inte så stor roll om, säg, 10 personer som delar på summan. Ni blir alla miljonärer ändå! Kom ihåg: när du spelar i ett lottobolag delar du inte bara på vinster – du delar även på spänningen tillsammans med de andra spelarna i lottobolaget!

När du spelar lotto med ett bolagsspel kan du även spela dyrare spelformer. Varför inte prova ett systemspel? 

Spela med dina kompisar hos Lottoland

Utse en ledare, samla ihop era slantar och spela på lotto hos Lottoland! Varför då? Hos Lottoland kan du vinna världens största vinster. Här finns inga begränsningar. Vi erbjuder spel på en rad olika lotterier och ger dig bättra vinstchanser, högre vinster och fler dragningar! Kom också ihåg att det endast kostar 25 kr per rad att spela på EuroJackpot hos oss. Du kan givetvis välja att spela Lotto med Drömvinsten, MegaMillions, EuroMillions eller vilket av våra lotterier ni vill. 

Dubbla Jackpottar hos Lottoland 

Hos Lottoland kan du inte bara spela på fler lotterier till lägra kostnad, du, kan även dubbla din jackpot. Vår exklusiva specialfunktion DubbelJackpot gör att du kan vinna dubbelt så mycket. Detta är en funktion perfekt för alla andelsspelare där ute. När ni delar på insatsen har ni mer att spela för – varför inte lägga till några extra slantar och aktivera en DubbelJackpot?

Meddelas automatiskt om ni vinner

Hos Lottoland finns det ingen anledning att oroa sig över borttappade lotter och vinster. Vi meddelar er automatiskt om ni har vunnit – direkt efter dragningen. Spela i lugn och ro. Om du mot förmodan skulle missa ditt email med resultat, hittar du även rätt rad under menyn ”Lotter” när du loggat in på ditt konto hos Lottoland. Vill du meddela dina andelsspelare att ni har vunnit? Varför inte vidarebefordra resultatmailet till dina bolagskompisar? 

Hur du startar ett bolagsspel 

Det är enkelt att starta ett bolagsspel. Allt du behöver göra är att samla ihop ett gäng spelare. Allt ni behöver ha gemensamt är lotto. Men visst kan det vara roligare att spela med någon man känner?

Efter det behöver ni välja en bolagsledare – någon som har ansvar över att samla in insatspengar, köpa lotter och dela ut eventuella vinster. Se till att det är någon du litar på. Det kan även vara bra att skriva ett enkelt kontrakt. 

Vad ni bör ta med i ett eventuellt lottobolagskontrakt! 

Er överenskommelse eller kontrakt borde ha en lista över samtliga spelare som ingår i ert lottobolag, samt hur varje spelares insats, hur mycket de vill spela för varje vecka. Kontraktet bör även inkludera ett datum när lottobolaget bildades.

När detta är klart är det dags för att skriva ner vinstandelar, det vill säga hur mycket varje spelare får i händelse att ni vinner. Denna summa är vanligtvis proportionerlig till hur mycket varje spelare har bidragit till den totala insatsen.

Det är också viktigt att ha regler i händelse av frånvaro. Vad händer, till exempel, om en spelare i ert andelsspel är sjuk dagen då insatsen samlas in och om ni sedan vinner? Kommer er medspelare få en del av vinsten ändå?

När allt är klart är det viktigt att samtliga spelare skriver under på avtalet. 

Hur du spelar med ett bolagsspel på lotto hos Lottoland 

  1. Så fort samtliga spelare har skrivit under kontraktet är det dags för bolagsledaren att öppna ett konto hos Lottoland.se. 
  2. När insatsen samlats in är det dags att spela på det lotteri ni vill, välja eventuella extraspel eller specialfunktioner och betala för spelet i kassan.
  3. Eventuella vinster kommer sättas in på bolagsledarens konto. Vinsterna kan sedan betalas ut till dennes bankkonto för vidare fördelning av vinsten. 

Vinn mer med ett bolagsspel 

Det finns tyvärr inga direkta genvägar till att vinna på lotto, men med ett bolagsspel har du ofta en högre insats att röra dig med, vilket betyder att dina chanser att vinna på lotto också ökar. Prova gärna att spela med ett systemspel. Eller varför inte lägga till en DubbelJackpot?

Det kan också vara en god idé att slumpa fram dina radnummer, istället för att välja dem själv. Forskning har visat att det är svårt att undvika vissa ”mönster” när du väljer dina egna nummer, något som alltså kan öka chansen att du blir tvungen att dela din vinst med spelare som också följt ett mönster och valt summa nummer som ditt bolagsspel. 

 

 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!