Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

29 augusti 2014

Vad är hemligheten till att vinna på lotto?

Har någon äntligen knäckt lottokoden?

Hur man vinner på lotto... flera gånger om!

Att vinna på lotto kräver en otrolig mängd tur. Med jackpottar på hundratals miljoner är oddsen ganska små, även om chansen att ta hem någon av de mindre priserna är avsevärt större. Däremot kan du förvånas över faktumet att det faktiskt finns dem som vunnit inte bara en, utan flera gånger om. Oddsen att vinna jackpotten flera gånger är så mikroskopiskt små att det knappt går att uppfattas. Ändå har detta hänt inte en, utan flera gånger om, världen över. Faktum är att de senaste månaderna har varit en bomb när det kommer till vinnare som funnit flera gånger. Man kan lätt se detta som endast ett sammanträffande, men om vi skruvar tillbaks klockan så hittar vi en hel del historier om vinnare som vunnit stort - mer än en gång. 

Har någon äntligen knäckt lottokoden?

Ett hat-trick på lotto! 

Alldeles nyss hände något extraordinärt ett par från USA, som direkt blev en världsnyhet - "Världens mest lyckobringande par!" löd rubrikerna. Varför då, kan man undra? Jo, Calvin och Zatera Spencer från Portsmouth, Virginia, fick inte mindre än ett hat-trick (tre storvinster) på lotto. De vann alltså inte en, utan tre gånger! Den första vinsten kom den 12:e mars, 2014, när paret tog hem $1 miljon dollar på Powerball. Nu kan man ju tro att man som miljonär nöjer sig och tar första bästa flyg till Hawaii, men inte familjen Spencer. Redan den 26:e mars, bara veckor senare, slog de till igen med en vinst på $50 000 dollar! Som om inte detta var nog tog de redan dagen därpå hem en storvinst på $681 000 dollar på skraplotter. Kaxigt berättar Calvin Spencer, som nu vunnit tre gånger på samma månad, till omvärlden när han hämtat ut sitt pris, "Vi är inte färdiga än.". 

Guldmånaden mars! 

Lite längre norrut från familjen Spencer hittar vi ännu en miljonär, Robert McPhail från Kanada. Robert tog hem storvinsten $1 miljon dollar på Lotto 6/49, och det var inte första gången han vann den, utan den andra! Trots att Roberts efternamn "McPhail" (på svenska likt: McMisslyckad), bevisade Robert att namnet inte för otur med sig med sina vinster från 1992, när han vann $571 157 dollar ända fram tills nu i mars när han blev miljonär. Det var då han visade en sann lottomästares tankesätt när han berättar för media: "Jag trodde alltid att jag skulle ta hem en till vinst, jag visste bara inte när. Min familj hoppas att turen ska gnugga av sig på dem.". 

Nu planerar kanadensaren en resa till Europa. Kanske gnuggar turen av sig på dig? 

Mattemiljonärskan - var det mer än bara tur?

Vissa mångmiljoner verkar ha mer än bara tur på sin sida. Amerikanska Joan R. Ginther från Texas har vunnit på lotto fyra gånger, något som tidigt fått media att kröna henne till "Den mest lyckobringande kvinnan i världen.". Men kort efter uppdagade det sig att det kan har varit mer än bara tur som gett Joan sina vinster. Detta för att det visar sig Joan faktiskt är en före-detta mattelärare med en statistikexamen från Standfords Universitet. Är det bara ett sammanträffande? 

Joan nöjer sig inte med småslantar, utan redan 1993 tog hon hem $5,4 miljoner dollar. Tio år senare vann hon $2 miljoner till. Två år senare blev det $3 miljoner ytterligare och till sist kom storvinsten på hela $10 miljoner dollar. 

Några av vinsterna kom faktiskt från skraplotter från samma närbutik. Efter den fjärde vinsten började lottospelarna världen över att klia sig i skallen, men inte en professor från "Study of Gambling and Commerical Gaming"-institutet på Nevadas Universitet. "När något sånt här händer på ett kasino är det arrestering först och frågor senare." berättare professorn till en journalist som undersöker Joan Ginthers vinstmarathon. Men medan många fortfarande är skeptiska till vinsterna, berättar de ansvariga för lotterierna att svaret ligger i skyn: "Hon måste fötts under en lyckobringande stjärna.". 

Idag bor Ginther i Las Vegas. Om hon bara var en professor med de rätta numren eller bara lyckades klå systemet, kommer vi nog aldrig få veta. Den lyckobringande miljonärskan har valt att ta avstånd från media och hålla tyst om sina hemligheter. Kommer vi fortsätta se vinster från Joan eller är det poolen som gäller framöver för vår statistikentusiast?

Fler lyckliga vinnare

Håll ögonen öppna för här kommer fler vinnarhistorier: 

- Den bulgariske byggherren George Traykov från Ilford, Essex, tog hem riktigt fina vinster hela två gånger på EuroMillions. Redan efter att ha vunnit £160 876, 2011, på EuroMillions tog han på samma lotteri hem ytterliggare £1 miljon pund. Däremot verkar George lite butter över att inte ha tagit hem jackpotten och säger att han hade "otur med numren". Vissa blir verkligen aldrig nöjda! 

- Den amerikanska självutnämnda lottoexperten Richard Lustig har vunnit stort på lotto hela 7 gånger. Han hävdar att det inte alls var tur, utan menar att han följer teorin om heta och kalla nummer och spelar aldrig dem som nyligen kommit upp i en dragning. Han har faktiskt utvecklat ett extremt komplext system som han hävdar att hjälper honom att maximera sina vinstchanser. 

- År 2012 vann Tord Oksnes det norska lotteriet för första gången. Det som gjort miljonvinsten på £1,3 miljoner pund så speciell är dock att han faktiskt är den tredje i sin familj som tagit hem en storvinst på lotto. Innan detta vann hans syster £880 000 pund och deras pappa £900 000 pund, som var starten på Oksnes lottolegend. Tord uttryckte även ödmjukt "man får nästan lite dåligt samvete över att ha vunnit så mycket pengar". 

Är dessa lottovinster bara tur eller har dessa lottovinnare hittat knep som vi andra inte klurat ut ännu? Kolla in EuroMillions-jackpotten och se vilka knep du kan komma på för att ta hem den. Lycka till!