Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

08 oktober 2015

Vilka är ändringarna?

Har du råd att missa dessa regeländringar?

Nu passar flera lotterier på att genomföra några regeländringar. Läs vidare för att ta reda på hur reglerna påverkar dig! 

Har du råd att missa dessa regeländringar?

Nu ändras vissa regler på lotterierna Irlands Lotto, PowerBall och brittiska UK Lotto. Läs vidare för att ta reda på hur dessa regler påverkar dig som spelare.

 

Irlands Lotto – nya regler från september 2015

Under september ändrade Irlands Lotto sina regler. Lotteriet har gjort regeländringar förut, men aldrig tidigare har de varit så här många.  Listan nedanför visar hur reglerna kommer påverka dig. 

Logo Irisches Lotto

Fördelar

·       Fler vinstnivåer

·       Bättre vinstchanser

·       Högre jackpottar

·       Högre vinster i vinstnivå 2

Nackdelar

·       Prishöjning

·       Lägre jackpotchanser

 

Först och främst, priset per rad har höjts till 20 kr. Du betalar 5 kr extra för att spela på tilläggsdragningarna i Irlands Lotto+. Men eftersom priset höjts med några kronor kommer jackpotten nu att växa fortare. Nu väljer du också 5 nummer från 47, vilket också kommer få jackpotten att ”rulla över” oftare. Du kommer alltså få chans att vinna större jackpottar i Irlands Lotto, något många spelare kommer uppskatta. Dessutom har en ny vinstnivå tillkommit. Du kan nu vinna vid 1 + 2 rätt. 

 

Powerball – nya regler från och med oktober 7, 2015

Powerball är ett amerikanskt lotto som erbjuder några av världens största jackpottar. Och nu blir de ännu större. Men Powerball har hittills fått se sig slagna av MegaMillions när det kommer till världsrekord i jackpotstorlek, något de nu vill ändra på. De nya reglerna medför större jackpottar, chans att vinna 10 gånger pengarna i övriga vinstnivåer, men något sämre jackpotchanser. 

Logo PowerBall

Fördelar

·       Större jackpottar

·       Vinn 10 gånger pengarna med 10x PowerPlay

·       Högre vinster i vinstnivå 3

·       Bättre vinstchanser

Nackdelar

·       Svårare att vinna jackpotten 

 

De nya regeländringarna betyder alltså att jackpotten kommer bli större men något svårare att vinna, samtidigt som du kommer kunna vinna mer i övriga vinstnivåer. 

 

UK Lotto – nya regler från och med 8 oktober 2015 

Tillbaka till Europa och nu till ett lotto med anor. Brittiska UK Lotto får nya regler. Här kommer för- och nackdelarna. 

Logo UK LottoFördelar 

  • Större jackpottar 
  • Större vinstchanser 

Nackdelar 

  • Svårare att vinna jackpotten 

Chansen att landa i vinstnivå 1 och vinna jackpotten minskar. Men vinstchanserna i andra vinstnivåer ökar och dessutom kommer jackpotten nu att bli större. Du väljer nu 6 nummer från 1-59. Vad föredrar du – nya eller gamla regler? Större jackpottar eller högre vinstchanser? 

Sammanfattningsvis 

Jackpottar som växer snabbare upp till svindlande summor, något sämre jackpotchanser, men högre vinster i övriga nivåer. Det är de nya reglerna i korthet. Håll utkik efter extra store jackpottar i oktober. 

 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!

Skapa nytt konto nu och spela på världens största lotterier

177 368 spelare har redan
vunnit över 150 miljoner kr
hos Lottoland

Man
Född
+1