Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

02 mars 2015

Ofattbara summor!

Topplista: Tidernas största lottovinster

Hos Lottoland kan du spela på världens största lotterier. Det betyder att du också kan vinna världens största vinster. Men hur stora är de? Spana in vår topplista över de största vinsterna som någonsin vunnits på lotto! 

Topplista: Tidernas största lottovinster

Hur står sig egentligen Sveriges lottovinnare internationellt? Inte alls, visar det sig. Drömvinsten och EuroJackpot har tyvärr inte mycket att säga till om när det kommer till denna topplista. Inte ens Europas största lotteri – Euro Millions – kvalar in på listan. Som du ser i tabellen nedan är det två amerikanska lotterier som kniper samtliga placeringar på topplistan. Glöm inte bort att även du kan gräva guld i USA, utan att behöva resa västerut. Du kan spela på både MegaMillions och PowerBall hos oss. Samtliga vinster betalas ut till ditt svenska bankkonto. 

Här är världens största lottovinster genom tiderna 

Topplista: Tidernas största jackpottar

Mega Millions – den stora vinnaren 

Som du kan se är MegaMillions den stora vinnaren. Här har jackpottar på över 5 miljarder kronor betalats ut! Det är givetvis ofattbart höga summor, som knappast kan mäta sig med den högsta Drömvinsten som någonsin vunnits. 

MegaMillions kniper både första- och andraplatsen på listan. Men det ska tilläggas att dessa två vinster delades mellan flera olika spelare. Den största lotterivinsten som någonsins delats ut till en enskild spelare vanns på Powerball. Vinsten låg på 590,5 miljoner dollar! 

Det är inte varje dag man vinner en jackpot. Just därför kan det vara värt att lägga till en DubbelJackpot eller NummerSköld när du spelar hos Lottoland. Det är två exklusiva specialfunktioner vi erbjuder spelare hos oss. Om du spelar med en DubbelJackpot och vinner den högsta vinsten får du dubbelt så mycket. Om du spelar med en NummerSköld slipper du dela din vinst med spelare som använt samma nummer som du. De andra spelarna vinner, men delar på summan, du behåller lika mycket som om du hade varit ensam vinnare! 

De europeiska lotterierna då? 

Vi har också samlat ihop en topplista över Europas två största lotterier – EuroJackpot och EuroMillions. Men det visar sig snart att vinsterna här inte är nära att rå på USA:s XXL-vinster. Den största jackpotten som vunnits i Europa ligger på 190 miljoner euro – ungefär 1,8 miljarder kronor. 

Men storleken är inte allt när det kommer till lotto. Flera lotterier, däribland EuroJackpot och svenska LOTTO, har långt bättre vinstchanser än de amerikanska lotterierna. 

Om du vill veta mer om dina vinstchanser på lotto kan du göra det på respektive lotteriers sida. 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!