Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

05 augusti 2016

Ta reda på varför miljonärer jobbar 9-5

Varför går lottovinnare tillbaka till jobbet?

Nu sitter du kanske där vid ditt skrivbord och drömmer om att vinna storkovan på lotto, tänk att få sluta sitt 9-5 jobb tack vara den vinnande lottoraden! Tanken på att gå tillbaka till jobbet efter att ha blivit mångmiljonär kanske känns främmande för dig just nu, men du kommer att bli överraskad över hur vanligt det faktiskt är. Men varför går lottovinnare egentligen tillbaka till jobbet? Scrolla vidare och ta reda på varför! 

Varför går lottovinnare tillbaka till jobbet?

En fråga om lojalitet

För de flesta av oss är det en lockande tanke att kunna sluta våra arbeten och gå i tidig pension. Ta till exempel busschaufförerna i Dublin som nyligen via ett syndikat vann stort på EuroMillions, men de lämnade inte sina passagerare i sticket. ”jag skulle verkligen inte ha varit här om jag vann 10 miljoner”, sa en av kollegorna på företaget som klokt nog valde att vara anonym!

Dessa vinnare var dock mycket äldre, och närmade sig till största delen pensionering ändå. Deras andel av vinsten skulle tveklöst ha gjort deras pensionering mer komfortabel, och för att inte nämna möjligheten de skulle ha haft att hjälpa sina familjer på ett helt annat sätt. Dessutom tillhör de en generation som lägger en särskild vikt på lojalitet till sina kollegor och kunder. Så även om skvallerpressen spekulerade i att bussarna skulle sluta gå på måndagsmorgonen, så gick bussarna som vanligt.

I England hittar vi historien om Kevin Jones som vann över 6 miljoner pund på det inhemska lotteriet, UK Lotto. Trots att han enkelt hade kunnat njuta av en tidig pensionering steg han upp klockan 05.30 följande morgon för att han inte ville att sina ”stammisar” skulle komma försent till sina arbeten!

John Doherty, även han från England, en rörmokare som vann hela 14 miljoner pund i juli i år hade även han samma synsätt på saken. Två dagar efter att han kammat hem denna jättevinst satt han bakom ratten på sin van. När han efter vinsten utfrågades av media vad som motiverade honom att fixa toaletter och kranar så svarade han att han skulle bli uttråkad om han bara satt hemma, samt att han inte ville göra sina lojala kunder besvikna. Dock medgav han att tanken på att gå ner på en fyradagars arbetsvecka lockade honom, och vem kan klandra honom?

 

Tristess

Doherty är inte ensam; spendera resten av ditt liv mellan olika femstjärniga lyxhotell kanske är en dröm för många, men långt ifrån för alla.

Jag menar, undertecknad skulle hellre ha smuttat på paraplydrinkar på någon karibisk ö, istället  för att sitta framför en dator. Men alla är vi olika, och det är det som gör oss unika.

Dessvärre är det inte många av oss som är välsignade med denna fantastiska tanke och möjlighet att inte göra absolut ingenting, och måste tillbaka till arbetsplatsen.

Det verkar som om många arbetar inom transportindustrin. Återigen, i England har vi historien om lokföraren Carl Prance som vann 7 miljoner pund. Efter att ha fått vinsten utbetald packade han väskorna och levde ett liv i lyx, men enligt egen utsago var känslan av att vara på permanent semester inte rätt för honom. Knappt ett halvår senare var Carl tillbaka på arbetet vid järnvägen.

Likaså Jean Swatman som kammade hem 2 miljoner pund, slängde inte in sin avskedsansökan utan hon fortsatte att göra fikabröd för Morrisons, trots att hennes familj ihärdigt försökte få henne att gå i pension. Till slut efter åtta månader gick den 63-åriga kvinnan i pension, men enbart för att hon inte ville gå upp så tidigt på morgonen samt skrapa bort is från bilrutan.

 

Rutin

”Gjorde min frukost och klev ut genom dörren, 05.40 satt jag i bilen på väg” Det var så kanadensiska Robert Goertzen beskrev dagen efter att han vunnit på lotto. Goertzen som vann hela 21,9 miljoner Kanadensiska dollar i februari i år, vilket motsvarar lite drygt 140 miljoner kronor bestämde sig för att stanna kvar i sin roll som instruktör för tunga maskiner, tillsammans med sin flickvän som arbetar på samma företag.

Goertzen planerar att betala av sina skulder, köpa sin flickvän en ny jeep samt ge sin dotter en bra utbildning. Men Robert har inga planer på en tidig pensionering.

”Missförstå mig inte” berättade han för den samlade pressen ”Jag kommer att ta en längre semester” ”men jag kommer att vara här, eftersom detta är mitt jobb”

Från Sverige hittar vi mannen som förra sommaren vann hela 159 miljoner kronor på Sveriges Lotto, Drömvinsten. Mannen som är i 55-års åldern som på frågan om han skulle sluta arbeta svarade: ”Nej, det är inte aktuellt. Arbete är en stor del av livet, inte minst socialt”

För vissa människor handlar allt i livet om rutin.

 

En ny karriär

Inte alla som beslutar sig för att fortsätta arbeta efter en större vinst, stannar kvar i samma arbetsroll även om de återvänder till sitt dagsjobb.

För många är en större vinst förståeligt nog en perfekt start för att starta eget inom ett område man brinner för. Ett utmärkt exempel på detta är Adrian Bayford, den ena halvan av paret som kammade hem hela 190 miljoner euro på EuroMillions. Efter att ha skiljt sig från sin fru och gift om sig med en 12 år yngre kvinna har nu Adrian tröttnat på livsstilen som lottovinnare.

Nu har musikälskaren Adrian plöjt ner lite av vinsten i en helt ny butik i Cambridge. Med betoning på musik, så säljer butiken även ett större utbud av film och tv objekt. Butiken säljer bland annat klänningar Lady Gaga själv burit, John Lennons autograf samt rekvisita från den senaste Star Wars filmen.

 

Vad skulle du göra?

Så? Skulle du bibehålla status quo i ditt 9-5 jobb eller skulle du be chefen dra dit pepparn växer? Det är en rolig tanke, men varför bara dagdrömma? Lås oss försöka göra det till verklighet. Hos Lottoland hittar du världens största jackpots varje vecka, och denna vecka är inget undantag. Nu till helgen till exempel, vår specialjackpot på 4,5 miljarder kronor på Amerikanska PowerBall. Varför bara be din chef att dra, när du istället kan starta ditt egna, bättre företag. Anställ alla dina kollegor och tredubbla vad de tjänar nu!

 

Emma

Här skriver jag om lottonyheter, vinnare och annat lottospelare kan tänkas vara intresserade av. Kommentera gärna under artiklarna om du har några frågor.