Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

05 januari 2017

Det lilla Jullotteriet med enorma priser

Spanska lotteriet El Niño - en guide!

Missade du den stora jackpotten på spanska El Gordo i december? Som tur är har vi ytterligare ett spanskt lotteri med en enorm prispott som bara väntar på att plockas ut av lyckliga vinnare! Låt oss presentera El Niño – Spanska Jullotteriets lillebror, med en prispott på över 6 miljarder kronor. Läs vidare för att ta del av ytterligare information om detta populära lotteri, hur du spelar och mycket mer! 

Spanska lotteriet El Niño - en guide!

Historiken bakom El Niño

El Niño betyder barnet på spanska. Det är därför detta lotteri ofta refereras till som "lillebror" till det mer välkända Jullotteriet, även känt som El Gordo. 

Dragningen av El Niño sker den 6 januari, och detta är ett viktigt datum i Spanien, det är just den 6 januari man delar ut presenter och gåvor till barn, nära och kära till minne av de gåvorna som de tre vise männen hade med sig till Jesusbarnet. Lotterier likt El Gordo och El Niño är väldigt traditionella och lotterna innehåller alltid bilder på krubbor och liknande. En riktig tradition kring jul!

El Niño Jackpot – En överblick

Många spelare i Spanien gillar att återinvestera eventuella mindre vinster de gjort på El Gordo på dragningen av El Niño, en sista chans till en större julvinst! När det gäller lotteriets format så spelas numren mellan 00000 till 99999 precis som Spanska Jullotteriet, El Gordo. Många spelare i Spanien reser långa sträckor för att kunna köpa och spela just sitt favoritnummer. Här på Lottoland gör vi det bra mycket enklare!

Hur spelar man El Niño

Det är enkelt att spela El Niño, följ helt enkelt dessa steg och du kan ha en chans att vinna en del av jackpotten på över 6 miljarder kronor!

  1. Gå till El Niño på vår hemsida.
  2. Välj dina fem nummer genom att använda pilarna antingen upp eller ner på lotten. 
  3. Använd dropdown menyn för att välja hur stor andel av en lott du vill köpa, du har 7 olika alternativ. 
  4. Klicka sedan Skicka in och gå till kassan. 
  5. Slutför ditt köp genom att klicka på knappen Bekräfta och fortsätt.

Nu kanske du undrar varför du kan köpa en andel av en El Niño lott? 

El Niño Andelar - Vi förklarar!

Precis som i Jullotteriet, El Gordo är lotterna i El Niño distruberade i formatet 00000 till 99999. I tillägg till detta, trycks dessa nummer i flera serier, vilket betyder att flera spelare kan vinna identiska jackpottsummor. 

En full lott, en 1/1 andel kostar €249.99, alltså lite drygt 2500 kronor - kanske lite mer än ditt vanliga lördagslotto?

Så låt oss förklara. 

Köper du en hel lott, alltså en andel om 1/1 som kostar 2499,99 kronor så behåller du givetvis alla vinster själv, men traditionellt så köps El Niño (samt El Gordo) i mindre andelar. Oftast går familjer och vänner ihop och köper en hel lott tillsammans och därmed även delar alla eventuella vinster mellan varandra. 

Som du kan se så är det en viss skillnad på El Niño och El Gordo jämfört med till exempel lotterier som EuroJackpot och EuroMillions som mer är designade för att göra en vinnare väldigt rik. El Niño och El Gordo å andra sidan är mer designade att sprida miljonerna, eller snarare miljarderna runt omkring sig och inte bara göra en enda person väldigt förmögen.

Kanske är det en av anledningarna till att dessa båda lotterier är så populära här hos Lottoland? 

El Niño – Inled 2017 på bästa sätt!

Nu när jul och nyårs stöket är avslutat, har du chansen att inleda det nya året på ett fantastiskt sätt. Över 6 miljarder kronor ska delas ut och du vill inte missa Lottoland's fantastiska El Niño jackpot, välj just dina nummer idag!

Lycka till och God fortsättning till er alla! 

Emma

Här skriver jag om lottonyheter, vinnare och annat lottospelare kan tänkas vara intresserade av. Kommentera gärna under artiklarna om du har några frågor.