Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

14 januari 2016

VÄRLDSREKORD!

Lottoland skapar rubriker och storvinnare i PowerBall!

Den 12,1 miljarder kr stora världsrekordsdragningen lockade ett också rekordantal spelare. Läs allt om dragningen, Powerball vinnarna och uppståndelsen kring Lottoland här!

Lottoland skapar rubriker och storvinnare i PowerBall!

Nu har dammet från världsrekordsdragningen i PowerBall börjat lägga sig, och segerfesten är redan i full gång. Klart står redan att en ensam spelare från Lottoland plockat hem en vinst på 2 miljoner dollar från den totalt 12,1 miljarder kronor stora potten.

Klart står också att tre stycken amerikanska spelare fått dela på tidernas största jackpot, där varje vinnare plockat hem ungefär 4,5 miljarder kronor! Snacka om lyckliga PowerBall vinnare. 

 

Lottoland får en storvinnare

Redan några timmar efter dragningen stod det klart att Lottoland återigen fått en storvinnare. Mathias, en spelare från tyska Hannover, vann hela 2 miljoner dollar. Smickrande för oss svenskar är att Mathias, i en intervju med Lottoland, säger att han planerar att spendera en del av vinsten på ett husköp norrut. 

– Jag tänkte köpa ett hus någonstans i Skandinavien. Det har varit en dröm sedan barndomen, säger han.

Rätt rad i dragningen blev 4, 8, 19, 27, 34 samt 10 och x2.

Klicka här för att se alla resultat och vinster från dragningen

Världen får upp ögonen för Lottoland

Klart står också att världens ögon riktade sig inte bara mot själva dragningen, utan även mot Lottoland.

Det var framförallt i Australien som nyheten att vem som helst nu kan spela och vinna världens största jackpot skapade rubriker i nyhetsmedia.

Lottoland syntes i flera tv-kanaler och nyhetssändningar. Vid ett till flera tillfällen var trycket på vår webbplats så stort att den kraschade, något som i sin tur skapade ännu fler rubriker. Man kan lugnt snacka om att det var en rejäl viral succe för Lottoland!

Men det var i inte bara i TV som Lottoland syntes. The Guardian, Daily Mail, och BuzzFeed tillhör världens absolut största webbplatser. Idag kan Lottoland stoltsera med reportage i alla tre.

Också svensk nyhetsmedia bevakade rekordpotten i Powerball. Aftonbladet frågar sig just nu vem som vann potten. Det vet inte ens Lottoland, men så fort vi vet, vet ni.

Tack till alla som deltog i rekorddragningen och glöm inte bort att skicka in dina rader till dragningen i EuroMillions på fredag. 

EuroMillions på tisdag